تنظیمات سافت استارتر دانفوس

تنظیمات سافت استارتر دانفوس MCD500

در این مقاله به بررسی تنظیمات سافت استارتر دانفوس  سری MCD500 میپردازیم. تعداد و روش تنظیم پارامترها با توجه به برند سافت‌استارترها متفاوت بوده ولی تقریباً کلیات یکسانی دارند. به‌عنوان‌مثال در سافت‌استارتر MCD500 دانفوس دو دکمه‌ی مجزا برای ورود به منوی سریع و منوی اصلی وجود دارد ولی در برندهای دیگر مانند زیمنس، اوکام و سانترنو یک منو با زیرشاخه‌های مختلف طراحی‌شده است. زیر منوها مانند راه‌اندازی سریع، استاندارد و پیشرفته برای فیلتر کردن تعداد پارامترها استفاده‌شده و با توجه به شرایط تأسیسات انتخاب می‌شوند. به‌عنوان‌مثال در سافت‌استارترهای زیمنس با وصل برق برای اولین بار یا پس از ریست دستگاه، منوی راه‌اندازی سریع ظاهر شده و در 5 گام تنظیمات بسیار مهم انجام می‌شود.

تنظیمات سافت استارتر دانفوس

لیست منوها

پس از فشردن دکمه‌های منو یا انتخاب زیر منوها می‌توان از کلیدهای بالا و پائین برای پیمایش بین گزینه‌ها استفاده کرد. فشردن دکمه‌ی OK در هر مرحله باعث تائید و ثبت مقدار جدید شده و برای خروج یا عدم‌تغییر می‌توان از دکمه‌های Back، Exit، ESC یا معادل آن‌ها روی سافت‌استارتر استفاده کرد.

در این ویدیو نحوه تنظیم قسمتی از تنظیمات اصلی سافت استارتر دانفوس سری 500 را بررسی می کنیم. برای راه اندازی مطلوب و اصولی یک الکتروموتور باید این پارامتر ها را تنظیم نمایید. این ویدیو برگرفته از دوره جامع تصویری راه اندازی و حفاظت الکتروموتور های سه فاز است.

علاوه بر لیست منوها، در برخی از سافت‌استارترها مانند دانفوس قابلیت دسترسی سریع به پارامترها با کد یا Parameter Shortcut نیز وجود دارد. برای این کار باید دکمه‌ی Main Menu را 3 ثانیه نگه‌داشته و پس‌ازآن با دکمه‌های بالا و پائین عدد گروه و شماره‌ی پارامتر موردنظر را انتخاب کنید. فشردن دکمه‌ی OK  در این مرحله صفحه‌ی پارامتر موردنظر را نمایش داده و می‌توانید مقدار یا عنوان آن را تغییر دهید.

دسترسی سریع به پارامترها با وارد کردن عدد گروه و شماره‌ی پارامتر

برای آشنایی بیش‌تر با تنظیمات سافت استارتر دانفوس، در این قسمت لیست کامل پارامترهای دانفوس سری MCD500 آورده شده است. در کنار هر پارامتر، یک کد چهاررقمی نیز وجود دارد که در قسمت دسترسی سریع میتوان از آن استفاده کرد.

1 گروه: الکتروموتور اول
1-1 جریان کامل الکتروموتور
2-1 زمان رتور قفل‌شده
3-1 نوع راه‌اندازی
4-1 محدودیت جریان
5-1 جریان اولیه
6-1 زمان راه‌اندازی
7-1 سطح ضربه‌ی اولیه
8-1 زمان ضربه‌ی اولیه
9-1 زمان عدم راه‌اندازی
10-1 نوع توقف
11-1 زمان توقف
12-1 میزان کنترل انطباقی
13-1 پروفایل راه‌اندازی
14-1 پروفایل توقف
15-1 گشتاور ترمز
16-1 زمان ترمز
2 گروه: حفاظت
1-2 توالی فاز
2-2 عدم تعادل جریان
3-2 زمان تاخیر عدم تعادل جریان
4-2 جریان پائین
5-2 زمان تاخیر جریان پائین
6-2 اضافه جریان ضربه یا سریع
7-2 زمان تاخیر جریان ضربه
8-2 کنترل فرکانس
9-2 میزان تغییرات فرکانس
10-2 زمان تاخیر حفاظت فرکانس
11-2 زمان تاخیر ریست
12-2 کنترل دمای موتور
3 ورودی‌ها
1-3 محلی/از راه‌دور
2-3 فرمان‌ها در حالت ریموت
3-3 فانکشن ورودی A
4-3 نام ورودی A
5-3 تریپ ورودی A
6-3 زمان تاخیر تریپ ورودی A
7-3 زمان تاخیر اولیه ورودی A
8-3 منطق ریست ریموت
4 گروه: خروجی‌ها
1-4 فانکشن رله‌ی A
2-4 تاخیر در وصل رله‌ی A
3-4 تاخیر در قطع رله‌ی A
4-4 فانکشن رله‌ی B
5-4 تاخیر در وصل رله‌ی B
6-4 تاخیر در قطع رله‌ی B
7-4 فانکشن رله‌ی C
8-4 تاخیر در وصل رله‌ی C
9-4 تاخیر در قطع رله‌ی C
10-4 پرچم یا فلگ جریان پائین
11-4 پرچم یا فلگ جریان بالا
12-4 پرچم یا فلگ دمای بالای موتور
13-4 خروجی آنالوگ A
14-4 مقیاس خروجی آنالوگ A
15-4 تنظیم حداکثر آنالوگ A
16-4 تنظیم حداقل آنالوگ A
5 گروه: تایمرها
1-5 نوع راه‌اندازی خودکار
2-5 زمان راه‌اندازی خودکار
3-5 نوع توقف خودکار
4-5 زمان توقف خودکار
6 گروه: ریست خودکار
1-6 فعالیت یا رفتار ریست خودکار
2-6 حداکثر تعداد ریست
3-6 زمان تاخیر ریست A و B
4-6 زمان تاخیر ریست C
7 گروه: الکتروموتور دوم
1-7 جریان کامل الکتروموتور
2-7 زمان رتور قفل‌شده
3-7 نوع راه‌اندازی
4-7 محدودیت جریان
5-7 جریان اولیه
6-7 زمان راه‌اندازی
7-7 سطح ضربه‌ی اولیه
8-7 زمان ضربه‌ی اولیه
9-7 زمان عدم راه‌اندازی
10-7 نوع توقف
11-7 زمان توقف
12-7 میزان کنترل انطباقی
13-7 پروفایل راه‌اندازی
14-7 پروفایل توقف
15-7 گشتاور ترمز
16-7 زمان ترمز
8 گروه: صفحه‌نمایش
1-8 زبان
2-8 صفحه‌ی سفارشی: چپ و بالا
3-8 صفحه‌ی سفارشی: راست و بالا
4-8 صفحه‌ی نمایشی: چپ و پائین
5-8 صفحه‌ی نمایشی: راست و پائین
6-8 مبانی زمان گراف
7-8 تنظیم حداکثر گراف
8-8 تنظیم حداقل گراف
9-8 مرجع ولتاژ اصلی
15 گروه: پارامترهای محدود شده
1-15 کد دسترسی
2-15 قفل تنظیمات
3-15 راه‌اندازی اضطراری
4-15 کالیبره کرده جریان
5-15 زمان کنتاکتور اصلی
6-15 زمان کنتاکتور بای‌پس
7-15 اتصالات موتور
8-15 گشتاور جاگ
16 گروه: رفتار سیستم‌های حفاظتی
1-16 اضافه‌بار شدن موتور
2-16 عدم تعادل جریان
3-16 حداقل جریان
4-16 اضافه جریان ضربه
5-16 فرکانس
6-16 اضافه دمای هیت سینک
7-16 عدم راه‌اندازی موفق
8-16 تریپ توسط ورودی A
9-16 سنسور دمای موتور
10-16 فرمان استارتر
11-16 فرمان شبکه
12-16 باطری/ساعت
13-16 پائین بودن ولتاژ کنترل
20 گروه: پارامترهای کارخانه‌ای
این پارامترها در دسترس کاربر نیستند.

همان‌گونه که در جدول بالا مشاهده کردید، این سافت‌استارتر توانایی کنترل دو الکتروموتور با شرایط کاملا متفاوت ازنظر جریان، نوع راه‌اندازی، توقف و غیره را دارد. این قابلیت در سافت‌استارترهای دیگر نیز به شکل‌ها و مدل‌های متنوع دیده می‌شود. در ادامه نکته‌های نهایی جهت تنظیم برخی از پارامترها شرح داده‌شده است.

می‌توانید اطلاعات تکمیلی در خصوص تنظیم انواع سافت‌استارترهای زیمنس، دانفوس، اوکام، سانترنو، ABB و اشنایدر و نحوه‌ی رفتار الکتروموتور را در دوره‌ جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز مشاهده کنید.

تنظیمات سافت استارتر دانفوس بخش الکتروموتور

به‌منظور استفاده از سافت‌استارتر در مدارهای مختلف، می‌توان میزان جریان خروجی آن را تنظیم کرد. جریان سافت‌استارتر با توجه به برند ممکن است در یک بازه‌ی خاص قابل تنظیم باشد. برخی از این سافت‌استارترها دارای یک حداقل جریان بوده و برخی امکان تنظیم جریان از صفر تا مقدار نامی را دارند.

تنظیم پارامترهای مربوط به موتور در سافت استارتر

نکته‌ی بسیار مهم این است که شما فقط می‌توانید این جریان را کاهش دهید و امکان افزایش آن بیش‌تر از مقدار نامی سافت‌استارتر وجود ندارد. به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید از یک سافت‌استارتر 105 آمپر در راه‌اندازی الکتروموتورهای کمتر از 105 آمپر استفاده کنید. تنظیم مقدار جریان نامی الکتروموتور متصل شده به سافت‌استارتر از اهمیت زیادی برخوردار است. این جریان مشخص‌کننده‌ی سطح حفاظت سیستم اضافه‌بار الکترونیک بوده و در پارامترهای دیگر مانند محدودیت جریان نیز تأثیرگذار است.

برای دستیابی به بهترین حالت حفاظتی مقدار جریان کامل یا FLC باید از روی پلاک یا نیم‌پلیت الکتروموتور برداشته شود. این جریان با توجه به ولتاژ و نوع اتصال می‌تواند مقادیر متفاوتی داشته باشد که حتما باید به آن دقت کنید.

در این ویدیو نحوه تظیم سریع پارامترهای سافت استارتر دانفوس را بررسی می کنیم. این منو برای راه اندازی تأسیسات معمولی مناسب بوده و در صورتی که تأسیسات خیلی حساس هستند این روش توصیه نمی شود. این ویدیو برگرفته از دوره راه اندازی و حفاظت الکتروموتور های سه فاز است.

پارامتر زمان رتور قفل‌شده برای حفاظت الکتروموتور در برابر اشکالات مکانیکی یا عدم توانایی راه‌اندازی بار است. این مقدار طبق مشخصه‌ی حرارتی الکتروموتور تنظیم‌شده و حداکثر زمانی است که یک الکتروموتور با رتور قفل‌شده از حالت سرد به حداکثر دمای مجاز می‌رسد.

علاوه بر پارامترهای فوق ممکن است در برخی از سافت‌استارترها نیاز به وارد کردن مقادیر گشتاور و سرعت نیز باشد. سرعت از روی پلاک و گشتاور طبق فرمول ارائه‌شده در بخش‌های قبلی قابل‌برداشت و محاسبه است.

پارامتر مهم بعدی محدودیت جریان یا Current Limiting بوده و برای تنظیم آن می‌توان از جداول راهنما استفاده کرد. این اطلاعات در اغلب تاسیسات کارایی مناسبی دارند اما گاهی با توجه به شرایط باید کمی ویرایش شوند. محدودیت جریان به‌صورت ضریبی از جریان کامل الکتروموتور بیان‌شده و معمولا دارای مقداری بین 3 تا 5 است.

FLC نوع تاسیسات
4.0

آسیاب

3.5

پمپ سانتریفیوژ
3-4

کمپرسور

4

نقاله
3.5

فن دمپر

FLC نوع تاسیسات
4.5

فن بدون دمپر

4.5

میکسر
4.5

نقاله‌ی تسمه‌ای

3.5

جمع کننده‌ی غبار
3.5

نقاله‌ی فلزی

در مرحله‌ی بعدی می‌توان سطح و میزان گشتاور ضربه را مشخص کرد. در حالت Kick-Start حتما از تحمل الکتروموتور، بار و کوپلینگ‌ها در برابر ضربه اطمینان حاصل کنید. برای غیرفعال کردن این قابلیت به راحتی می‌توان زمان آن را روی صفر تنظیم کرد.

در بخش تنظیمات الکتروموتور یک پارامتر دیگر با عنوان میزان یا Gain حالت کنترل انطباقی نیز وجود داشته که باید با توجه به شرایط بار و الکتروموتور تنظیم شود.

در صورت کارکرد صحیح این پارامتر را تغییر ندهید اما در اگر در انتهای راه‌اندازی و توقف تغییرات سرعت زیاد است این مقدار باید افزایش داده شود. در طرف مقابل اگر در خلال راه‌اندازی و توقف موتور دارای تنش زیادی است می‌توانید این مقدار را کاهش دهید.

مطالبی که در حال مطالعه ی آن هستید به صورت تصویری در دوره جامع راه اندازی و حفاظت موتور سه فاز آموزش داده شده است. در این دوره تصویری روش پلاک خوانی موتور، شناخت اصول حفاظت، شناخت تجهیزات راه اندازی و محاسبه سایز آن ها آموزش داده شده است. در بخش عملی می توانید سیم بندی راه اندازی های کنتاکتوری مانند تک ضرب، چپ گرد و راست گرد، ستاره مثلث به همراه نصب و سیم بندی 6 برند سافت استارتر زیمنس، اشنایدر، ABB، دانفوس، اوکام و سانترنو را مشاهده کنید. قسمت آخر دوره مربوط به بازدید از تاسیسات و تابلو برق های مختلف و بررسی چیدمان تجهیزات و سایز آن ها در تابلو برق است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید صفحه آموزش جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز را مشاهده کنید.

تنظیمات حفاظت سافت استارتر دانفوس

در بخش حفاظت می‌توان حالت‌های ولتاژی، جریانی، حرارتی و فرکانسی را فعال کرده و برای آن‌ها آستانه‌ی عملکرد و تاخیر زمانی در نظر گرفت.

تنظبم پاارمترهای حفاظت در سافت استارتر دانفوس

این اطلاعات فقط مربوط تشخیص خطا بوده و بخش‌های هشداری و نحوه‌ی عملکرد سافت‌استارتر در گروه‌های دیگر مشخص خواهد شد. به‌عنوان‌مثال تنظیم فلگ‌ها (فلگ‌ها مربوط به هشدارهای حفاظتی و ورود به محدوده‌ی خطر هستند.) مانند جریان پائین، جریان بالا و دمای بالا در بخش 4 و انتخاب رفتار سافت‌استارتر هنگام رخ دادن انواع خطا در بخش 16 انجام می‌شود.

در برخی از سافت‌استارترها حفاظت نشتی جریان نیز قابل انجام بوده و می‌تواند نقش سیستم‌های RCD (انواع RCD یا Residual-Current Device در دوره‌ی بریکرهای فشار ضعیف بررسی شده‌است.) را بازی کند. مقدار عدم تقارن جریان بین بیش‌ترین و کمترین جریان به‌صورت درصد محاسبه‌شده و در صورت تجاوز از مقدار تنظیم‌شده سافت‌استارتر در حالت هشدار یا تریپ قرار می‌گیرد. در نظر داشته باشید که  با فعال کردن آیتم کنترل دمای موتور، راه‌اندازی هنگامی صورت می‌گیرد که موتور به‌اندازه‌ی کافی سرد باشد.

سنسورهای داخلی کنترل حرارت به صورت PTC روی هر فاز

در ویدئوی زیر که برگرفته از دوره جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز است، تنظیمات بخش حفاظت در سافت استارتر دانفوس را مشاهده می کنید:

ورودی‌ها و خروجی‌ها سافت استارتر دانفوس

در بخش ورودی‌ها می‌توان نحوه‌ی کنترل سافت‌استارتر در حالت محلی و از راه‌دور را تنظیم کرد. به عبارت ساده‌تر در این بخش می‌توان مشخص کرد که سافت‌استارتر با چه شرایطی در حالت کنترل محلی یا کنترل توسط کیبورد قرار بگیرد و چه دستوراتی پذیرفته شود. علاوه بر این می‌توان برای ورودی یا ورودی‌های دیجیتال قابل‌برنامه‌ریزی یک فانکشن، نام، زمان تاخیر، نوع تریپ و غیره را تنظیم کرد. در همین بخش می‌توان منطق ریست را بین حالت‌های N.O و N.C نیز تغییر داد.

تنظیم خروجی‌های دیجیتال نیز تقریبا روند مشابهی دارد. یعنی می‌توان برای خروجی‌های دیجیتال قابل‌برنامه‌ریزی یک فانکشن و زمان‌های تاخیر در وصل و تاخیر در قطع مجزا در نظر گرفت. فلگ‌ها یا پرچم‌های هشداری نیز در بخش خروجی‌ها بوده و می‌توان برای آن‌ها مقادیر متفاوتی در نظر گرفت.

ورودی ها و خروجی های سافت استارتر دانفوس

در بخش خروجی‌های سافت‌استارتر ممکن است یک یا چند خروجی آنالوگ قابل‌برنامه‌ریزی نیز وجود داشته باشد. این خروجی‌ها به‌صورت ولتاژی، جریانی و یا قابل انتخاب بوده و برای مانیتور کردن وضعیت الکتروموتور استفاده می‌شوند. سیگنال‌های آنالوگ ولتاژی و جریانی ازنظر نقطه‌ی مبنا دارای مدل‌های متنوعی هستند.

به‌عنوان‌مثال در پارامتر 14-4 سافت‌استارتر دانفوس می‌توان نوع سیگنال جریانی را از بین دو گزینه‌ی 0 تا 20 میلی‌آمپر یا 4 تا 20 میلی‌آمپر انتخاب کرد. فانکشن‌های مهمی که می‌توان برای یک خروجی آنالوگ قابل‌برنامه‌ریزی در نظر گرفت عبارت‌اند از:

  • جریان موتور بر اساس درصدی از FLC
  • دمای موتور بر اساس درصدی از ظرفیت دمای موتور
  • توان اکتیو موتور بر اساس درصدی از حداکثر توان
  • توان ظاهری موتور بر اساس درصدی از حداکثر توان
  • ضریب توان اندازه‌گیری شده توسط سافت‌استارتر

در نظر داشته باشید که برای کالیبره‌سازی سیگنال‌های آنالوگ با تجهیزات دیگر، معمولا پارامترهای خاصی برای تنظیم حد بالا و حد پائین آن وجود دارد. به‌عنوان‌مثال در سافت‌استارتر دانفوس می‌توان حد بالا و حد پائین سیگنال خروجی را بین 0 تا 600 درصد تغییر داد.

تنظیمات بخش تایمر در سافت استارتر

برخی از سافت‌استارترهای دیجیتال مجهز به تایمرهای داخلی هستند. تعداد و نوع این تایمرها با توجه به برند سافت‌استارتر متفاوت بوده و هر یک کاربری خاصی دارند.

تایمرها می‌توانند بعد از دستور راه‌اندازی و توقف وارد مدار شده و یا سافت‌استارتر را طبق یک برنامه روشن و خاموش کنند. ازنظر برنامه‌ی خاموش و روشن نیز تایمرها می‌توانند مدل‌های روزانه یا هفتگی داشته باشند.

در اغلب سافت‌استارترهای دیجیتال چند گروه پارامتر برای انتخاب روش و زمان راه‌اندازی و توقف خودکار وجود دارد. در بخش نوع راه‌اندازی و توقف می‌توان حالت تاخیر مشخص و یا زمان مشخص را انتخاب کرده و در پارامتر بعدی زمان آن را تنظیم کرد. این پروسه برای راه‌اندازی و توقف به شرح زیر است:

  • استارت خودکار: در حالت تاخیر مشخص، سافت‌استارتر بعد از آخرین دستور توقف زمان‌سنجی را شروع می‌کند. با پایان زمان‌سنجی (این زمان به صورت دقیقه و ساعت قابل تنظیم است.) سافت‌استارتر مجدد راه‌اندازی شده و منتظر دستور توقف باقی می‌ماند. در حالت زمان خاص عملکرد متفاوت بوده و می‌توان ساعت راه‌اندازی را در بازه‌ی 00:00 تا 24:00 تنظیم کرد. با این روش سافت‌استارتر در یک زمان خاصی از روز راه‌اندازی شده و منتظر فرمان توقف می‌ماند.
  • توقف خودکار: در حالت تاخیر مشخص، سافت‌استارتر بعد از آخرین دستور راه‌اندازی زمان‌سنجی را شروع می‌کند. با پایان زمان‌سنجی سافت‌استارتر متوقف‌شده و منتظر دستور راه‌اندازی بعدی باقی می‌ماند. در حالت زمان خاص نیز می‌توان ساعت توقف را در بازه‌ی 00:00 تا 24:00 تنظیم کرد. با این روش سافت‌استارتر در یک زمان خاصی از روز متوقف خواهد شد.

برای درک بهتر توضیحات فوق به لیست پارامترهای سافت‌استارتر دانفوس بخش 5 مراجعه کنید. این پروسه در سافت‌استارتر اوکام سری EMX3 نیز به همین شکل است اما در سری EMX4i، علاوه بر مدهای ذکرشده می‌توان روز‌های هفته را نیز برای راه‌اندازی و توقف خودکار مشخص کرد.

ریست خودکار سافت استارتر

در لیست پارامترها مشاهده‌ کردید که چگونه می‌توان نوع حفاظت و رفتار سافت‌استارتر را در برابر انواع خطا مشخص کرد.

پس از تنظیمات شما برخی از خطاها به‌صورت هشدار اعلام‌شده و برخی دیگر سافت‌استارتر را در وضعیت تریپ قرار می‌دهند.

با رخ دادن تریپ سافت‌استارتر متوقف‌شده و نیاز به ریست و راه‌اندازی مجدد دارد. نحوه‌ی ریست در این دستگاه نیز همانند نسخه‌های آنالوگ به دو صورت دستی و خودکار انجام می‌شود.

برای ریست دستی می‌توان از دکمه‌ی فیزیکی، ورودی‌های الکتریکی و یا شبکه استفاده کرد اما ریست خودکار نیاز به تنظیمات بیش‌تری دارد. در نظر داشته باشید که پارامترهای ریست خودکار با توجه به برند و مدل سافت‌استارتر متنوع بوده و اغلب دارای یک بازه‌ی مشخص هستند. ازجمله مقادیر محدود می‌توان به حداقل زمان، تعداد ریست و انواع خطا اشاره کرد.

به‌عنوان‌مثال در سافت‌استارتر دانفوس می‌توان ریست خودکار را برای سه گروه مختلف با عنوان‌های A، B و C  تا 5 مرتبه در نظر گرفت. هر یک از این گروه‌ها شامل خطاهای مشخصی به این شرح هستند:

  • A: عدم تقارن در جریان، قطع فاز، قطع منبع ورودی و خطای فرکانسی
  • B: جریان پائین، جریان ضربه و تریپ توسط ورودی قابل‌برنامه‌ریزی A
  • C: اضافه‌بار، اضافه دمای موتور و اضافه دمای سافت‌استارتر

در پارامتر 1-6 می‌توان ریست خودکار را برای گروه‌های (A)، (A-B) و (A-B-C) انتخاب کرده و در پارامتر 2-6 تعداد ریست را مشخص کرد. ریست خودکار بر اساس زمان انجام‌شده که می‌توان در پارامتر 3-6  برای گروه‌های A و B بین 5 ثانیه تا 15 دقیقه و در پارامتر 4-6 برای گروه C بین 5 تا 60 دقیقه تاخیر در نظر گرفت.

تمام اطلاعات مربوط به هشدارها و تریپ‌ها به همراه ساعت و تاریخ در حافظه‌ی دستگاه با عنوان‌های مختلف مانند Log, Warn, Event و غیره ثبت خواهد شد. این اطلاعات در عیب‌یابی‌ها فوق‌العاده مفید بوده و از طریق پنل دستگاه قابل مشاهده هستند.

ابزارهای شبیه‌سازی سافت استارتر دانفوس

پس از کامل کردن سیم‌بندی بخش فرمان و شبکه می‌توان از ابزارهای مانیتورینگ و شبیه‌سازی در سافت‌استارترهای دیجیتال استفاده کرد. این ابزارها هنگام راه‌اندازی اولیه و یا عیب‌یابی بعدی بسیار مفید بوده و می‌توانند خطاها را به‌خوبی مشخص کنند. حالت‌های مانیتورینگ و شبیه‌سازی با نام‌های مختلف مانند Tools یا Simulation در منوی سافت‌استارترها دیده‌شده و برای استفاده از آن‌ها نیازی به اتصال مدار قدرت و الکتروموتور نیست.

بخش مانیتورینگ مربوط به ورودی‌های دیجیتال و سنسور دما بوده و از طریق آن می‌توان وضعیت فعال یا غیرفعال بودن ورودی‌ها و میزان دمای اعمال‌شده به سنسور را مشخص کرد. این قابلیت برای کنترل صحت مدار فرمان و تنظیم صحیح فانکشن‌ها استفاده می‌شود.

بخش شبیه‌سازی با توجه به برند و مدل سافت‌استارتر متفاوت بوده و می‌تواند شامل شبیه‌سازی راه‌اندازی یا RUN، شبیه‌سازی سیستم حفاظتی، خروجی‌های دیجیتال و خروجی‌های آنالوگ باشد.

به‌عنوان‌مثال در سافت‌استارترهای اوکام حالت شبیه‌سازی Run می‌تواند برای کنترل مدار فرمان، بررسی رفتار سافت‌استارتر ازنظر بستن بای‌پس، رله‌های خروجی، آنالوگ‌ها و غیره استفاده شود. این تست تنها در بی‌برقی مدار قدرت قابل انجام بوده و درصورتی‌که سه فاز ورودی متصل باشد با خطای Remove Main Voltage متوقف خواهد شد. با قرار دادن سافت‌استارتر در وضعیت شبیه‌سازی Run، مراحل کاری و فعال بودن ورودی‌ها به‌صورت واضح روی صفحه‌نمایش مشخص خواهد شد.

در بخش شبیه‌سازی سیستم حفاظتی می‌توان نوع خطا را مشخص کرده و آن‌ را فعال کرد. با توجه به تنظیمات سافت ‌استارتر دانفوس برخی از این خطاها تنها یک هشدار ایجاد کرده و برخی باعث تریپ سیستم خواهند شد.

خروجی‌های دیجیتال و آنالوگ نیز به‌صورت مستقل قابل کنترل هستند. برای این کار می‌توان شماره‌ی رله یا خروجی دیجیتال را انتخاب کرده و وضعیت آن را بین صفر و یک تغییر دارد. با تغییر وضعیت رله می‌توان سیم‌بندی و علائم هشداری مانند چراغ‌های سیگنال، آژیر‌ها و غیره را کنترل کرد.

خروجی‌های آنالوگ ولتاژ و جریانی نیز می‌توانند در بخش شبیه‌سازی تست شوند. این روند با تغییر درصد روی سافت‌استارتر انجام‌شده و می‌توان صحت مدار، تغییر کمیت آنالوگ، مقیاس، حد بالا و حد پائین آن را به‌خوبی کنترل کرد.

مثال‌های راه‌اندازی تاسیسات

برای راه‌اندازی سریع سافت‌استارتر می‌توان نوع تاسیسات یا Application را انتخاب کرده و مقادیر مهم مانند جریان کامل الکتروموتور، محدودیت جریان، زمان و روش راه‌اندازی و غیره را تنظیم کرد. با این روش بسیاری از پارامترها به‌صورت خودکار تنظیم‌شده تا بهترین هماهنگی را با تاسیسات انتخاب شده داشته باشند. در جدول مقادیر پیشنهادی شرکت دانفوس برای تعدادی از تاسیسات را مشاهده می‌کنید. در نظر داشته باشید که پس از راه‌اندازی سریع می‌توانید تمام پارامترها را به‌صورت دستی تغییر دهید. مهم‌ترین پارامترها در هر نوع راه‌اندازی مربوط به الکتروموتور بوده و باید دقیقا طبق پلاک آن باشد. تنظیم غیر صحیح این موارد می‌تواند سلامت موتور را تهدید کند.

 

فن دمپر مقادیر توصیه‌شده
جریان بار کامل پلاک یا نیم‌پلیت
نوع راه‌اندازی جریان ثابت
محدودیت جریان 350 درصد
فن معمولی مقادیر توصیه‌شده
جریان بار کامل پلاک یا نیم‌پلیت
نوع راه‌اندازی انطباقی
پروفایل راه‌اندازی شتاب ثابت
زمان راه‌اندازی 20 ثانیه
خطای عدم راه‌اندازی 30 ثانیه
زمان رتور قفل‌شده 20 ثانیه
آسیاب چکشی مقادیر توصیه‌شده
جریان بار کامل پلاک یا نیم‌پلیت
نوع راه‌اندازی جریان ثابت
زمان راه‌اندازی 10 ثانیه
محدودیت جریان 400 درصد
خطای عدم راه‌اندازی 30 ثانیه
زمان رتور قفل‌شده 20 ثانیه
کمپرسور پیچی مقادیر توصیه‌شده
جریان بار کامل پلاک یا نیم‌پلیت
نوع راه‌اندازی جریان ثابت
زمان راه‌اندازی 5 ثانیه
محدودیت جریان 400 درصد
کمپرسور پیستونی مقادیر توصیه‌شده
جریان بار کامل پلاک یا نیم‌پلیت
نوع راه‌اندازی جریان ثابت
زمان راه‌اندازی 10 ثانیه
محدودیت جریان 450 درصد
آسیاب فکی مقادیر توصیه‌شده
جریان بار کامل پلاک یا نیم‌پلیت
نوع راه‌اندازی جریان ثابت
زمان راه‌اندازی 10 ثانیه
محدودیت جریان 400 درصد
خطای عدم راه‌اندازی 40 ثانیه
زمان رتور قفل‌شده 30 ثانیه

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 2.5 / 5. تعداد رای: 4

2 پاسخ
  1. کامران محمدبیگی
    کامران محمدبیگی گفته:

    باتشکربسیارازگروه مثلث زرد. مطالب بسیارمفیدوعملی میباشد. درموردسافت استارتردانفوس مطالب خیلی مفیداما ناکافیست. شاید نیازباشدکه دوره را تهیه کنیم. تابه مطالب کاملتری برسیم امااگرهمینقدراطلاعات در دوره باشد ناکافیست وبرای من خیلی جای سوال داشت. ممنون وبه امیدموفقیت.

    پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام وقت بخیر. ممنون از نظر لطف شما. سافت استارتر دانفوس به همراه منوها به صورت کامل در دوره تصویری بررسی شده. در آینده مقالات بیشتری از این برند منتشر خواهیم کرد.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *