قابلیت های لوگو 8

بررسی برخی از قابلیت های لوگو 8

همانطور که قبلا اشاره شد لوگو 8 یا همان LOGO! 8 آخرین و جدیدترین نسل مینی PLC شرکت زیمنس است. قابلیت های جدید این ورژن موجب افزایش استفاده از آن در پروژه‌های کوچک صنعتی و اتوماسیون خانگی شده است.

در ویدئوی زیر که برگرفته از دوره جامع لوگو 8 است، کارکرد لوگو 8 زیمنس را بررسی و تست می‌کنیم:

قابلیت ها و امکانات

از جمله قابلیت های خاص و امکانات پیشرفته‌ در لوگو 8 می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • 8 مدل ماژول اصلی یا Basic unit مختلف برای تمام ولتاژها (4 مدل مجهز به صفحه نمایش و 4 مدل بدون نمایشگر)
  • مجهز بودن ماژول های‌ اصلی به کانکتور RJ45 (پورت اترنت) به منظور پشتیبانی از شبکه‌ی Ethernet TCP/IP و شبکه‌ی Modbus TCP/IP و ارتباط با کنترل کننده های SIMATIC، پنل های SIMATIC، PC و LOGO! TDE
  • سازگاری ارتباط لوگو 8 با نسل قبلی از طریق اترنت (لوگو 7 نیز مجهز به پورت اترنت است)
  • کوچک شدن سایز لوگو 8 نسبت به لوگو 7
  • قابلیت تغییر رنگ پس زمینه نمایشگر برای نشان دادن آلارم ها یا وضعیت های خطر (3 رنگ amber، سفید و قرمز)
  • صفحه نمایش جدید با 6 خط 16 کاراکتری که نسبت به ورژن 7 افزایش یافته است. (6 خط که هر کدام 16 کاراکتر می‌تواند در بر بگیرد)
  • افزایش تعداد خروجی‌های دیجیتال لوگو 8 تا 24 عدد (در ورژن 7 تنها از 16 خروجی دیجیتال پشتیبانی می‌شود)
  • افزایش تعداد خروجی آنالوگ تا 8 عدد ( در ورژن 7 تنها 2 خروجی آنالوگ پشتیبانی می‌شود)
  • افزایش تعداد فلگ‌ها تا 64 فلگ دیجیتال و 64 فلگ آنالوگ (برخی از این فلگ‌ها کاربرد خاصی دارند.)
  • امکان انتقال دیتا به یک صفحه اکسل یا Excel sheet از طریق Logo! Access Tool در حالتی که CPU در مد RUN قرار دارد.
  • پشتیبانی لوگو 8 از کارت‌ حافظه Micro SD (مخفف Secure Digital) با امکان ذخیره و کپی کردن برنامه از لوگو 8 روی کارت و یا کپی کردن برنامه از کارت روی لوگو 8. این قابلیت را در مقاله پیکربندی لوگو 8 بررسی کردیم.
  • امکان دسترسی آسان از طریق مرورگرهای اینترنت به ماژول های اصلی لوگو 8 از طریق وب سرور یکپارچه (وب سرور یکپارچه در لوگو 8 جهت کنترل و نظارت بر برنامه از راه دور استفاده می‌شود. وب سرور در دو حالت مبتنی بر نمایشگر متنی یا Message Text و وب سرور سفارشی یا Costomized Webserver در دسترس شما است.)
  • نمایشگر متنی جدید و 6 خط LOGO! TDE با 2 پورت اترنت جهت اتصال به یک LOGO! TDE دیگر یا اتصال به PC و یا ماژول اصلی لوگو (لازم به ذکر است که ماژول LOGO! TDE تنها با لوگو 8 سازگار است)
  • افزایش تعداد بلوک‌های توابع تا 400 فانکشن بلاک، نسبت به ورژن 6 با 200 فانکشن بلاک
  • امکان ارسال و دریافت پیامک از طریق ماژول ارتباطی LOGO! CMR
  • امکان افزایش تعداد رابط‌های اترنت تا 4 عدد با استفاده از ماژول LOGO! CSM و ایجاد شبکه‌ی محلی اترنت

ویدئوی زیر برگرفته از دوره جامع لوگو 8 زیمنس است. در این ویدئو لوگو قدیمی را بررسی و لوگو 8 را معرفی میکنیم:

موارد ذکر شده تنها بخشی از قابلیت های مینی پی ال سی  LOGO! ورژن 8 است. جهت کسب اطلاعات کامل در خصوص تفاوت میان ورژن‌های لوگو می‌توان از نرم‌افزار برنامه‌نویسی آن کمک گرفت. به این منظور کافی است پس از نصب نرم‌افزار LOGO!Soft Comfort از منوی Tools گزینه‌ی Select Hardware را انتخاب کنید. در این حالت امکانات هر نسخه به صورت لیست نمایش داده خواهد شد. به عنوان مثال در تصویر زیر اطلاعات مربوط به دو ورژن 7 و 8 را مشاهده می‌کنید. سمت جپ اطلاعات مربوط به ورژن 7 و سمت راست اطلاعات ورژن 8 این مینی PLC آورده شده است.

مقایسه قابلیت های لوگو سری 8 و 7 در نرم‌افزار

در تصویر زیر نمونه ایی از ماژول اصلی لوگوی زیمنس 8 مدل LOGO! 12/24RCE را مشاهده می‌کنید. این ماژول مجهز به 8 ورودی دیجیتال و 4 خروجی دیجیتال به صورت رله است. قابل ذکر است که 4 ورودی I7 و I8 و I1 و I2 می توانند یکی از حالت های دیجیتال یا آنالوگ ولتاژی را داشته باشند. به عبارت دیگر این ماژول ها دارای 4 ورودی آنالوگ Onboard است. در ادامه ویژگی های این نوع ماژول بیشتر بررسی می شود.ماژول اصلی LOGO ورژن 8

بررسی ورژن‌های مجهز به ورودی آنالوگ Onboard

اصطلاح تغییر وضعیت در ورودی های دیجیتال به معنی تغییر حالت سیگنال از 0 منطفی به 1 و برعکس است. در اغلب کنترلرها بررسی وضعیت سیگنال به صورت دوره ای انجام می شود. به عبارت دیگر کنترلر باید در هر چرخه ی کاری وضعیت سیگنال ها را چک کند. این محدودیت باعث افزایش زمان تغییر سیگنال ها می شود. در واقع یکی از محدودیت‌های لوگو این است که جهت مشخص کردن تغییر سیگنال ها باید کل برنامه را یک بار اجرا کند. به بیان دیگر پس از تغییر سطح هر سیگنال، وضعیت آن باید در یک چرخه‌ی برنامه ثابت بماند. در غیر این صورت وضعیت جدید سیگنال توسط لوگو قابل تشخیص نخواهد بود. زمان اجرای برنامه یا چرخه کاری آن بستگی به پیچیدگی پروسه دارد. برای محاسبه‌ی زمان یک چرخه‌ی کاری برنامه یا Determining the cycle time می‌توانید از نرم‌افزار کمک بگیرید.

یکی دیگر از قابلیت های لوگو 8 سری‌های LOGO! 12/24RCE,RCEo و LOGO! 24CE,24CEo این است که محدودیت چرخه کاری در چهار ورودی دیجیتال بهبود یافته است. این سری ماژول‌ها مجهز به 4 ورودی دیجیتال I3 تا I6 با سرعت عملکرد بالا تحت عنوان Fast digital inputs هستند. به عبارت دیگر محدودیت ذکر شده یعنی رخ زمان تغییر وضعیت در در این ورودی‌ها وجود ندارد. توجه کنید که ماژول های توسعه مجهز به ورودی سریع نیستند. همانطور که شرح داده شد؛ این ماژو‌ل‌ها مجهز به 4 ورودی با قابلیت انتخاب وضعیت کاری به صورت دیجیتال یا آنالوگ هستند. قابل ذکر است که ورودی‌های آنالوگ Onboard این کنترلر تنها به صورت 0 تا 10 ولت DC عمل می کند. در قسمت معرفی ماژول توسعه‌ی آنالوگ لوگو اشاره شد که در نام‌گذاری ورودی‌های آنالوگ باید به شماره‌ی آن‌ها دقت کنید.

مطالب شرح داده‌شده در این مقاله را می‌توانید به‌صورت ویدئو در دوره تصویری لوگو زیمنس مشاهده کنید. در این دوره‌ی آموزشی با انواع پی ال سی، زبان‌های برنامه‌نویسی و مینی پی ال سی لوگو زیمنس آشنا می‌شویم. آموزش لوگو از ابتدا صورت گرفته و شامل بررسی ماژول اصلی، کارت‌های توسعه، نصب، سیم بندی، برنامه‌نویسی و کنترل توسط اپلیکیشن و وب سرور می‌شود. در بخش برنامه‌نویسی تمام بلوک‌های دیجیتال، شبکه، آنالوگ و غیره بررسی‌شده و نحوه‌ی کار آن‌ها روی لوگو نمایش داده‌شده است. مانیتورینگ و کنترل لوگو از طریق اپلیکیشن، وب سرور و صفحه‌های طراحی‌شده توسط LWE صورت می‌گیرد. این موارد نیز در دوره‌ی تصویری شرح داده‌شده‌اند. لطفاً جهت مشاهده‌ی سرفصل‌ها و لیست ویدئوهای این دوره روی عبارت لوگو زیمنس کلیک کنید.

نمایشگر متنی LOGO! TDE

لوگو 8 به دو شکل با صفحه نمایش و بدون صفحه نمایش تولید می شود. از دیگر قابلیت های لوگو 8 امکان استفاده از LOGO! TDE در کنار ماژول اصلی می‌باشد. LOGO! TDE یک نمایشگر اضافه با ابعادی بزرگتر از نمایشگر ماژول اصلی لوگو است. در تصویر زیر ماژول LOGO TDE نمایش داده شده است. شماره های 1 و 2 در این تصویر به ترتیب مشخص کننده‌ی پورت تغذیه و 2 پورت اترنت آن هستند.

ماژول LOGO! TDE

این ماژول مجهز به 4 کلید  تابعی یا Function key است. از این دکمه ها می توان به عنوان ورودی دیجیتال در نرم‌افزار برنامه نویسی لوگو استفاده کرد. از جمله شباهت‌های TDE با ماژول اصلی لوگو می‌توان به 4 کلید جهت نما یا Cursor key، یک کلید ESC و یک کلید Enter اشاره کرد. پیکربرندی  TDE از طریق این دکمه ها امکان پذیر است. به عنوان مثال می‌توانید وارد منوی TDE Setup شده و زبان منو را تغییر دهید. ماژول نمایشگر متنی مجهز به دو رابط اترنت است. این دو پورت به کاربر اجازه‌ی اتصال ماژول را به یک لوگو یا به یک LOGO! TDE دیگر یا به PC می‌دهد. قابل ذکر است که با توجه به وجود دو پورت اترنت؛ می توان ماژول را به طور هم‌زمان به PC و LOGO متصل کرد. همانطور که مشاهده می‌کنید پورت تغذیه‌ی LOGO! TDE به صورت 3 پین بوده و از طریق کانکتور به منبع تغذیه 24 VAC/VDC و یا 12VDC متصل می‌شود. طبق یشنهاد شرکت زیمنس جهت محافظت از LOGO! TDE بهتر است از یک فیوز 0.5 آمپر استفاده کنید.

نحوه اتصال منبع تغذیه LOGO TDE

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 1

6 پاسخ
  1. مازیار مهرجو
    مازیار مهرجو گفته:

    ممنون از مطالب آموزندتون ولی بیصبرانه منتظر نسخه چاپی همه ی این مطالب هستم.امیدوارم تمامی قسمتها در نسخه ی چاپی آورده بشه.منظورم قسمتهای آبی رنگ هم میباشد.باتشکر

    پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام، وقتتون بخیر. ممنون از نظر لطف شما
      جهت مطالعه ی همه ی مقالات پی ال سی روی لینک زیر کلیک کنید. تمامی مقالات PLC از این قسمت قابل مشاهده هستند.
      PLC

      پاسخ
  2. سیاوش
    سیاوش گفته:

    سلام، در مدل لوگو ۲۳۰RCEO (بدون نمایشگر) اتصال به شبکه و اسکادا چطور انجام میگیرد؟ از طریق پورت اترنت یا ماژول جداگانه نیاز است؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *