نرم افزار شبیه سازی سافت استارتر ABB PSTX

نرم افزار شبیه سازی سافت استارتر ABB PSTX

جهت شبیه سازی راه اندازی و کار با سافت استارتر ABB PSTX می توان از نرم افزار PSTX Simulator استفاده کرد. این نرم افزار کم حجم و ساده را می توانید به صورت رایگان از وب سایت ABB  دانلود کنید. نرم افزار PSTX Simulator دقیقا شبیه به کار با سافت استارتر واقعی بوده و تمام تنظیمات شرح داده شده در مقاله ی تنظیمات سافت استارتر ABB را می توان در آن اجرا کرد. معرفی و نحوه ی نصب این دستگاه را می توانید در مقاله ی سافت استارتر ABB مطالعه کنید.

این نرم افزار حدود 4 مگابایت حجم داشته و به صورت ZIP می باشد. طبق تصویر زیر می توانید روی فایل دانلود شدن راست کلیک کرده و گزینه ی Extract Here کلیک کنید. در صورتی که از ویندوزهای قدیمی استفاده می کنید حتما باید یک نرم افزار مانند WinRAR داشته باشد.

نرم افزار PSTX Simulator

پس از خارج کردن فایل از حالت فشرده باید روی PSTX Simulator.exe دابل کلیک کرده و ویزارد نمایش داده شده را طی کنید. پروسه ی نصب این نرم افزار بسیار ساده بوده و تنها شامل قبول کردن قوانین و انتخاب مسیر نصب می شود. پنج گام طی شده برای نصب نرم افزار را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

نصب نرم افزار سافت استارتر ABB

پس از نصب یک آیکون به نام PSTX Simulator روی دسکتاپ ایجاد شده و برای اجرای برنامه باید روی آن دابل کلیک کنید. پس از اجرای برنامه دو پنجره در کنار هم باز می شوند. طبق تصویر زیر یکی از این پنجره ها مربوط به سافت استارتر ABB PSTX و دیگری مربوط به کیبورد یا HMI آن است. سافت استارتر شبیه سازی شده در نرم افزار مدل PSTX105-600-70 بوده و شما نمی توانید آن را تغییر دهید. طبق مطالب شرح داده شده در مقاله ی سافت استارتر ABBولتاژ نامی این دستگاه 600 ولت و جریان آن 105 آمپر است. طبق کد 70 در آخر شماره محصول PSTX105-600-70 ولتاژ بخش کنترل این سافت استارتر 100 تا 250 ولت به صورت 50 و 60 هرتز می باشد.

سافت استارتر دیجیتال ABB

در بالای پنجره ی سافت استارتر یک منو با عنوان Help وجود دارد. این منو تنها یک گزینه About داشته و کلیک روی آن ورژن نرم افزار را نمایش می دهد. در این بخش بدنه ی سافت استارتر بدون HMI نمایش داده شده و شما می توانید ترمینال های قدرت و فرمان آن را مشاهده کنید. همانطور که در دوره ی تصویری راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز شرح داده شد در قسمت نصب کیبورد چهار سیگنال با عنوان های Ready, Run, Protection, Fault وجود دارد. این سیگنال ها به نحوی تعبیه شده تا بدون کیبورد بتوان وضعیت کاری سافت استارتر را تشخیص داد. LED ها را می توانید در بخش 1 تصویر زیر مشاهده کنید.

سمت راست پنجره سافت استارتر و در بخش Control یک علامت استارت و یک استپ با رنگ های سبز و قرمز وجود دارد. این دو شستی با موس قابل کلیک بوده و روند کاری سه سیمه را شبیه سازی می کنند. برای استفاده از این شستی ها سافت استارتر حتما باید در حالت Remote باشد. در همین بخش سه پلاتین قابل کلیک با عنوان های In0 تا In2 نیز وجود دارد.

با کلیک روی این پلاتین ها می توان وضعیت ورودی های دیجیتال را تغییر داده و طبق تنظیمات رفتار سافت استارتر را مشاهده کرد. بخش کنترل در تصویر زیر با شماره 2 نمایش داده شده است.همانطور که در بخش 3 تصویر مشاهده می کنید با فعال شدن ورودی های دیجیتال یک دایره ی آبی رنگ روی سافت ترمینال مربوطه روشن می  شود. این نقطه فقط مختص ورودی های دیجیتال نبوده و در رله ها نیز نمایش داده می شود.

راه اندازی سافت استارتر ABB

در قسمت Fault یک منوی کشویی و دکمه های فعال یا Active، غیر فعال یا Deactive و غیر فعال کردن تمام خطاها یا Deactive all faults وجود دارد. به منظور قرار دادن سافت استارتر در حالت خطا می توانید یکی از عنوان های موجود در منو مانند قطع فاز، کیفیت پائین شبکه، کاهش ولتاژ بخش، اضافه جریان، استفاده ی اشتباه و غیره را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید که پس از انتخاب خطا سافت استارتر متوقف نشده و حتما باید روی دکمه ی Active کلیک کنید.

خطای سافت استارتر ABB

پس از انتخاب نوع خطا از منو آبشاری و کلیک روی دکمه ی Active سافت استارتر در حالت خطا قرار گرفته و سیگنال قرمز رنگ Fault روشن می شود. همانطور که مشاهده می کنید این سینگال روی بدنه و روی HMI وجود داشته و به صورت ثابت روشن می ماند. شما می توانید تعداد زیادی خطا را از منو انتخاب کرده و با کلیک روی دکمه ی Active آن ها را فعال کنید. این خطاها به ترتیب در حافظه ی داخلی سافت استارتر ثبت خواهند شد.

خطای سافت استارتر ABB

به منظور غیر فعال کردن خطاها باید تک به تک آن ها را انتخاب کرده و روی دکمه ی Deactive کلیک کنید. به منظور حذف یکباره ی تمام خطاها می توانید روی دکمه ی Deactive all fault کلیک کنید. قابل ذکر است که با حذف کردن خطاها سافت استارتر ریست نشده و شما باید این کار را به صورت محلی یا ریموت انجام دهید. پایدار بودن خطا و یا رفع شدن آن از طریق سیگنال Fault قابل مشاهده است. در صورتی که این سیگنال به صورت ثابت روشن باشد یعنی خطا هنوز برطرف نشده است. با برطرف شدن خطا این سیگنال شروع به چشمک زدن کرده و منتظر ریست می ماند.

به صورت پیش فرض ورودی دیجیتال صفر یا In0 ریست بوده و با کلیک روی آن می توانید سافت استارتر را در حالت عادی قرار دهید. در نظر داشته باشید که ورودی های دیجیتال و شستی ها با یک بار کلیک تغییر وضعیت داده و در همان حالت باقی می مانند. به منظور برگرداندن ورودی ها به حالت اول باید مجدد روی آن ها کلیک کنید. همانطور که در دوره تصویری راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز شرح داده شد نحوه ی ریست خطا به تنظیمات بستگی دارد. به عنوان مثال با فعال کردن ریست خودکار و یا تنظیم بخش های حفاظت می توان برخی از خطاها را پس از برطرف شدن سیگنال آن ها ریست کرد.

مطالبی که در حال مطالعه ی آن هستید به صورت تصویری در دوره جامع راه اندازی و حفاظت موتور سه فاز آموزش داده شده است. در این دوره تصویری روش پلاک خوانی موتور، شناخت اصول حفاظت، شناخت تجهیزات راه اندازی و محاسبه سایز آن ها آموزش داده شده است. در بخش عملی می توانید سیم بندی راه اندازی های کنتاکتوری مانند تک ضرب، چپ گرد و راست گرد، ستاره مثلث به همراه نصب و سیم بندی 6 برند سافت استارتر زیمنس، اشنایدر، ABB، دانفوس، اوکام و سانترنو را مشاهده کنید. قسمت آخر دوره مربوط به بازدید از تاسیسات و تابلو برق های مختلف و بررسی چیدمان تجهیزات و سایز آن ها در تابلو برق است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید صفحه آموزش جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز را مشاهده کنید.

به منظور فعال کردن بخش حفاظتی و آلازم ها نیز می توانید از منوهای Protection و Warning گزینه های مورد نظر را انتخاب و فعال کنید. این روند دقیقا شبیه به فعال و غیر فعال کردن حالت Fault می باشد. با فعال شدن حالت حفاظت یا Protection یک سیگنال جداگانه با رنگ زرد روی سافت استارتر و کیبورد فعال خواهد شد. به منظور برطرف کردن حالت حفاظت و هشدار ها باید از دکمه های Deactive یا Deactive all استفاده کنید.

پس از اجرای برنامه و باز شدن پنجره های سافت استارتر و HMI دقیقا حالت وصل برق برای اولین بار نمایش داده می شود. این روند با نمایش منوی انتخاب زبان در HMI آغاز شده و شامل مراحل تنظیم زمان و تاریخ، جریان نامی موتور و گزینه ی Basic set-up at power on می شود. به منظور پیمایش بین منوها می توانید از دکمه های جهت دار و دکمه های آبی رنگ بالای آن ها استفاده کنید. در اغلب شرایط فلش سمت راست به معنی تائید و فلش سمت چپ به منظور بازگشت به مرحله ی قبل است. به عنوان مثال می توایند پس از انتخاب زبان فلش سمت راست را فشار داده و وارد مرحله ی بعدی شوید.

کیبورد سافت استارتر ABB

منوی اولیه پس از وصل برق نمایش داده شده ولی می توانید آن را غیر فعال کنید. به عنوان مثال یکی از راه های غیر فعال کردن منو انتخاب گزینه ی No برای مرحله ی Basic set-up at power on است. با اینکار پس از اجرای برنامه دیگر منوی اولیه نمایش داده نمی شود. این روند به صورت واقعی نیز اتفاق افتاده و دیگر منوی اولیه پس از وصل برق نمایش داده نخواهد شد.

پس از اتمام منوی اولیه یا خارج شده از آن با دکمه ی Exit صفحه ی اصلی نمایش داده می شود. به منظور بررسی صفحات دیگر می توانید از فلش های سمت راست و چپ استفاده کنید. در نظر داشته باشید که تمام پارامترهای صفحه ی اصلی قابل ویرایش بوده و می توان پارامترها و نحوه نمایش آن ها را تغییر داد. در صورت تمایل می توایند با استفاده از دکمه ی R/L وضعیت Local و Remote دستگاه را تغییر داده و آن را راه اندازی کنید. راه اندازی و توقف به صورت محلی از طریق دکمه های سبز و قرمز روی HMI امکان پذیر است. در صورتی که سافت استارتر در حالت Remote باشد می توانید از ورودی های دیجیتال به منظور راه اندازی و توقف استفاده کنید. هنگام راه اندازی و توقف پارامترهای موتور و شبکه روی صفحه های HMI قابل مشاهده بوده و می توانید روند پروسه را مشاهده کنید.

راه اندازی سافت استارتر ABB

به منظور وارد شدن به منوها می توانید از دکمه ی Menu استفاده کرده و 29 لیست تنظیمات شرح داده شده در مقاله ی تنظیمات سافت استارتر ABB را تغییر دهید. در ضمن پروسه ی نصب و سیم بندی این سافت استارتر در مقاله ی سافت استارتر ABB شرح داده شده است.

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 1

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *