نصب لوگو

نحوه‌ی نصب لوگو

دقت در نصب و سیم‌بندی صحیح تجهیزات کنترلی یکی از موارد مهم در استفاده از آن‌هاست. به بیان دیگر در صورت نصب غیر صحیح و یا عدم رعایت نکات مهم سیم‌بندی ممکن است با مشکلات جبران ناپذیری روبه‌رو شویم. از این رو در این مقاله به بررسی نحوه نصب لوگو و ماژول های آن خواهیم پرداخت.  در مقاله ی کارت های توسعه و ارتباطی لوگو این ماژول ها را معرفی کردیم.

نکات نصب و سیم بندی

هنگام نصب و سیم‌بندی لوگو به نکات زیر توجه کنید:

  • شرایط سیم‌بندی mini PLC LOGO را با قوانین منطقه ای، استانداردها و تمام مقرارت ملی مطابقت دهید.
  • در هنگام سیم‌بندی یا نصب و جدا کردن ماژول ها حتما منبع تغذیه را قطع کنید.
  • در انتخاب سیم ها به تناسب میان سطح مقطع و جریان عبوری از آن ها دقت کنید. قطر سیم های مورد استفاده می تواند از 1.5MM2 تا 2.5 MM2 باشد.
  • سیم بندی های بخش فرمان را تاحد ممکن کوتاه در نظر بگیرید. در صورت استفاده از کابل های بلند باید از نمونه های دارای شیلد یا Shielded استفاده کنید.
  • به منظور کاهش نویز و خطرات دیگر همیشه سیم های مربوط به مدارهای AC، مدارهای DC با ولتاژ یا سرعت سوئیچینگ بالا و سیگنال های ولتاژ پائین را از یکدیگر جدا کنید.
  • از سیستم زمین و برقگیرهای مناسب استفاده کنید.

ابعاد لوگو

پیش از پرداخت به نحوه‌ی نصب لوگو ابعاد آن را بررسی می کنیم. قابل ذکر است که فضای مورد نیاز جهت نصب مینی پی‌ال‌سی لوگو طبق استاندارد DIN 43880 است. عرض ماژول‌های لوگو ورژن 8 عبارت‌اند از:

  • ماژول اصلی LOGO! 0BA8 با عرض 71.5 میلی متر
  • LOGO! TDE با عرض 128.2 میلی متر
  • ماژول‌ها‌ی توسعه‌ی لوگو مانند DM8 با 35.5 میلی‌متر و ماژول های بزرگتر مانند DM16 با عرض 71.5

مراحل نصب LOGO روی ریل

در این بخش به بررسی نحوه نصب و خارج‌کردن ماژول اصلی لوگو و یک ماژول دیجیتال می‌پردازیم. اقدامات انجام شده به صورت مشابه برای دیگر ماژول‌ها‌ی لوگو انجام خواهند می شوند. لوگو را می توان روی ریل های استاندارد 35 میلی متری یا DIN Rail نصب کرد. علاوه بر این با توجه به محل های در نظر گرفته شده برای عبور پیچ، امکان نصب لوگو روی سطح داخلی تابلو نیز وجود دارد. به منظور نصب لوگو روی ریل 35 میلی متری مراحل زیر را انجام دهید. هر یک از گام های ذکر شده در تصویر زیر با عدد مشخص شده اند.

  1. لوگو را از بالا روی ریل قرار دهید.
  2. قسمت پایین آن را فشار دهید تا زبانه‌ی موجود در پشت لوگو پشت ریل قرار گیرد. در صورت درست انجام شدن این کار صدای شبیه به کلیک را می شنوید.
  3. به منظور اتصال ماژول توسعه به لوگو درپوش مشخص شده با عدد 3 در تصویر زیر را با استفاده از پیچ‌گوشتی بردارید.
  4. ماژول توسعه‌ را در سمت راست لوگو و بر روی ریل قرار‌دهید. قسمت پایین این ماژول را نیز فشار دهید تا زبانه‌ی موجود در پشت ریل قرار گیرد. در صورت درست انجام شدن این کار صدای شبیه به کلیک را می شنوید.
  5. ماژول توسعه را به سمت لوگو فشار دهید.
  6. به منظور اتصال کامل باید با استفاده از یک پیچ‌گوشتی قفل یا Interlock قرار داده‌شده بر روی ماژول توسعه را به سمت چپ هدایت کنید.

نحوه نصب لوگو روی ریل در کنار ماژول توسعه

در تصویر زیر اتصال نهایی لوگو به ماژول توسعه‌ی آن را مشاهده می‌کنید.

ماژول توسعه لوگو متصل شده به ماژول اصلی آن

مراحل جداسازی لوگو از روی ریل

اگر ماژول اصلی لوگو به تنهایی روی ریل 35 میلی‌متری قرار دارشته باشد ابتدا باید زبانه پشت آن را آزاد کنیم. این کار با یک پیچ گوشتی کوچک و طبق مرحله 1 تصویر زیر انجام می شود. پس از این کار می توانید طبق مرحله 2 در تصویر، قسمت پائین لوگو را به سمت خود کشیده و آن را از روی ریل جدا کنید.

نحوه جداسازی ماژول اصلی لوگو از ریل

به منظور جدا کردن لوگو به همراه ماژول اصلی از روی ریل باید طبق تصویر زیر عمل کنیم. قابل ذکر است که هنگام خارج‌کردن ماژول‌ها بهتر است از آخرین واحد در سمت راست شروع کنیم.

  1. طبق بخش 1 از تصویر زیر ابتدا باید قفل کشویی یا integrated slide interlock ماژول کمکی جدا شود. این کار با یک پیچ گوشتی امکان پذیر است. در نظر داشته باشید که باید کمی اینترلاک را به داخل فشار دهید.
  2. ماژول توسعه را به سمت راست کشده و از لوگو جدا کنید.
  3. زائده ی مربوط به نصب لوگو روی ریل 35 میلی متری را با یک پیچ گوشتی مناسب کمی بیرون بکشید.
  4. حال می‌توانید ماژول توسعه را از روی ریل جدا کنید. ماژول اصلی لوگو نیز به همین صورت جدا می شود.

نحوه جداکردن ماژول توسعه لوگو از آن

 

نصب لوگو روی سطح داخلی تابلو

جهت نصب لوگو بر روی سطح داخلی تابلو برق از گیره‌های کشویی تعبیه شده در پشت آن استفاده می‌شود. به این منظور ابتدا باید گیره‌ها را خارج نموده و با استفاده از پیچ‌های 4 میلی متری و با گشتاور گردشی 0.8 تا 1.2 نیوتون بر متر 0.8 Nm to 1.2 Nm آن را در مکان مورد نظر  نصب کنید. اگر از این روش استفاده نمی‌کنید همواره اسلاید‌ها‌ی نصب یا همان گیره‌های کشویی را در حالت پیش فرض کارخانه قرار دهید. در نظر داشته باشید که قرارگیری طولانی مدت گیره ها در معرض گرما می تواند باعث تغییر شکل ظاهری آن ها شود.نحوه نصب لوگو روی دیوار

فاصله‌ی پیچ ها در نصب لوگو روی سطح

پیش از نصب لوگو 8 بر روی سطح باید طبق الگوی زیر سوراخ هایی را ایجاد کنید. توجه داشته‌باشید که تمام ابعاد تصویر زیر بر حسب mm هستند. قسمت‌های مشخص شده در زیر به ترتیب عبارت‌اند از:

  1. ماژول اصلی لوگو یا LOGO! Base Module
  2. ماژول‌های توسعه دیجیتال DM8 و آنالوگ AM…
  3. ماژول های توسعه دیجیتال DM16 و…فاصله سوراخ کاری دیوار در حالت نصب دیواری لوگو زیمنس

طبق تصویر زیر یک کادر مستطیل شکل جهت نصب لیبل روی لوگو و ماژول های آن وجود دارد. به عنوان مثال در ماژول‌ها‌ی اصلی به منظور نشان دادن تعداد ورودی و خروجی می‌توان از یک لیبل مشابه 8+ و 4+ استفاده کرد. این اعداد به معنی وجود 8 ورودی و 4 خروجی هستند.ناحیه برچسب زنی در لوگو

مطالب شرح داده‌شده در این مقاله را می‌توانید به‌صورت ویدئو در دوره تصویری لوگو زیمنس مشاهده کنید. در این دوره‌ی آموزشی با انواع پی ال سی، زبان‌های برنامه‌نویسی و مینی پی ال سی لوگو زیمنس آشنا می‌شویم. آموزش لوگو از ابتدا صورت گرفته و شامل بررسی ماژول اصلی، کارت‌های توسعه، نصب، سیم بندی، برنامه‌نویسی و کنترل توسط اپلیکیشن و وب سرور می‌شود. در بخش برنامه‌نویسی تمام بلوک‌های دیجیتال، شبکه، آنالوگ و غیره بررسی‌شده و نحوه‌ی کار آن‌ها روی لوگو نمایش داده‌شده است. مانیتورینگ و کنترل لوگو از طریق اپلیکیشن، وب سرور و صفحه‌های طراحی‌شده توسط LWE صورت می‌گیرد. این موارد نیز در دوره‌ی تصویری شرح داده‌شده‌اند. لطفاً جهت مشاهده‌ی سرفصل‌ها و لیست ویدئوهای این دوره روی عبارت لوگو زیمنس کلیک کنید.

قوانین مربوط به نصب کلاس‌های ولتاژی متفاوت به یکدیگر

ماژول‌های دیجیتال یا digital modules تنها قابلیت اتصال به تجهیزاتی با کلاس ولتاژی برابر با خود را دارند. ماژول‌های آنالوگ یا analog modules و ماژول‌های ارتباطی یا communications modules به این صورت نبوده و قابلیت اتصال به تجهیزات با کلاس ولتاژی متفاوت را دارند. به منظور مشخص کردن قابلیت اتصال ماژول های مختلف به لوگو می توان از جدول زیر استفاده کرد. در این جداول علامت × به معنی امکان اتصال و علامت – به معنی عدم امکان اتصال است.

ماژول اصلی لوگو ماژول‌های توسعه

AM2

AM2 RTD

AM2 AQ

DM8 230R DM16 230R DM8 24R DM8 24

DM16 24

DM8 12/24R

DM16 24R

LOGO! 12/24RCE × × × ×
LOGO! 230RCE × ×
LOGO! 24CE × × × ×
LOGO! 24RCE × × × ×
LOGO! 12/24RCEo × × × ×
LOGO! 24CEo × × × ×
LOGO! 24RCEo × × × ×
LOGO! 230RCEo × ×

ممکن است در پروژه ی خود به تعدادی زیادی ماژول توسعه نیاز داشته باشید. قبل از تهیه ماژول ها باید امکان اتصال آن ها به یکدیگر را بررسی کنیم. به منظور مشخص کردن قابلیت اتصال ماژول های مختلف به یکدیگر می توان از جدول زیر استفاده کرد. در این جداول علامت × به معنی امکان اتصال و علامت – به معنی عدم امکان اتصال است.

ماژول توسعه ماژول‌های توسعه اضافی

AM2

AM2 RTD

AM2 AQ

DM8 230R DM16 230R DM8 24R DM8 24

DM16 24

DM8 12/24R

DM16 24R

DM8 12/24R

DM16 24R

× × × ×
DM8 24

DM16 24

× × × ×
DM8 24R × × × ×
DM8 230R

DM16 230R

× ×

AM2

AM2 RTD

AM2 AQ

× × × ×

اتصال ماژول‌های توسعه به یکدیگر

همانطور که در مقاله معرفی کامل مینی پی ال سی لوگو شرح داده شد، در ورژن 8 این کنترلر می توان از حداکثر 24 ورودی دیجیتال، 20 خروجی دیجیتال، 8 ورودی آنالوگ و 8 خروجی آنالوگ استفاده کرد. قابل ذکر است که در سری های LOGO! 12/24RCE,12/24RCEo و LOGO! 24CE,24CEo امکان استفاده از چهار ورودی I1، I2، I7 و I8 به عنوان ورودی دیجیتال یا آنالوگ وجود دارد. در نظر داشته باشید که در صورت پیکربندی این ورودی‌ها به عنوان آنالوگ حتما باید به نام‌گذاری ورودی‌های ماژول‌های توسعه توجه کنید. به طور مثال اگر از 2 ورودی I7 و I8 ماژول اصلی لوگو به عنوان ورودی آنالوگ AI1 و AI2 استفاده شده اند، نام گذاری ورودی‌های آنالوگ ماژول‌های توسعه از AI3 شروع می‌شود.

هر لوگو حداکثر از 8 ورودی آنالوگ پشتیبانی می کند. در صورت استفاده از 4 ورودی آنالوگ Onboard تنها می توان از 4 ورودی اضافی دیگر استفاده کرد. از طرفی هر کارت توسعه تنها 2 ورودی آنالوگ دارد. در نرم افزار لوگو شرایط استفاده از کارت های توسعه آنالوگ به سه دسته تقسیم می شود. در تصویرهای زیر نحوه قرارگیری کارت های توسعه و حالت های ممکن در خصوص استفاده از آنالوگ های اضافی نمایش داده شده است.

حالت اول مربوط به یک لوگو با 4 ورودی آنالوگ استفاده شده به صورت Onboard است. با این کار حداکثر می توان از دو کارت آنالوگ ورودی دیگر جهت ارتقاء ورودی های آنالوگ به 8 عدد استفاده کرد. لازم به ذکر است که طبق نظر شرکت سازنده و به منظور عملکرد بهینه و سرعت بالا بهتر است ابتدا ماژول‌های دیجیتال و سپس ماژول‌های آنالوگ نصب شوند.

نحوه اتصال ماژول های توسعه لوگو به آن در حالی که 4 ورودی آنالوگ از ورودی های ماژول اصلی باشد

حالت دوم مربوط به یک لوگو با 2 ورودی آنالوگ استفاده شده به صورت Onboard است. با این کار حداکثر می توان از سه کارت آنالوگ ورودی دیگر جهت ارتقاء ورودی های آنالوگ به 8 عدد استفاده کرد.

نحوه اتصال ماژول های توسعه به لوگو در حالی که 2 ورودی لوگو به عنوان آنالوگ استفاده شوند

حالت سوم  مربوط به یک لوگو بدون آنالوگ Onboard است. با این کار حداکثر می توان از چهار کارت آنالوگ ورودی دیگر جهت ارتقاء ورودی های آنالوگ به 8 عدد استفاده کرد.

نحوه اتصال ماژول های توسعه به لوگو در حالی که از هیچ ورودی ماژول اصلی به عنوان آنالوگ استفاده نشده باشد

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *