عملکرد کنترل حلقه ریکلوزر

عملکرد کنترل حلقه ریکلوزر چیست؟

انواع ریکلوزر از نظر نقش کنترل حلقه در مقاله قبلی بررسی شد و در این مقاله عملکرد کنترل حلقه و مثال های مرتبط با آن را مشاهده خواهید کرد و همچنین حالت لوپ کنترل توسط 5 و 3 ریکلوزر بررسی شده است.

عملکرد لوپ کنترل با 5 ریکلوزر

برای لوپ کنترل با 5 ریکلوزر به 2 ریکلوز سکشن، 2 ریکلوزر میانی و 1 ریکلوزر مانور نیاز است. تنظیمات ریکلوزرها با توجه به محل قرارگیری آن ها نسبت به منبع انجام خواهد شد. در جدول زیر منبع ریکلوزرهای 1 تا 3 بریکر شماره 1 و منبع ریکلوزرهای 4 و 5 بریکر شماره 2 است.

 

تنظیمات بریکر 1 ریکلوزر 1 ریکلوزر 2 ریکلوزر 3 ریکلوزر 4 ریکلوزر 5 بریکر 2
نقش ریکلوزر SEC MID TIE MID SEC
جهت منبع ریکلوزرهای سکشن و میانی \(\rightarrow\)VS \(\rightarrow\)VS X VS\(\leftarrow\) VS\(\leftarrow\)
جهت منبع ریکلوزر مانور X X VS & VL X X
تیپ سنسورهای ولتاژ منبع 3PN 3PN 3PN 3PN 3PN
تیپ سنسورهای ولتاژ بار (1PN (A (1PN (A (1PN (A (1PN (A (1PN (A
تغییر تنظیمات به ثانویه در MID X روشن X روشن X
تغییر تنظیمات به ثانویه X X روشن X X
فعال شدن لوپ کنترل بعد از وصل دستی فعال فعال X فعال فعال
فعال شدن لوپ کنترل بعد از قطع دستی X X فعال X X
زمان باز شدن در صورت بی برقی دو باس X X 10.00 X X
زمان ریست خودکار 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00
حداکثر ولتاژ خط بی برق % 50.0 50.0 50.0 50.0 50.0
حداقل ولتاژ خط برقدار % 70.0 70.0 70.0 70.0 70.0
زمان پیک آپ خط بی برق 22.0 22.0 22.0 22.0 22.0
زمان در نظر گرفتن برقدار شدن خط 5.00 10.00 15.00 10.00 5.00
زمان ریست خط بی برق 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00
عدم وصل مجدد بعد از عملکرد لوپ کنترل X 10.00 10.00 10.00 X
PROGRAM 1 فعال فعال فعال فعال فعال
PROGRAM 2 فعال فعال X فعال فعال
زمان های وصل مجدد 2 ثانیه شات اول، 5 ثانیه شات دوم، 15 ثانیه شات سوم و در نهایت لاک اوت
X به معنی استفاده نشده است

عملکرد کنترل حلقه در خطای F1

مرحله 1

هنگامی که یک خطای ماندگار در محل F1 رخ می دهد، بریکر فیدر یا CB1 وصل های مجدد را طبق برنامه انجام داده و در نهایت لاک اوت می شود. بریکرهای موجود در پست فوق توزیع نیز می توانند به حالت وصل مجدد تجهیز شوند. این قابلیت در ایران معمولا خاموش است. هنگام پروسه ی قطع و وصل های بریکر 1، زمان در نظر گرفته شده برای تایمرهای خط بی برق و پیک آپ آن DL Pick T سپری خواهد شد. بعد از سپری شدن تایمر خط بی برق، تایمر LL Regain T شروع به کار می کند. زمان پیک آپ تایمر DL Pick T بر اساس جمع تمام وصل های مجدد تجهیزات قبلی تنظیم خواهد شد. ریکلوزرهای SEC و MID و TIE دارای تنظیمات مشابه هستند.

مرحله 2

بعد از سپری شدن تایمر LL Regain T و در صورت برقدار نشدن فیدر در زمان تنظیم شده ریکلوزرهای SEC و MID و TIE عملکرد خواهند داشت. زمان عملکرد ریکلوزرها بر اساس LL Regain T باید از طرف ریکلوزر SEC به MID به TIE باشد. به عبارت دیگر ریکلوزر MID  باید زمان طولانی تری نسبت به ریکلوزر SEC داشته باشد. ریکلوزر TIE  نیز باید زمان بیشتری نسبت به ریکلوزر MID منتظر بماند تا تغییر وضعیت ها به درستی انجام شود. هنگامی که تایمر LL Regain Tفعال شود، ریکلوزر SEC به صورت خودکار باز شده و تنظیمات ریکلوزر MID به ثانویه تغییر داده می شود.

مرحله 3

بعد از پایان تایمر LL Regain T، ریکلوزر TIE به صورت خودکار تنظیمات را به ثانویه تغییر داده و بسته می شود. در این روش خطای F1 توسط لوپ کنترل از دوطرف ایزوله شده و مناطق دیگر مانور می شوند.

مرحله 4

پس از برطرف شدن خطا F1  بریکر CB1 بسته شده و در ادامه ریکلوزر SEC پس از سپری شدن تایمر برقدار شدن خط به صورت خودکار بسته خواهد شد.

مرحله 5

قطع دستی ریکلوزر TIE  باعث باز گشت تنظیمات ریکلوزرهای TIE و MID به مقادیر اولیه خواهد شد. حالت کنترل حلقه در ریکلوزر TIE را فعال کنید تا وضعیت خط به حالت نرمال قبل باز گردد.

مراحل ذکر شده را به صورت انیمیشن در زیر مشاهده کنید.

 

عملکرد لوپ کنترل در خطای F2

مرحله 1

هنگامی که یک خطای ماندگار در محل F2 رخ می دهد، ریکلوزر SEC وصل های مجدد را طبق برنامه انجام داده و در نهایت لاک اوت می شود.  هنگام پروسه ی قطع و وصل های ریکلوزر SEC، زمان در نظر گرفته شده برای تایمرهای خط بی برق و پیک آپ آن DL Pick T سپری خواهد شد. بعد از سپری شدن تایمر خط بی برق، تایمر LL Regain T شروع به کار می کند. زمان پیک آپ تایمر DL Pick T بر اساس جمع تمام وصل های مجدد تجهیزات قبلی تنظیم خواهد شد. ریکلوزرهای SEC و MID و TIE دارای تنظیمات مشابه هستند.

مرحله 2

بعد از سپری شدن تایمر LL Regain T و در صورت برقدار نشدن شبکه در زمان تنظیم شده ریکلوزرهای MID و TIE عملکرد خواهند داشت. زمان عملکرد ریکلوزرها بر اساس LL Regain T باید از طرف ریکلوزر  MID به TIE باشد. به عبارت دیگر ریکلوزر TIE باید زمان طولانی تری نسبت به ریکلوزر MID داشته باشد. هنگامی که تایمر LL Regain Tفعال شود، تنظیمات ریکلوزر MID به ثانویه تغییر پیدا می کند.

مرحله 3

بعد از پایان تایمر LL Regain T، ریکلوزر TIE به صورت خودکار تنظیمات را به ثانویه تغییر داده و بسته می شود.

مرحله 4

با بسته شدن ریکلوزر TIE و بعلت ماندگار بودن خطای F2، ریکلوزر MID تریپ و بالافاصله لاک اوت می شود. در این روش خطای F2 توسط لوپ کنترل از دوطرف ایزوله شده و مناطق دیگر مانور می شوند.

مرحله 5

پس از برطرف شدن خطا F2 باید ریکلوزر SEC را وصل کنید. با این کار زمان سنجی بازگشت خط به حالت اول انجام شده و تنظیمات ریکلوزر MID به مقدار PRIMARY سوئیچ می شود.

مرحله 6

قطع دستی ریکلوزر TIE  باعث باز گشت تنظیمات ریکلوزر به مقادیر اولیه خواهد شد. حالت لوپ کنترل در ریکلوزر TIE را فعال کنید تا وضعیت خط به حالت نرمال قبل باز گردد.

عملکرد کنترل حلقه در خطای F3

مرحله 1

هنگامی که یک خطای ماندگار در محل F3 رخ می دهد، ریکلوزر MID وصل های مجدد را طبق برنامه انجام داده و در نهایت لاک اوت می شود.  هنگام پروسه ی قطع و وصل های ریکلوزر MID، زمان در نظر گرفته شده برای تایمرهای خط بی برق و پیک آپ آن DL Pick T سپری خواهد شد. بعد از سپری شدن تایمر خط بی برق، تایمر LL Regain T شروع به کار می کند. زمان پیک آپ تایمر DL Pick T بر اساس جمع تمام وصل های مجدد تجهیزات قبلی تنظیم خواهد شد.

مرحله 2

بعد از سپری شدن تایمر LL Regain T و در صورت برقدار نشدن شبکه در زمان تنظیم شده ریکلوزر TIE عملکرد خواهند داشت. این عملکرد شامل تغییر تنظیمات به مقادیر ثانویه و بسته شدن ریکلوزر می شود.

مرحله 3

با بسته شدن ریکلوزر TIE و بعلت ماندگار بودن خطای F3، ریکلوزر فوق تریپ و بالافاصله لاک اوت می شود. در این روش خطای F3 توسط لوپ کنترل از دوطرف ایزوله شده و مناطق دیگر برقدار می مانند.

مرحله 4

پس از بطرف شدن خطا ریکلوزر MID را وصل کنید.

مرحله 5

قطع دستی ریکلوزر TIE  باعث باز گشت تنظیمات ریکلوزر به مقادیر اولیه خواهد شد. حالت کنترل حلقه در ریکلوزر TIE را فعال کنید تا وضعیت خط به حالت نرمال قبل باز گردد.

عملکرد کنترل حلقه با 3 ریکلوزر

برای عملکرد کنترل حلقه با 3 ریکلوزر به 2 ریکلوز سکشن و 1 ریکلوزر مانور نیاز است. تنظیمات ریکلوزرها با توجه به محل قرارگیری آن ها نسبت به منبع انجام خواهد شد. در جدول زیر منبع ریکلوزرهای 1 و2 بریکر شماره 1 و منبع ریکلوزر 3 بریکر شماره 2 است.

تنظیمات بریکر 1 ریکلوزر 1 ریکلوزر 2 ریکلوزر 3 بریکر 2
نقش ریکلوزر SEC TIE SEC
جهت منبع ریکلوزرهای سکشن و میانی \(\rightarrow\)VS X VS\(\leftarrow\)
جهت منبع ریکلوزر مانور X VS & VL X
تیپ سنسورهای ولتاژ منبع 3PN 3PN 3PN
تغییر تنظیمات به ثانویه در MID (1PN (A (1PN (A (1PN (A
تغییر تنظیمات به ثانویه در TIE X X X
تغییر تنظیمات به ثانویه در TIE X روشن X
فعال شدن لوپ کنترل بعد از وصل دستی فعال X فعال
فعال شدن لوپ کنترل بعد از قطع دستی X فعال X
زمان باز شدن در صورت بی برقی دو باس X 10.00 X
زمان ریست خودکار 5.00 5.00 5.00
حداکثر ولتاژ خط بی برق % 50.0 50.0 50.0
حداقل ولتاژ خط برقدار % 70.0 70.0 70.0
زمان پیک آپ خط بی برق 22.0 22.0 22.0
زمان در نظر گرفتن برقدار شدن خط 5.00 10.00 5.00
زمان ریست خط بی برق 5.00 5.00 5.00
عدم وصل مجدد بعد از عملکرد لوپ کنترل X 10.00 X
PROGRAM 1 فعال فعال فعال
PROGRAM 2 فعال X فعال
زمان های وصل مجدد 2 ثانیه شات اول، 5 ثانیه شات دوم، 15 ثانیه شات سوم و در نهایت لاک اوت
X به معنی استفاده نشده است

عملکرد لوپ کنترل در خطای F1

مرحله 1

هنگامی که یک خطای ماندگار در محل F1 رخ می دهد، بریکر فیدر یا CB1 وصل های مجدد را طبق برنامه انجام داده و در نهایت لاک اوت می شود. هنگام پروسه ی قطع و وصل های بریکر 1، زمان در نظر گرفته شده برای تایمرهای خط بی برق و پیک آپ آن DL Pick T سپری خواهد شد. بعد از سپری شدن تایمر خط بی برق، تایمر LL Regain T شروع به کار می کند. زمان پیک آپ تایمر DL Pick T بر اساس جمع تمام وصل های مجدد تجهیزات قبلی تنظیم خواهد شد. ریکلوزرهای SEC و TIE دارای تنظیمات مشابه هستند.

مرحله 2

بعد از سپری شدن تایمر LL Regain T و در صورت برقدار نشدن فیدر در زمان تنظیم شده ریکلوزرهای SEC و TIE عملکرد خواهند داشت. زمان عملکرد ریکلوزرها بر اساس LL Regain T باید از طرف ریکلوزر SEC به TIE باشد. به عبارت دیگر ریکلوزر TIE  باید زمان طولانی تری نسبت به ریکلوزر SEC داشته باشد. هنگامی که تایمر LL Regain Tفعال شود، ریکلوزر SEC به صورت خودکار باز شده و ریکلوزر TIE پس از تغییر تنظیمات به ثانویه بسته خواهد شد. در این روش خطای F1 توسط کنترل حلقه از دوطرف ایزوله شده و مناطق دیگر مانور می شوند.

مرحله 3

پس از برطرف شدن خطا F1  بریکر CB1 بسته شده و در ادامه ریکلوزر SEC پس از سپری شدن تایمر برقدار شدن خط به صورت خودکار بسته خواهد شد.

مرحله 4

قطع دستی ریکلوزر TIE  باعث باز گشت تنظیمات ریکلوزر به مقادیر اولیه خواهد شد. حالت کنترل حلقه در ریکلوزر TIE را فعال کنید تا وضعیت خط به حالت نرمال قبل باز گردد.

عملکرد لوپ کنترل در خطای F2

مرحله 1

هنگامی که یک خطای ماندگار در محل F2 رخ می دهد، ریکلوزر SEC وصل های مجدد را طبق برنامه انجام داده و در نهایت لاک اوت می شود.  هنگام پروسه ی قطع و وصل های ریکلوزر SEC، زمان در نظر گرفته شده برای تایمرهای خط بی برق و پیک آپ آن DL Pick T سپری خواهد شد. بعد از سپری شدن تایمر خط بی برق، تایمر LL Regain T شروع به کار می کند.

مرحله 2

بعد از سپری شدن تایمر LL Regain T و در صورت برقدار نشدن فیدر در زمان تنظیم شده ریکلوزر TIE پس از تغییر تنظیمات به ثانویه بسته خواهد شد. در این روش خطای F1 توسط کنترل حلقه از دوطرف ایزوله شده و مناطق دیگر مانور می شوند. با توجه به ماندگار بودن خطا، ریکلوزر TIE بالافاصله تریپ و لاک اوت می شود.

مرحله 3

پس از برطرف شدن خطا F2 ریکلوزر SEC را وصل کنید.

مرحله 4

قطع دستی ریکلوزر TIE باعث باز گشت تنظیمات ریکلوزر به مقادیر اولیه خواهد شد. حالت کنترل حلقه در ریکلوزر TIE را فعال کنید تا وضعیت خط به حالت نرمال قبل باز گردد.

 

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

2 پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام وقت بخیر. متاسفانه بعلت هزینه ی بالای ریکلوزرها تا حالا نمونه ی اجرا شده از حالت لوپ کنترل رو ندیدیم ولی کم کم داریم به سمت استفاده از سیستم های اتوماسیون و سکشن آنالایزرها گام برمیداریم. این روند در برخی از شرکت های توزیع خوب اجرا شده

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *