رله ارت فالت اشنایدر RH99M

رله ارت فالت اشنایدر RH99M

از پرکاربرد ترین رله های جریان باقی مانده ی یا ارت فالت اشنایدر می توان به سری RH99 اشاره کرد. این رله ها از نظر میزان جریان عامل و زمان تاخیر قابل تنظیم هستند. تنظیمات این رله امکان هماهنگی آن با تجهیزات بالادست و پائین دست را فراهم کرده است. رله ی RH99 در سطح میانی قرار داشته و پیشرفته ترین مدل رله های اشنایدر محسوب نمی شود. همانطور که در بخش های قبلی شرح داده شد، رله های سری RH197 و RHU از این مدل امکانات بیشتری دارند. در ادامه روش نصب، تنظیمات، بهره برداری و نکات مهم دیگر در خصوص رله های ارت فالت RH99M اشنایدر شرح داده شده است. بسیاری از این موارد جهت راه اندازی رله های با سطح پائین و بالاتر نیز مفید خواهند بود.
یادآور می شود که رله های جریان باقی مانده ی اشنایدر به دو شکل قابل نصب روی سطح داخلی و قابل نصب روی درب تابلو تولید می شوند. رله های قابل نصب داخل تابلو با حرف M و رله های قابل نصب روی درب تابلو با حرف P مشخص می گردد. رله های تیپ M داخل تابلو برق و روی ریل های استاندارد قرار می گیرند. در تصویر دو رله ی سری RH99 به شکل M و P را مشاهده می کنید. این رله ها از نظر سیم بندی و تنظیمات با یکدیگر تفاوتی ندارند.

رله ی سری RH99 به صورت قابل نصب داخل تابلو و قابل نصب روی درب تابلو برق

تصویر 1 رله ی سری RH99 به صورت قابل نصب داخل تابلو و قابل نصب روی درب تابلو برق

انواع رله ارت فالت RH99M اشنایدر

رله RH99M در دو گروه مانیتورینگ و حفاظتی تولید شده اند. از مشخصه های ثابت بین هر دو گروه می توان به ولتاژ تغذیه، ترانس کوربالانس، دامنه تنظیمات و غیره اشاره کرد. هردو سری RH99M دارای رنج ولتاژ تغذیه به صورت زیر هستند:

  • 12/24v AC 50/60Hz, 12/48v DC
  • 110/130v AC 50/60Hz
  • 220/240v AC 50/60Hz
  • 380/415v AC 50/60Hz
  • 440/525v AC 50/60Hz

رله های مانیتورینگ عایقی و حفاظتی سری RH99M اشنایدر روی ریل های استاندارد قرار می گیرند. هردو رله از سری VigiPact بوده و توسط سلکتور سوئیچ های کوچکی تنظیم می شوند. روش تنظیم بخش جریانی و زمان تاخیر این رله ها با یکدیگر یکسان است. میزان جریان عامل هردو رله از 30 میلی آمپر تا 30 آمپر در 9 رنج متفاوت قابل تنظیم است. زمان تاخیر هردو رله نیز دارای 9 گام و از صفر تا 4.5 ثانیه قابل تنظیم خواهد بود. در تصویر رابطه ی بین جریان عامل و زمان تاخیر با منحنی عملکرد رله را مشاهده می کنید. در صورت تنظیم جریان عامل روی 30 میلی آمپر، زمان تاخیر صفر بوده و تریپ به صورت آنی انجام می شود. قابل ذکر است که تنظیم جریان عامل و زمان تاخیر با توجه به موقعیت رله و تجهیزات بالادست و پائین دست صورت می گیرد.

تنظیم زمان و جریان عامل در رله های سری RH99M

تصویر 2 تنظیم زمان و جریان عامل در رله های سری RH99M

رله ی مانیتورینگ RH99M

رله های مانیتورینگ جهت بررسی دائمی مقاومت عایقی سیستم استفاده می شوند. در مقاله رله های مانیتورینگ عایقی این رله ها را به طور کامل بررسی کردیم. به عنوان مثال از این رله می توان جهت مانیتور کردن میزان کاهش قدرت عایقی کابل ها با توجه به روند پیری آن ها اشاره کرد. رله های مانیتورینگ به صورت دائمی میزان جریان نشتی را با ترانس های خاص خود اندازه گیری می کنند. در صورت افزایش میزان جریان نشتی مدار از مقدار تنظیم شده، رله ی آلارم دستگاه فعال خواهد شد.

رله های مانیتورینگ از نظر دامنه ولتاژ کاری، تنظیمات جریان عامل، زمان تاخیر و غیره شبیه به رله های حفاظتی هستند. رله های مانیتورینگ جریان باقی مانده پس از رفع جریان خطا به صورت اتوماتیک ریست خواهند شد. از این رله ها می توان جهت مانیتور کردن شبکه های توزیع با ولتاژ تا 1000 ولت متناوب با فرکانس 50، 60 و 400 هرتز استفاده کرد.

کاربری یا Application رله های مانیتورینگ عایقی در وب سایت اشنایدر به صورت Monitoring relay قید شده است. از این رله می توان در شبکه های TT و TN-S استفاده کرد. از دیگر قابلیت های این رله می توان به تست از محل، تست از راه دور، مانیتورینگ دائمی ارتباط با ترانس و غیره اشاره کرد. جهت نصب این دستگاه می توانید از ترانس های VigiPact سری TOA، A و L استفاده کنید. روش نصب و سیم بندی ترانس کوربالانس به رله ی مانیتورینگ با رله های حفاظتی یکسان است. این موارد در ادامه بررسی شده است.

رله حفاظتی RH99M

رله ی حفاظتی RH99M در وب سایت اشنایدر با عنوان Residual protection relay معرفی شده است. از این رله جهت حفاظت در برابر تماس مستقیم، غیر مستقیم، کاهش خطرات آتش سوزی و حفاظت موتورها استفاده می شود. رله ی حفاظتی RH99M میزان جریان نشتی یا باقی مانده ی مدار را توسط ترانس کوربالانس اندازه گیری می کند. در صورت افزایش جریان نشتی از مقدار تنظیم شده، این رله بلافاصله وارد عمل شده و بریکر بالادست و مرتبط با خود را تریپ خواهد کرد.

رله های حفاظتی با بریکرهای کامپکت به خوبی مرتبط شده و  می توانند آن ها را در زمان 40 میلی ثانیه قطع کنند. از رله ی حفاظتی RH99M جهت تشخیص جریان نشتی با کلاس A استفاده می شود. میزان جریان عامل در این رله در 9 رنج و از 30 میلی آمپر تا 30 آمپر قابل تنظیم است. این شرایط برای زمان تاخیر نیز صادق بوده و می توان میزان Delay را از صفر تا 4.5 ثانیه تنظیم کرد. رله های حفاظتی برای نصب در شبکه های تا 1000 ولت با فرکانس 50، 60 و 400 هرتز طراحی شده اند. رله ی حفاظتی پس از رخ دادن خطا فقط به صورت محلی یا Local ریست خواهد شد.

جهت نصب این دستگاه می توانید از ترانس های VigiPact سری TOA، A و L استفاده کنید. این رله دارای کلاس حفاظتی اضافه ولتاژ IV بوده و می تواند ولتاژ ایمپالس را تا 8 کیلو ولت تحمل کند. رله ی حفاظتی RH99M در شبکه های TN-S، IT و TT قابل نصب و بهره برداری است. از دیگر قابلیت های این رله می توان به تست از محل، تست از راه دور، مانیتورینگ دائمی ارتباط با ترانس و غیره اشاره کرد.

مشخصات ظاهری و نصب مکانیکی رله RH99M

رله های سری RH**M از نظر ظاهری در یک قاب ساخته می شوند. در تصویر زیر بخش های مختلف رله های سری RH**M اشنایدر را مشاهده می کنید. در این قسمت حالت های مختلف بر اساس نوع رله آورده شده است. به عنوان مثال در بخش D می توان پارامترهای قابل تنظیم در رله های RH21M و RH68M، RH86M و RH99M را مشاهده کرد.

بخش های رله های سری RH**M اشنایدر

تصویر 3 بخش های رله های سری RH**M اشنایدر

اجزای رله های سری RH**M طبق تصویر بالا عبارتنداز:

  1. ترمینال تغذیه
  2. سیگنال یا LED سبز رنگ مربوط به بخش تغذیه
  3. سیگنال یا LED قرمز رنگ مربوط به خطا
  4. تنظیمات جریان عامل و زمان تاخیر طبق مدل رله
  5. دکمه های ریست و تست
  6. کاور شفاف

رله های مانیتورینگ و حفاظتی سری  RH**M اشنایدر از نظر ابعاد با یکدیگر یکسان هستند. در تصویر ابعاد مختلف رله با واحد میلی متر و اینچ را مشاهده می کنید. در نظر گرفتن این ابعاد هنگام ساخت تابلو برق، روبند و دیگر بخش های فلزی بسیار مهم است. قسمت روی رله با یک کاور شفاف حفاظت شده است. برای فشردن دکمه های ریست و تست نیازی به باز کردن کاور شفاف نیست. این کاور فقط جهت تغییر در تنظیمات باز شده و قابل پلمپ است.

ابعاد رله های سری RH**M اشنایدر

تصویر 4 ابعاد رله های سری RH**M اشنایدر

رله های سری RH**M به صورت مستقیم روی ریل 35 میلی متری نصب می شوند. پروسه ی نصب و جداسازی رله در تصویر زیر آورده شده است.

نصب رله های سری RH**M اشنایدر روی ریل

تصویر 5 نصب رله های سری RH**M اشنایدر روی ریل

جهت نصب رله روی صفحه ی معمولی یا مشبک می توان از یراق های خاصی استفاده کرد. این یراق ها روی صفحه ی داخلی تابلو نصب شده و رله روی آن ها پیچ می شود. در تصویر پروسه ی نصب در حالت های مختلف را مشاهده می کنید.نصب رله های سری RH**M اشنایدر روی صفحه ی داخلی تابلو

تصویر 6 نصب رله های سری RH**M اشنایدر روی صفحه ی داخلی تابلو

جهت ایجاد فضای مناسب در تابلو برق های دارای روبند می توانید از تصویر زیر استفاده کنید. در این تصویر ابعاد مورد نیاز جهت خارج شدن بخش کنترلی رله با واحدهای میلی متر و اینچ آورده شده است. در نظر داشته باشید که فاصله ی رله تا روبند با توجه به روش نصب آن روی ریل یا صفحه ی داخلی متفاوت خواهد بود. این نکته نیز در تصویر بیان شده است.

ابعاد مناسب برای ساخت روبند هنگام استفاده از رله های سری RH**M اشنایدر

تصویر 7 ابعاد مناسب برای ساخت روبند هنگام استفاده از رله های سری RH**M اشنایدر

سیم بندی رله های RH**M

سیم بندی رله های RH**M را می توان به بخش های تغذیه، ترانس کوربالانس، بخش تست، رله ی پاور و رله های خروجی  تقسیم کرد. در همه ی موارد باید از سیم با سطح مقطع مناسب استفاده شود. تمام ترمینال های رله از نوع پیچی بوده و بخش تغذیه دارای یک سوکت قابل جدا شدن است.

عدم استفاده از هادی مناسب یا اتصال غیر صحیح ادوات می تواند باعث صدمه به رله یا تجهیزات دیگر شود. پروسه ی اشتباه می تواند از عملکرد صحیح رله نیز جلوگیری کند. پس از نصب و سیم بندی کامل باید تمام مراحل را به دقت چک کرده و رله را تست کنید. تست رله می تواند توسط دکمه ی روی آن یا با انواع دستگاه های مولتی فانکشن صورت گیرد. در ادامه روش سیم بندی رله به صورت جزء به جزء شرح داده شده است.

سیم بندی تغذیه

تغذیه ی دستگاه با توجه به نوع آن می تواند از 12 تا 525 ولت به شکل AC یا DC باشد. با توجه به نوع تغذیه ممکن است به ترانس کاهنده یا منبع تغذیه ی DC نیاز داشته باشید. در تصویر سه حالت ممکن جهت اتصال تغذیه ی دستگاه آورده شده است. بخش تغذیه با عبارت های A1 و A2 مشخص شده و می تواند تا هادی 2.5 میلی متر مربع را پوشش دهد. در نظر داشته باشید که در هر حالت باید از حفاظت مناسب برای تغذیه ی رله استفاده شود. اشنایدر الکتریک استفاده از یک بریکر تیپ C یا D دو پل با جریان نامی 1 آمپر را توصیه کرده است.

اتصال تغذیه ی رله های RH**M اشنایدر

تصویر 8 اتصال تغذیه ی رله های RH**M اشنایدر

سیم بندی رله با بوبین آندر ولتاژ

از رله های حفاظتی مجزا برای صدور فرمان قطع به بریکرهای بالادست استفاده می شود. بریکرهای مینیاتوری، کامپکت و هوا دارای لوازم متعددی برای قطع و وصل الکتریکی یا ریموت هستند. از رله های معروف برای حفاظت و قطع بریکرهای فوق می توان به آندر ولتاژ اشاره کرد. این رله ضمن حفاظت ولتاژی، می تواند بریکر را به صورت ریموت قطع کند. رله ی آندر ولتاژ در تجهیزات اشنایدر الکتریک با عبارت MN مشخص می شود. در تصویر نحوه ی اتصال رله ی ارت فالت به بوبین آندر ولتاژ را مشاهده می کنید.

اتصال رله های سری RH**M به بوبین آندر ولتاژ

تصویر 9 اتصال رله های سری RH**M به بوبین آندر ولتاژ

رله های ارت فالت سری RH**M دارای دو خروجی به شکل On و Fault هستند. ترمینال های رله ی آن 11 و 14 و ترمینال های رله ی فالت 31، 32 و 34 هستند .این ترمینال ها می توانند هادی های تا 2.5 میلی متر مربع را در خود نگه دارند. رله ی On با وصل تغذیه ی رله فعال شده و می تواند در سیستم های مانیتورینگ یا حفاظتی استفاده شود. در تصویر قبل از رله ی On در مدار بوبین آندر ولتاژ استفاده شده است. در صورت روشن شدن رله RH**M، کنتاکت On بسته خواهد شد.

با بسته بودن بریکر Q2، سیم فاز وارد رله ی On شده و از کنتاکت بسته ی رله ی Fault به بوبین MN خواهد رسید. سمت دیگر بوبین MN توسط نول تغذیه شده است. در این حالت بوبین MN یا آندر ولتاژ برقدار شده و اجازه ی وصل بریکر بالادست را خواهد داد. تاکید می شود که موقعیت بریکر Q2 باید قبل از بریکر Q1 باشد تا بتوان از طریق مدار فرمان بوبین MN را تغذیه کرد. با اتصال Q2 به بالادست Q1 حتما باید شرایط اتصال کوتاه و قدرت قطع را مد نظر قرار دهید. با وصل بریکر قدرت، تمام مدارهای زیر مجموعه ی آن برقدار می شوند. بریکر قدرت در صورت رخ دادن هر یک از شرایط زیر بلافاصله تریپ می شود:

  • قطع بریکر Q2 یا قطع ولتاژ مدار قدرت و بی برق شدن بوبین آندر ولتاژ
  • کاهش ولتاژ مدار قدرت و تغذیه کننده ی رله ی آندر ولتاژ
  • قطع تغذیه ی رله ی RH**M و باز شدن کنتاکت On
  • رخ دادن خطای جریانی و باز شدن کنتاکت فالت رله ی RH**M

با استفاده از رله ی آندر ولتاژ یا MN تعداد خطاها و کمیت های تریپ کننده ی بریکر افزایش پیدا می کند. در این حالت باید بریکر پس از هر تریپ به صورت دستی وصل شود. برای سیستم های حساس می توان از موتور برای وصل مجدد بریکر به صورت خودکار یا ریموت استفاده کرد. از مزایای رله ی آندر ولتاژ می توان به حفاظت سیستم در برابر کاهش ولتاژ و اطمینان از عملکرد تجهیزات حفاظتی در رخ دادن خطاهای سنگین اشاره کرد.

سیم بندی رله با بوبین شنت تریپ

برای قطع بریکر می توان از رله ی شنت تریپ نیز استفاده کرد. رله ی شنت تریپ در تجهیزات اشنایدر با عبارت MX مشخص می شود. برای قطع بریکر توسط شنت تریپ کافی است دو پایانه ی آن را با ولتاژ مناسب تغذیه کنید. در تصویر روش سیم بندی رله های ارت فالت سری RH**M اشنایدر به همراه رله ی شنت تریپ را مشاهده می کنید. در این دیاگرام تصور شده که ولتاژ بوبین شنت تریپ با مدار قدرت یکسان است. درصورت تفاوت در ولتاژ ها باید از ادوات کاهنده یا مدل های دیگر اتصال استفاده کنید.

اتصال رله های سری RH**M به بوبین آندر ولتاژ

تصویر 10 اتصال رله های سری RH**M به بوبین آندر ولتاژ

هنگام استفاده از بوبین MX به کنتاکت On نیازی نبوده و از آن می توان برای روشن کردن چراغ سیگنال یا موارد مشابه استفاده کرد. تغذیه ی بوبین شنت تریپ معمولا از خروجی بریکر قدرت گرفته می شود. این کار مزایای زیادی مانند قطع شدن مدار پس از تریپ بریکر، کاهش قدرت قطع بریکر فرمان و غیره را دارد.

با بسته شدن بریکر دو پل فرمان با تگ Q2، بخش نول بوبین شنت تریپ یا MX متصل خواهد شد. سیم فاز از طریق این بریکر وارد کنتاکت فالت رله های RH**M شده و از پلاتین باز آن به سمت دیگر شنت تریپ متصل می گردد. با رخ دادن خطا، کنتاکت فالت بسته شده و رله ی MX تغذیه می شود. تغذیه شدن بوبین شنت تریپ یا MX بریکر قدرت با تگ Q1 را قطع خواهد کرد.

استفاده از بوبین شنت تریپ باعث کاهش قطعی های بریکر در قطع تغذیه، کاهش ولتاژ و موارد مشابه خواهد شد. در این روش معایبی مانند از دست رفتن حفاظت نیز وجود دارد. تصور کنید رله ی RH**M خاموش شود. در این صورت روشی به جز بررسی سیگنال کنتاکت On جهت تعیین سلامت سیستم وجود ندارد. این حالت در صورت قطع شدن مدار تغذیه کننده ی MX نیز صادق است. همانطور که می دانید هرگونه قطعی در بوبین آندر ولتاژ باعث قطع بریکر خواهد شد. با استفاده از بوبین MX این قابلیت از بین می رود. از طرفی رخ دادن خطای جریانی سنگین روی فاز تغذیه ی کننده ی رله ی شنت تریپ می تواند قطع بریکر را با چالش مواجه کند.

جهت مطالعه ده ها مقاله ی تخصصی دیگر، بخش مقالات تاسیسات الکتریکی فشار ضعیف را مشاهده کنید.

نصب و سیم بندی ترانس کوربالانس

ترانس های کوربالانس اشنایدر با کلاس A در چهار شکل مختلف تولید می شوند. هنگام انتخاب ترانس باید از همگام بودن آن با رله مطمئن شوید. بهترین راه مراجعه به کاتالوگ رله و بررسی ترانسفورماتورهای قابل اتصال به آن است. پس انتخاب ترانس کوربالانس باید شرایط نصب و الزامات آن را بررسی کنید. جهت اتصال ترانس به رله از ترمینال های T1و T2 استفاده می شود. توصیه می شود برای اتصال ترانس از سیم با سطح مقطع مجاز استفاده کنید. سطح مقطع سیم با فاصله ی بین ترانس و رله رابطه مستقیم دارد.

ترانس های کوربالانس اشنایدر کلاس A

تصویر 11 ترانس های کوربالانس اشنایدر کلاس A

ترانس های TA30 و PA50 امکان نصب مستقیم روی رله های RH**M را دارند. در صورت نیاز به نصب این ترانس ها روی ریل 35 میلی متری باید از آداپتورهای مخصوص استفاده کنید. ترانس های فوق قابلیت نصب با پیچ روی سطح تابلو را نیز دارند.

نصب سنسورهای TA30 و PA50 روی رله

 

تصویر 12 نصب سنسورهای TA30 و PA50 روی رله 

ترانس های دیگر را می توان روی ریل های استاندارد یا سطح داخل تابلو قرار داد. هنگام استفاده از ترانس های TOA باید از بسته شدن فک پس از سیم بندی مطمئن شوید. باز بودن فک یا بسته نشدن آن ها به صورت کامل باعث اختلال در اندازه گیری و عملکرد رله خواهد شد. ترانس های سری L را می توان روی شینه ها نصب کرد.

نکته های مهم در قرارگیری ترانس کوربالانس قبلا شرح داده شده است. هنگام نصب فیزیکی این سنسور به قرارگیری صحیح هادی ها در آن توجه کنید. سیم ارت هرگز نباید از داخل ترانس کوربالانس عبور داده شود. از طرفی هادی های دیگر باید به درستی و در مرکز ترانس دسته بندی شوند. قطر داخلی ترانس همواره باید بزرگتر از هادی ها باشد. توصیه شده است که قطر داخلی ترانس حداقل 2 برابر قطر هادی های دسته بندی شده باشد.

قرارگیری صحیح هادی ها در ترانس کوربالانس

 

تصویر 13 قرارگیری صحیح هادی ها در ترانس کوربالانس 

نکات مهم دیگر در خصوص خم هادی های ورودی و خروجی ترانس، نصب کوربالانس مستطیل، چیدن هادی ها و غیره در تصویر زیر آورده شده است. فاصله های مجاز خم هادی ها هنگام نصب سنسور مستطیل شکل در جدول پائین تصویر ذکر شده است.

قرارگیری صحیح هادی ها در ترانس کوربالانس دایره ای و مکعبی

تصویر 14 قرارگیری صحیح هادی ها در ترانس کوربالانس دایره ای و مکعبی 

از جدول زیر می توانید برای نحوه ی قرارگیری شینه ها در ترانس مستطیل شکل سری L1 و L2 استفاده کنید.

جدول اطلاعات مورد نیاز جهت نصب سنسورهای مستطیل شکل

نوع سنسور فاصله ی بین شینه ها شکل قرارگیری شینه ها تعداد شینه ها برای هر فاز و نول ابعاد شینه ها

L1: 280*115mm

1600A

70mm 2 100×5
2 50×5

L2: 470*160mm

3200A

115mm 4 125×5
2 100×10

تست و ریست ریموت

جهت تست و ریست رله های RH**M می توان از دیاگرام زیر استفاده کرد. ولتاژ و جریان این بخش بسیار پائین در حد 1 میلی آمپر و 4 ولت است. سطح مقطع هادی متصل شده به ترمینال های 25، 26 و 27 تا 1.5 میلی متر مربع با طول حداکثر 10 متر توصیه شده است.

تصویر 15 دیاگرام الکتریکی تست و ریست رله به صورت ریموت

تست رله

رله های ارت فالت RH**M را می توان به شکل های مختلفی تست کرد. ساده ترین روش تست استفاده از دکمه های روی رله است. رله های RH**M دارای دو دکمه با عنوان تست و ریست هستند. توسط این دو دکمه می توان تست با تریپ و تست بدون تریپ را انجام داد.

تست با تریپ

برای تست با تریپ می توان دکمه ی Test روی رله را فشار داد. قبل از تست مطمئن شوید که رله در حالت ریست بوده و بریکر قدرت آن بسته است. در حالت نرمال سیگنال On روشن و سیگنال Fault خاموش خواهد بود. در تصویر وضعیت نرمال سیستم را مشاهده می کنید.

وضعیت نرمال سیستم

تصویر 16 وضعیت نرمال سیستم: سیگنال On روشن، سیگنال Fault خاموش، کنتاکت Fault در حالت عادی و بریکر قدرت در حالت بسته

با فشردن دکمه ی تست، رله به حالت خطا رفته و کنتاکت فالت آن تغییر وضعیت می دهد. حالت خطا با روشن شدن سیگنال فالت نمایش داده می شود. تغییر وضعیت کنتاکت باید بلافاصله باعث قطع بریکر مربوطه گردد. تاکید می شود که تست با تریپ در اولین راه اندازی الزامی است.

فشردن دکمه تست، فعال شدن حالت خطا و تریپ بریکر مربوطه

تصویر 17 فشردن دکمه تست، فعال شدن حالت خطا و تریپ بریکر مربوطه

پس از رخ دادن خطا یا فشردن دکمه ی تست باید رله را ریست کنید. ریست رله باعث نرمال شدن آن خواهد شد. با فشردن دکمه ی ریست بلافاصله سیگنال فالت خاموش شده و کنتاکت آن به حالت اول باز می گردد. در این شرایط می توانید بریکر قدرت را وصل کنید. در صورت ریست نشدن رله، عمل وصل بریکر موفقیت آمیز نخواهد بود.

ریست کردن رله های RH**M اشنایدر

تصویر 18 ریست کردن رله های RH**M اشنایدر

تست بدون تریپ

جهت تست بدون تریپ می توان دکمه های ریست و تست روی رله را به صورت همزمان فشار داد. این حالت باعث روشن شدن سیگنال فالت روی رله می شود. در تست بدون تریپ کنتاکت فرمان تغییر وضعیت نداده و بریکر قدرت نیز قطع نخواهد شد. تاکید می شود که رله پس از تست بدون تریپ نیز باید ریست شود. برای ریست حتما دکمه ی Reset روی رله را فشار دهید. در تصویر مراحل تست بدون تریپ را مشاهده می کنید. همانطور که مشخص است بریکر Q1 در خلال این تست تریپ نمی شود.

تست بدون تریپ

تصویر 19 تست بدون تریپ 1) فشردن دکمه ی ریست، 2) فشردن دکمه تست، 3) روشن شدن سیگنال فالت، 4) فشردن دکمه ی ریست و 5) خاموش شدن سیگنال فالت

وضعیت LED ها

روی رله های ارت فالت RH**M دو سیگنال LED با عنوان On و Fault وجود دارد. سیگنال ها می توانند وضعیت کاری روشن دائم، خاموش دائم یا چشمک زن را داشته باشند. در جدول زیر وضعیت کاری سیگنال ها به همراه توضیحات آورده شده است.

جدول مفهوم عملکرد سیگنال های روی رله های RH**M

سیگنال On سیگنال Fault مفهوم
وضعیت کاری نرمال
تشخیص جریان خطا
اشکال در سنسور
قطع منبع تغذیه یا عدم عملکرد رله
وضعیت غیر عادی

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد رای: 2

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *