رگولاتور خازنی زایلوگ سری ALFA

رگولاتور خازنی زایلوگ سری آلفا

رگولاتور خازنی زایلوگ مدل هوشمند آلفا یک دستگاه کنترل اتوماتیک بانک خازنی است. رگولاتور خازنی وظیفه تامین توان راکتیو با سوئیچ خازن ها را بر عهده دارد. این پروسه باعث ارتقاء ضریب توان به حد مطلوب خواهد شد. رگولاتور بانک خازنی زایلوگ آلفا قابلیت فعالسازی سطوح مختلف هشدار را دارد. آلارم ها می توانند از مشکلات زیادی جلوگیری کرده و مانع بروز خسارت شوند. رگولاتور خازنی آلفا از نمایشگر ال سی دی و علائم گرافیکی برای نمایش کلیه عملکردها از قبیل اندازه گیری ضریب توان، ولتاژ، جریان، هارمونیکها، توان اکتیو و راکتیو و ظاهری و دما استفاده می کند.

این رگولاتور دارای سیستم تشخیص خودکار C/K و اندازه گیری مقادیر پله های خازنی می باشد. این ویژگی ها باعث ساده شدن پروسه ی تنظیم و راه اندازی خواهد شد. از طرفی وجود پورت سریال RS485 در این دستگاه کاربر را قادر می سازند تا از طریق پروتکل مدباس مقادیر اندازه گیری شده را قرائت کرده و یا تنظیمات رگولاتور را تغییر دهد.

دکمه ها

نمایشگر رگولاتور هوشمند آلفا

همانطور که در تصویر مشاهده می کنید روی پنل این دستگاه 5 دکمه برای تنظیمات و پیمایش بین منوها وجود دارد. نقش هر یک از این دکمه عبارت است از:

  • دکمه ی جهت خروج یا برگشت به منوی قبل و عدم ذخیره سازی مقادیر
  • دکمه ی اینتر جهت تائید مقادیر و وارد شدن به زیر منوها
  • و و جهت تغییر مقادیر و جابجا شدن بین گزینه ها

ویژگی ها

ویژگی های رگولاتور خازنی زایلوگ مدل هوشمند آلفا عبارتند از:

  • ال سی دی 64*128 دات ماتریس بهمراه نور پس زمینه
  • دوازده کنتاکت برای کنترل خازن ها، فن و آلارم
  • حالت جبران سازی سه فاز بر اساس دیماند و محاسبه ی میکروپروسسوری
  • راه اندازی اتوماتیک و تنظیم گام به گام و اسان
  • تشخیص خودکار ضریب C/K و مقادیر پله های خازنی
  • ویژگی های موثر جبران سازی مانند ثبت مقدار خازن ها، استفاده ی چرخشی، زمان انتظار و ثبت تعداد قطع و وصل خازن ها
  • اصلاح اتوماتیک پلاریته یا قطب بندی مربوط به ثانویه ی ترانس جریان
  • قطع تمام خازن ها بلافاصله پس از قطع ولتاژ
  • اندازه گیری پارامترهای مهم مانند توان اکتیو، راکتیو، ظاهری، دما، ولتاژ، جریان، ضریب توان و %THDVو %THDI
  • قابلیت تنظیم آلارم %THDVو %THDI و افزایش یا کاهش محدوده ی جبران سازی، تغییرات ولتاژ و دما
  • قابلیت کنترل فن
  • پشتیبانی از پروتکل Modbus-RTU
  • ذخیره حداکثر مقادیر پارامترهای شبکه و نیز تعداد قطع و وصل کنتاکتورهای خازن خاص

راه اندازی رگولاتور خازنی زایلوگ

به منظور راه اندازی رگولاتور باید آن را نصب و سیم بندی کنیم. پس از کامل شدن اتصالات می توان از راه اندازی سریع و یا تنظیم پارامترها به صورت دستی استفاده کرد. تمام مراحل مورد نیاز جهت بهره برداری از این رگولاتور در ادامه شرح داده شده است.

نصب

رگولاتور خازنی هوشمند زایلوگ در ابعاد استاندارد 144 در 144 میلی متری ساخته شده است. به منظور نصب باید فضایی با اندازه ی 138 در 138 میلی متر روی درب تابلو ایجاد شود. این فضا اصطلاحا Panel Cutout نام دارد. لطفا دستگاه را با رعایت فاصله ایمنی حداقل 50 میلی متر با سایردستگاههای الکتریکی نصب کنید. این فاصله باعث سهولت در نصب و سیم بندی خواهد شد.

راه اندازی رگولاتور هوشمند آلفا

نقشه الکتریکی اتصالات رگولاتور

در تصویر زیر دیاگرام یا نقشه ی اتصال الکتریکی رگولاتور خازنی زایلوگ آلفا را مشاهده می کنید. نقشه سیم بندی دستگاه ممکن است در ویرایش های بعدی تغییر کند. جهت سیم بندی حتما به نقشه پشت رگولاتور استناد کنید. نکته ی مهم در اتصال رگولاتور ترتیب ورودی های ولتاژ و جریان است. علاوه بر این موقعیت ترانس جریان فوق العاده مهم بوده و باید به دقت انتخاب شود. ترانس جریان باید در محلی قرار بگیرد تا جریان بار و خازن ها از آن عبور کند.

نقشه سیم بندی رگولاتور خازنی آلفا

راه اندازی سریع رگولاتور هوشمند زایلوگ

کاربر معمولا برای راه اندازی دستگاه نیاز به تغییر تنظیمات اولیه دستگاه ندارد. مقادیر پیش فرض به گونه ای تنظیم شده اند تا بهترین عملکرد را در اغلب تاسیسات الکتریکی داشته باشند. پس از وصل تغذیه برای اولین بار صفحه ی زیر را مشاهده می کنید. عبارت LP به معنی کم یا صفر بودن جریان است.

صفحه نمایشبا فشردن همزمان دکمه های بالا و پائین راه اندازی خودکار آغاز می شود. در مرحله ی اول باید مقدار اولیه ترانس جریان را تنظیم کرد. با این کار مقادیر نمایش داده در پروسه ی راه اندازی خودکار همان ظرفیت خازن ها خواهد بود. به منظور تنظیم مقدار اولیه ی ترانس جریان می توانید از دکمه های فلش دار استفاده کنید.

مقدار اولیه ترانس جریان

پس از تنظیم اولیه ی ترانس جریان و فشردن دکمه ی اینتر ممکن است کادر کلمه ی عبور نمایش داده شود. در این بخش باید کلمه عبور را وارد کرده و دکمه ی اینتر را فشار دهید. در صورت صحیح بودن کلمه ی عبور، رگولاتور هوشمند زایلوگ تمام خازن ها را خاموش کرده و برداشت خودکار اطلاعات را آغاز می کند.

رمز عبور

در این مرحله رگولاتور خازن ها را به ترتیب وارد مدار کرده و مقدار آن ها را اندازه گیری می کند. در این پروسه مقدار C/K نیز به صورت خودکار تنظیم می شود.

آماده سازی برای شروع

هنگام وارد کردن خازن ها شماره ی آن به همراه مقدار اندازه گیری شده روی صفحه نمایش داده می شود. این پروسه برای تمام خازنها انجام شده و در پایان دستگاه تعداد پله های غیر از صفر را نمایش میدهد. در تصویر زیر خازن اول وارد مدار شده و در تصویر بعدی ظرفیت آن 10 کیلو وار اندازه گیری شده است.

ورود خازن اول

ورود خازن اول

خروج خازن اول

خروج خازن اول

در تصویر زیر رگولاتور 8 پله ی غیر از صفر را شناسایی کرده است. به عبارت دیگر بانک خازن شامل 8 پله با اتصال صحیح می باشد. اگر خازن های شناسایی شده صفر یا کمتر از تعداد پله های واقعی باشند باید اتصالات و فیوزها را بررسی کنیم. پس از پایان شناسایی خودکار رگولاتور عمل جبران سازی را آغاز خواهد کرد.

تعداد خازن های شناسایی شده

تعداد خازن های شناسایی شده

هنگام استفاده از رگولاتور خازنی هوشمند زایلوگ چینش خازنها مهم نبوده و حتما نباید از کوچک به بزرگ مرتب شوند. در ضمن وجود پله های بدون خازن بین پله های دیگر اشکالی در عملکرد رگولاتور ایجاد نمی کند. از طرفی پلاریته یا قطب بندی CT در صورت صحیح نبودن بصورت خودکار اصلاح میشود.

نمایشگر رگولاتور خازنی زایلوگ آلفا

این رگولاتور هوشمند مجهز به LCD بوده و تمام علائم و اعداد را به صورت گرافیکی نمایش می دهد. برخی از حالت های نمایش را می توان تغییر داد. صفحه نمایش دستگاه دارای نور زمینه بودن و مقادیر حتی در محیط های تاریک نیز به خوبی دیده می شوند. به عنوان مثال در تصویر نشان می دهد که رگولاتور در حالت نمایش ضریب توان است. دستگاه در مد خودکار بوده و ضریب توان فعلی سیستم 0.98 سلفی می باشد. پله های 1 و 3 و 4 و 6 و 7 در مدار بودن و رگولاتور قصد دارد یک پله ی دیگر وارد مدار کند.

صفحه نمایش در حالت PF

در این جدول مفهوم آیکون ها و برخی از علائم ظاهر شده در صفحه نمایش رگولاتور خازنی زایلوگ آورده شده است:

آیکون شرح
…. پله های خازن غیر فعال یا قطع
…. پله های خازن فعال یا وصل
درخواست فعال کردن پله های خازن
درخواست برای غیرفعال کردن پله های خازن
وقوع هارمونیک ولتاژ یا جریان و خارج شدن THDI or THDV از محدوده مجاز
جبرانسازی خارج از محدوده مجاز
ولتاژ خارج از محدوده مجاز
دمای خارج از محدوده مجاز
ضریب توان سلفی
ضریب توان خازنی
حالت خودکار: در این حالت خازن ها بصورت اتوماتیک وارد مدار یا از مدار خارج میشوند.
حالت دستی:خازنها بصورت دستی کنترل میشوند.
فعال شدن رله ی فن در صورت تنظیم
فعال شدن رله ی آلارم در صورت تنظیم
غیر فعال شدن همه پله ها جهت حفاظت

حالت نمایش ضریب توان

در این حالت مقدار ضریب توان به صورت اعداد بزرگ روی صفحه نمایش داده می شود. در صورت کم یا صفر بودن جریان عبارت LP روی صفحه نمایش داده می شود.

صفحه نمایش در حالت PF

صفحه نمایش در حالت PF

صفحه نمایش درحالت PF

صفحه نمایش در حالت PF و صفر بودن جریان

حالت نمایش همه کمیت ها ALL PARAMETERS

حالت بعدی نمایش اطلاعات ALL PARAMETERS نام دارد. شما می توانید تیپ صفحه نمایش را می توان از مسیر in welcome -> Setting -> Display Mode to ALL or PF تغییر دهید. در تصویر زیر حالت ALL را مشاهده می کنید. در این حالت با فشار دادن دکمه های بالا و پائین می توان مقادیر مختلف را بررسی کرد.

صفحه نمایش در حالت ALL

بررسی کمیت ها با دکمه های یا در صفحه نمایش ALL

کمیت های قابل اندازه گیری با رگولاتور خازنی هوشمند زایلوگ

این دستگاه قادر است کمیت های زیادی را اندازه گیری کرده و همانند یک پاور میتر وضعیت شبکه را مانیتور کند. علاوه بر کمیت های توان این دستگاه قادر است دما و هارمونیک کل ولتاژ و جریان را نمایش دهد. کمیت های قابل اندازه گیری را به همراه علامت، واحد، شرح و دقت در جدول زیر مشاهده می کنید. به منظور جابجایی بین کمیت ها کافی است از دکمه های بالا و پائین استفاده کنید.

علامت واحد شرح دقت
PF بدون واحد ضریب توان

± 0.02

I A

جریان RMS

± 1 %

U V ولتاژ خط به خط RMS

± 1 %

P KW توان اکتیو

± 2 %

Q Kvar

توان راکتیو

± 2 %

S KVA توان ظاهری

± 2 %

D Kvar توان مصرفی برای رسیدن به PF  تعریف شده

± 2 %

T °C دمای محیطی

± 1 °C

THDU % اعوجاج کل هارمونیک بر ولتاژ خط به خط

± 1 %

THDI % اعوجاج کل هارمونیک بر جریان

± 1 %

حالت عملکرد دستی

دستگاه را می توان از مسیر In welcome -> Setting -> PFC operation-> MAN or AUTO در حالت دستی قرار داد. این حالت به کاربر اجازه را می دهد تا ضریب توان را بصورت دستی کنترل کند. صفحه نمایش در حالت دستی می تواند به شکل PF یا ALL باشد. در هریک از این صفحه ها می توان پله های خازنی را انتخاب کرده و با دکمه ی اینتر وارد مدار کرد.

صفحه نمایش در حالت عملکرد دستی

صفحه نمایش در حالت عملکرد دستی به شکل PF

پیمایش بین پله ها با فشردن دکمه های  یا

روشن کردن پله های هایلایت شده با فشردن دکمه ی 

 

صفحه نمایش در حالت ALL

صفحه نمایش در حالت عملکرد دستی به شکل ALL

منو دستگاه

به منظور نمایش صفحه ی تنظیمات یا WELCOME  باید دکمه ی ESC را فشار دهیم. در این بخش پنج آیکون مربوط به تنظیمات اصلی وجود دارد. منوهای اصلی تنظیمات در رگولاتور خازنی زایلوگ آلفا شامل Measurements, Settings, Automatic Set, About, Restore Defaults هستند. مجموعه تنظیمات موجود در هر منو به این شرح هستند:

  • Measurements یا اندازه گیری:
  • Settings یا تنظیمات نیازمند به کلمه عبور:
  • Automatic Set یا برداشت اطلاعات و تنظیم خودکار
  • About یا اطلاعات مربوط به نسخه ی دستگاه
  • Restore Defaults باز نشانی تنظیمات یا بازگشت به تنظیمات کارخانه

آیکون های صفحه اول

آیکون های صفحه اول

استفاده از  دکمه های و و جهت پیمایش بین منوهای اصلی و فشردن جهت ورود به زیر منوها

تنظیمات مربوط به رگولاتور هوشمند زایلوگ بسیار منعطف و گسترده است. تنظیمات عملکرد، آلارم ها و سیستم های حفاظتی این رگولاتور در مقاله ی تنظیمات رگولاتور زایلوگ سری آلفا بررسی شده است.

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 3

4 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *