کاتالوگ رگولاتور سیرکاتور computer wi-fi

کاتالوگ فارسی رگولاتور سیرکاتور کامپیوتر Wi-Fi

آنچه در این مقاله می خوانید

معرفی رگولاتور سیرکاتور کامپیوتر Wi-Fi

جبران سازی توان راکتیو اولین گام جهت افزایش راندمان الکتریکی است. نصب بانک خازن می‌تواند رسیدن به کسینوس فی مناسب در تاسیسات شما را گارانتی کند. ارتقاء ضریب توان از جریمه‌ها جلوگیری کرده و باعث عملکرد بهتر تاسیسات خواهد شد.

رگولاتور یک تجهیز کلیدی در جبران سازی توان راکتیو بوده و از عملکرد صحیح بانک خازن اطمینان حاصل می‌کند. علاوه بر این یک رگولاتور مناسب می‌تواند هشدارها و آلارم‌های متنوعی را صادر کرده و شما را از وضعیت جبران سازی مطلع کند. وجود ارتباط wifi در رگولاتور سیرکاتور، به شما امکان مانیتور کردن وضعیت بانک خازن را به صورت زنده از طریق یک مرورگر وب می‌دهد. با در دسترس بودن پارامترهای الکتریکی و آلارم‌ها، نیازی به بررسی حضوری بانک خازن نخواهد بود. رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi سیرکاتور دارای تمام قابلیت‌های مورد نیاز برای گارانتی عملکرد صحیح بانک خازن و جبران سازی مناسب توان راکتیو است.

مدل‌های 6 و 12 پله

طراحی شده برای شبکه‌های 40 و 230 ولت

رگولاتور کامپیوتر وای فای
تصویر 1 : رگولاتور کامپیوتر وای فای

مدیریت، کنترل و تعمیرات

آنالیز تاسیسات شما

رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi سیرکاتور می‌تواند تا 27 پارامتر الکتریکی در صفحه را نمایش دهد. این پارامترها شامل THD ولتاژ و جریان بوده و به شما قابلیت کنترل تاسیسات و اطمینان از عملکرد صحیح آن را می‌دهد.

سادگی در درک وضعیت

این دستگاه مجهز به منوهای رنگی و ساده برای تشخیص سریع وضعیت بانک خازن است. رگولاتور سیرکاتور با توجه به منوها و وضعیت‌های کنونی، رنگ صفحه را تغییر می‌دهد.

صفحه‌های رنگی رگولاتور

تصویر 2: صفحه‌های رنگی رگولاتور

مانیتورینگ از راه دور و بدون سیم

کامپیوتر Wi-Fi مجهز به وب سرور داخلی بوده و قابلیت مانیتور کردن پارامترهای الکتریکی تاسیسات را از راه دور دارد. برای دسترسی به اطلاعات تنها به ارتباط وایرلس و مرورگر نیاز است.

اتصال دستگاه رگولاتور کامپیوتر وای فای به اینترنت
تصویر 3: اتصال دستگاه به اینترنت

اطمینان از عملکرد بانک خازن شما

با بررسی کردن تعداد قطع و وصل پله‌ها و ساعت کار مجموع دستگاه، می‌توانید تعمیرات پیشگیرانه را به راحتی انجام دهید. آلارم‌های تعمیرات می‌توانند به شما بازدیدهای دوره‌ای را یادآوری کنند.

حفاظت کامل بانک خازن شما

این دستگاه با توجه به 12 آلارم قابل برنامه‌ریزی تمام نیازهای کاربر را پوشش می‌دهد. هشدار جداسازی هنگام وجود سطح بالای هارمونیک ولتاژ THD V% از مهمترین این آلارم‌ها است. جداسازی خودکار در حضور هارمونیک از رزونانس و کاهش عمر خازن‌ها جلوگیری می‌کند.

خازن‌های نصب شده در بانک خازنی
تصویر 4: خازن‌های نصب شده در بانک

کسینوس فی تاسیسات خود را در مقداری که نیاز است تنظیم کنید

سیستم هوشمند برای تنظیم حاشیه‌ی قابل قبول کسینوس فی برای تاسیسات شما بوده و از خازنی شدن ضریب توان جلوگیری می‌کند.

نمایش کسینوس فی در رگولاتور کامپیوتر وای فای سیرکاتور
تصویر 5: نمایش کسینوس فی در رگولاتور

با اتصال بانک خازن خود به سیستم Var سیرکاتور، غافل گیر نخواهید شد

سیستم مانیتورینگ ضریب توان Var

با اتصال رگولاتور سیرکاتور C Wi-Fi به پلتفرم تحت وب My Circutor از تمام مزایای سیستم مانیتورینگ بانک خازن برخوردار شوید. به سادگی می‌توانید با هر مرورگری وارد این پلتفرم شده و کسینوس فی تاسیسات خود را پیگیری کنید. سیستم Var به شما این قابلیت را می‌دهد که وضعیت عملکرد بانک خازن را مانیتور کرده و از جبران سازی صحیح توان راکتیو اطمینان حاصل کنید. پیگیری عملکرد بانک خازن از غافل‌گیری شما هنگام دیدن صورت حساب برق جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از قابلیت‌های ویژه‌ی سیستم Var سیرکاتور، ارسال ایمیل خودکار در بازه‌های مشخص از وضعیت عملکرد بانک خازن، کسینوس فی و آلارم‌هایی است که عملکرد بانک خازن شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.پلتفرم تحت وب Var سیرکاتور

تصویر 6: پلتفرم تحت وب Var سیرکاتور

تائید پس از دریافت رگولاتور

پس از دریافت دستگاه، موارد زیر را انجام دهید:

  1. کنترل کنید تا دستگاه مطابق مشخصاتی باشد که شما درخواست کرده‌اید.
  2. مطمئن شوید تا دستگاه حین حمل و نقل آسیب ندیده باشد.
  3. دستگاه را قبل از روشن کردن به صورت ظاهری بررسی کنید.
  4. بررسی کنید تا دستگاه با راهنمای نصب و بهره برداری ارسال شده باشد.
علامت ! در صورت مشاهده هر گونه مشکلی هنگام تحویل کالا، بلافاصله با شرکت توزیع کننده یا خدمات پس از فروش سیرکاتور تماس بگیرید.

مشخصات محصول

کامپیوتر C Wi-Fi دستگاهی است که کسینوس فی منبع را اندازه‌گیری کرده و با وصل و قطع کردن خازن‌ها آن را ارتقاء می‌دهد. همچنین، این دستگاه دیگر پارامترهای اصلی شبکه را اندازه‌گیری کرده و نمایش می‌دهد. شرکت سیرکاتور با توجه به تعداد خروجی، دو نمونه کامپیوتر وای فای را ارائه می‌کند:

  • کامپیوتر C6 Wi-Fi با 6 رله‌ی خروجی
  • کامپیوتر C12 Wi-Fi با 12 رله‌ی خروجی

مشخصه‌های دستگاه:

  • صفحه نمایش برای مشاهده‌ی پارامترها
  • 3 دکمه برای پیمایش بین منوها و تنظیم پارامترها
  • 1 رله‌ی آلارم
  • 6 رله‌ی خروجی در کامپیوتر C6 Wi-Fi و 12 رله‌ی خروجی در کامپیوتر C12 Wi-Fi
  • اتصال بلوتوث و Wi-Fi

نصب دستگاه رگولاتور سیرکاتور کامپیوتر وای فای

توصیه های اولیه

علامت ! جهت استفاده‌ی ایمن از دستگاه، پرسنل مربوطه باید قوانین ایمنی محل نصب را رعایت کنند. پرسنل بهره‌بردار باید لوازم ایمنی فردی مانند دستکش، شیلد صورت و لباس غیر قابل شعله‌ور شدن داشته باشند. تجهیزات ایمنی فردی مانع از شوک و سوختگی ناشی از آرک بعلت برخورد هادی‌های برقدار با یکدیگر خواهد شد. پرسنل نصب کننده‌ی دستگاه و بهره برداران باید نکات ایمنی درج شده در این دفترچه را به دقت مطالعه کنند.

رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi باید توسط فرد مجاز و آموزش دیده نصب شود. کابل‌ها همیشه باید در بهترین شرایط نگهداری شوند تا از آسیب به پرسنل و تاسیسات جلوگیری شود. شرکت سازنده‌ی دستگاه هیچگونه مسئولیتی در قبال خسارت وارد شده بعلت اشتباه فرد نصب کننده یا بهره‌بردار یا عدم توجه به توصیه‌ها و خطرات شرح داده شده در این راهنما را ندارد. این هشدار شامل استفاده از دستگاه یا لوازم جانبی غیر اصلی نیز می‌شود.

علامت ! در صورت عدم کارکرد صحیح دستگاه با مراکز خدمات پس از فروش تماس بگیرید.
علامت برق

رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi به تجهیزاتی متصل می‌شود که دارای خازن هستند. خازن‌ها حتی پس از قطع تغذیه، دارای انرژی خواهند بود. جهت جلوگیری از شوک الکتریکی حداقل 5 دقیقه زمان پس از جداسازی نیاز است تا خازن‌ها تخلیه شوند. هرگز قبل از زمان فوق و تست تخلیه‌ی خازن‌ها، تعمیرات داخل بانک را آغاز نکنید.

هرگونه سرویس یا استفاده از دستگاه، خارج از مسائل شرح داده شده در این راهنما ممکن است باعث به خطر افتادن کاربر شود.

قبل از راه‌اندازی دستگاه از وضعیت اتصال زمین سیستم مطمئن شده و آن را به شکل صحیح به دستگاه متصل کنید. اتصال اشتباه سیم زمین ممکن است باعث عملکرد اشتباه دستگاه و افزایش خطر شوک برای نصب کننده یا بهره بردار گردد. هنگام تعمیرات باید اقدامات احتیاطی لازم جهت جلوگیری از برقگرفتگی صورت گیرد. قبل از هرگونه تعمیرات باید دستگاه بی‌برق شده و زمان لازم برای تخلیه‌ی کافی خازن‌ها در نظر گرفته شود.

اتصال دستگاه‌های جبران ساز توان راکتیو به شبکه هنگامی که هیچ باری وجود ندارد، ممکن است باعث رخ دادن پدیده‌ی تشدید یا رزونانس گردد. این حالت باعث تقویت هارموینک ولتاژ شده و به واحدهای جبران ساز و دستگاه‌های دیگر متصل به شبکه آسیب وارد می‌کند.

جهت جلوگیری از آسیب به دستگاه‌های متصل به شبکه باید مراحل راه‌اندازی و از مدار خارج کردن شرح داده شده در این دفترچه رعایت گردد. اجزا یا قطعات دستگاه را باید طبق اطلاعات موجود در دفترچه تنظیم یا تعویض کرد. برای تعویض قطعات فقط باید از لوازم اصلی و ساخت سیرکاتور استفاده کنید.

نصب مکانیکی

رگولاتور سیرکاتور کامپیوتر Wi-Fi باید روی تابلو نصب شود. برای نصب نیاز به برش یک مربع با ابعاد 138 میلی متر +/- 0.2 است. ضخامت ورق تابلو برای نصب باید کوچکتر-مساوی 1.2 میلی متر باشد.

نصب الکتریکی

علامت ! باز کردن ترمینال، کاور و جابجایی اجزای دستگاه هنگام روشن بودن آن ممکن است باعث تماس با بخش‌های برقدار و شوک الکتریکی شود. قبل از نصب کامل دستگاه هرگز از آن استفاده نکنید. تمام ترمینال‌ها باید روی دستگاه قرار داده شوند.

جهت اندازه‌گیری جریان باید از یک دستگاه ترانسفورماتور جریان خارجی یا CT استفاده کنید. در اغلب موارد نسبت تبدیل ترانس جریان به صورت In/5A است. هنگام انتخاب ترانس جریان دقت کنید که In اولیه، حداقل 1.5 برابر حداکثر جریان نرمال بار باشد. ترانس جریان باید در نقطه‌ای نصب شود که جریان بار و جریان تزریقی بانک خازن را اندازه‌گیری کند.

ترانس جریان باید در نقطه دریافت توان نصب شود. مسیر نصب باید به گونه‌ای باشد که تمام جریان بار و بانک خازن از ترانس عبور کند. در تصویر نحوه‌ی اتصال صحیح و غیر صحیح ترانس جریان را مشاهده می‌کنید. طبق دیاگرام اتصال، ترانس جریان باید روی فاز 1 قرار داده شده و ورودی‌های ولتاژ از فازهای 2 و 3 تامین شود. ترانس جریان باید به نحوی نصب شود که در مسیر اصلی باقی بماند. گاهی اوقات در توسعه‌های بعدی این ترانس از مسیر کل بار خارج می‌شود.

حل نصب ترانس یا ترانس های جریان

تصویر 7 : حل نصب ترانس یا ترانس های جریان

ورودی‌های ولتاژ به رگولاتور سیرکاتور باید توسط فیوز gL طبق استاندارد IEC60269 یا aM با جریان 0.5 تا 2 آمپر حفاظت شود. در مدار بانک خازن باید از یک بریکر یا دستگاه مشابهی استفاده کرد که بخش‌های زیر را از منبع اصلی جدا کند:

  • منبع تغذیه‌ی رگولاتور خازنی کامپیوتر وای فای
  • رله‌های خروجی دستگاه
  • کویل کنتاکتورها

بریکر یا سوئیچ بخش کنترلی باید در محلی نصب شود که به سادگی بتوان آن را قطع و وصل کرد. نمونه‌ی ولتاژ، تغذیه‌ی رگولاتور و رله‌های خروجی باید توسط سیم مناسب با حداقل سطح مقطع 1.5 میلی متر مربع متصل شود. حداقل سطح مقطع سیم اتصال ثانویه‌ی ترانس جریان باید 2.5 میلی متر مربع باشد. در فاصله‌ی بیشتر از 25 متر باید به ازای هر 10 متر، یک میلی متر سطح مقطع هادی بزرگتر شود.

ترمینال‌های دستگاه

رگولاتور کامپیوتر C6 Wi-Fi

رگولاتور کامپیوتر C6 Wi-Fi سیرکاتور

تصویر 8: ترمینال‌های رگولاتور 6 پله

جدول ترمینال‌های رگولاتور 6 پله

ترمینال های دستگاه
A1 منبع تغذیه و ورودی ولتاژ اندازه‌گیری 3 خروجی رله 3
A2 منبع تغذیه و ورودی ولتاژ اندازه‌گیری 4 خروجی رله 4
S1 ورودی ترانس جریان 5 خروجی رله 5
S2 ورودی ترانس جریان 6 خروجی رله 6
Com مشترک رله‌های 1 تا 6 13 مشترک رله‌ی آلارم
1 خروجی رله 1 14 کنتاکت باز رله‌ی آلارم
2 خروجی رله 2  

رگولاتور کامپیوتر C12 Wi-Fi

ترمینال‌های رگولاتور 12 پله کامپیوتر wifi سیرکاتور

تصویر 9: ترمینال‌های رگولاتور 12 پله

جدول ترمینال‌های رگولاتور 12 پله

ترمینال های دستگاه
A1 منبع تغذیه و ورودی ولتاژ اندازه‌گیری 6 خروجی رله 6
A2 منبع تغذیه و ورودی ولتاژ اندازه‌گیری 7 خروجی رله 7
S1 ورودی ترانس جریان 8 خروجی رله 8
S2 ورودی ترانس جریان 9 خروجی رله 9
Com مشترک رله های 1 تا 6 10 خروجی رله 10
1 خروجی رله 1 11 خروجی رله 11
2 خروجی رله 2 12 خروجی رله 12
3 خروجی رله 3 13 مشترک رله‌ی آلارم
4 خروجی رله 4 14 کنتاکت باز رله‌ی آلارم
5 خروجی رله 5  

نقشه‌ی اتصال

نقشه‌ی اتصال کامپیوتر Wi-Fi سیرکاتور

تصویر 10: نقشه‌ی اتصال کامپیوتر C Wi-Fi

P1 و P2 و S1 و S2 ترانس جریان دقیقا باید طبق تصویر اجرا شود. در صورتی که اتصال طبق تصویر نباشد، باید پارامتر فاز را تنظیم کنید. تنظیمات فاز در بخش‌های بعدی شرح داده شده است.

بهره برداری

دستگاه کامپیوتر C Wi-Fi یک رگولاتور خازنی بوده که کسینوس فی منبع اصلی را اندازه‌گیری کرده و بر اساس آن خازن‌ها را مدیریت می‌کند. مدیریت خازن‌ها به صورت قطع و وصل بوده و جهت اصلاح ضریب قدرت صورت می‌گیرد. کامپیوتر وای Wi-Fi می‌تواند پارامترهای اصلی منبع را نیز اندازه‌گیری کند. برخی از ویژگی‌های مهم این رگولاتور عبارت است از:

  • سیستم FCP جهت به حداقل رساندن وصل و قطع خازن‌ها
  • قابلیت برنامه ریزی نسبت پله‌ها به پله‌ی اول در رنج گسترده مانند 1:1:1، 1:2:2، 1:2:4، 1:1:2:2 و غیره. این برنامه امکان تقسیم ظرفیت کل بانک خازن را به 31 پله در رگولاتور C6 و 79 پله در رگولاتور C12 می‌دهد.
  • کنترل در چهار ناحیه‌ی زیر به همراه نمایش تعداد پله‌های متصل، ضریب توان، علامت توان اکتیو و علامت توان راکتیو به صورت سلفی یا خازنی

اندازه‌گیری و جبران سازی در 4 ناحیه

تصویر 11: اندازه‌گیری و جبران سازی در 4 ناحیه

تعاریف

در این بخش اصطلاحات و مفهوم آن ها آورده شده است. این تعاریف در هنگام کار با دستگاه مفید خواهند بود.

رگولاتور چهار ربع یا چهار ناحیه

کامپیوتر C Wi-Fi قادر است تا نقش اندازه‌گیری و کنترل بانک خازن را در دو حالت متفاوت انجام دهد. حالت اول دریافت توان اکتیو از شبکه‌ی قدرت و تحویل آن به بار است. در اغلب تاسیسات مصرف کننده، جهت توان از شبکه‌ی قدرت به سمت بارها است. توان راکتیو سلفی و خازنی در این ناحیه می‌تواند مثبت یا منفی باشد.

حالت دوم انتقال انرژی از سمت بار به سمت شبکه‌ی قدرت است. انتقال بار از سمت مصرف کننده هنگامی اتفاق می‌افتد که در آن ژنراتورهای پارالل وجود داشته باشد. این ژنراتورها فقط جهت تامین برق مورد نیاز تاسیسات نبوده بلکه برای فروش انرژی درنظر گرفته شده اند.

استپ و استیج

باید بین دو کلمه‌ی Steps و Stages تفاوت قائل شد. در این راهنما Stage به معنی گروهی از خازن‌ها است که سیستم جبران سازی توان راکتیو به آن‌ها تقسیم شده است. هر Stage می‌تواند قدرت متفاوتی داشته باشد. معمولا نسبت استیج‌ها به صورت 1:1 یا 1:2 یا 1:2:4 و غیره است. عبارت Step بیان کننده‌ی قدرت راکتیو پله‌ی اول است. به عبارت دیگر، عبارت پله بخشی از توان کل بانک خازن است که Stage ها بر اساس آن وزن دهی می‌شوند.

سیستم FCP یا برنامه‌ی سریع کامپیوتری

اصطلاح FCP مخفف Computerized Program Fast است. سیستم FCP کنترل کننده‌ی توالی اتصال Stage های مختلف است. سیستم کامپیوتری سریع تمایل به حداقل رساندن تعداد عملکرد استیج‌ها را دارد. نقش دیگر این سیستم انطباق زمان استفاده از استیج‌های مختلف جهت دستیابی به قدرت نهایی از پیش تنظیم شده است. در صورت برابر بودن توان هر استیج، عملیات FCP به این شکل انجام می‌شود:

  • در صورت نیاز به توان راکتیو بیشتر، پله‌ای که زمان طولانی‌تری قطع بوده به شبکه متصل می‌شود.
  • در صورت کاهش تقاضای توان راکتیو، پله‌ای قطع می‌شود که زمان طولانی‌تری وصل بوده است.

برنامه رگولاتور

مقدار توان هر گروه یا استیج بانک خازن اغلب از الگوی خاصی با عنوان برنامه پیروی می‌کند. برنامه تعیین کننده‌ی نسبت قدرت بین استیج‌های مختلف است. متداول‌ترین برنامه‌های جبران سازی عبارتنداز:

برنامه 1:1:1:1

در این برنامه تمام استیج‌ها دارای توان یکسان هستند. به عنوان مثال یک بانک خازن 100 کیلو وار با 5 پله که از 5 استیج با توان برابر و 20 کیلو وار تشکیل شده است. این بانک به صورت \((5\times 20)\) نمایش داده می‌شود.

برنامه 1:2:2:2

در این برنامه هر استیج پس از استیج اول دارای ظرفیت جبران سازی 2 برابر است. به عنوان مثال یک بانک خازن 180 کیلو وار با 5 استیج از استیج اول 20 کیلووار و چهار استیچ 40 کیلو وار تشکیل شده است. این بانک به صورت \((20+4\times 40)\) نمایش داده می‌شود.

برنامه ی 1:2:4:4

در این برنامه استیج دوم دارای ظرفیت جبران‌سازی 2 برابر نسبت به استیج اول است. استیج‌های بعدی هریک دارای 4 برابر ظرفیت جبران سازی نسبت به استیج اول هستند. به عنوان مثال یک بانک خازن 300 کیلو وار با 5 استیج از یک استیج 20 کیلو وار، یک استیچ 40 کیلو وار و سه استیج 80 کیلو وار تشکیل شده است.

این بانک خازن به صورت \((20+40+3\times 80)\) نمایش داده می‌شود.

برنامه‌های دیگر

دیگر برنامه‌ها مانند 1:2:2:4 و 1:2:4:8 و 1:1:2:2 و غیره نیز قابل استفاده هستند. همانطور که در بخش قبلی شرح داده شد، اعداد بیان‌گر نسبت توان بین استیج اول و دیگر استیج‌ها است. استیج اول مقدار عددی 1 را گرفته و عدد‌های دیگر نسبت به آن تعیین می‌شوند. به عنوان مثال عدد 2 به معنی دوبرابر بودن ظرفیت نسبت به استیج اول و عدد 4 به معنی چهار برابر بودن ظرفیت نسبت به استیج اول است.

تنظیمات خودکار یا Plug&Play

پس از نصب رگولاتور خازن و به منظور کارکرد صحیح آن باید مجموعه‌ای از تنظیمات انجام شود. مشخص یا محاسبه کردن برخی از این پارامترها ممکن است دشوار باشد. به عنوان مثال می‌توان به اختلاف فاز ولتاژها یا مطابقت دادن ولتاژ و جریان اندازه‌گیری شده یا نسبت تبدیل ترانسفورماتور جریان اشاره کرد. این دستگاه دارای قابلیت خودکاری است که به صورت هوشمندانه پارامترها را اندازه‌گیری می‌کند. برخی از پارامترهای قابل اندازه‌گیری و محاسبه عبارت است از:

فاز

در این حالت رگولاتور انطباق بین ولتاژ و جریان متصل شده را شناسایی می‌کند.

مقدار C/K

محاسبه‌ی نسبت بین ترانس جریان و کوچکترین پله‌ی خازنی C/K نام دارد. رگولاتور در پروسه‌ی تنظیمات خودکار، این پارامتر را محاسبه و ثبت خواهد کرد.

زمان اتصال Ton و زمان وصل مجدد Trec

زمان اتصال Ton

این پارامتر بیان کننده‌ی کوتاه‌ترین زمان ممکن بین تعویض استیج‌ها یا به عبارت دیگر زمان بین اتصال و جداسازی است. تنظیم پارامتر Ton به صورت مستقیم روی سرعت جبران سازی یا مانیتورینگ تغییرات بار تاثیر گذار خواهد بود. تنظیم زمان کمتر در این بخش باعث بهبود جبران سازی هنگام تغییرات شدید بار می‌شود.

از طرفی زمان کمتر در Ton به معنی قطع و وصل بیشتر خازن‌ها است. تعداد قطع و وصل بالا باعث کاهش عمر خازن و تجهیزات سوئیچ خواهد شد. رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi به منظور اندازه‌گیری تعداد عملکرد هر پله از خازن، دارای کانترهای مجزا است.

زمان وصل مجدد یا Trec

زمان Trec به معنی کمترین زمان ممکن برای جداکردن یک استیج و وصل مجدد همان استیج است. زمان Trec باید به اندازه‌ای بزرگ باشد تا خازن به صورت کامل تخلیه شود. عدم دشارژ کامل خازن باعث ایجاد اضافه جریان شدید هنگام وصل مجدد آن می‌گردد.

هارمونیک و THD

بارهای غیر خطی مانند یکسوسازها، اینورترها، درایوهای کنترل سرعت، کوره‌های الکتریکی و غیره دریافت کننده‌ی جریان غیر سینوسی از شبکه هستند. این جریان‌ها از یک مولفه‌ی پایه با فرکانس 50 یا 60 هرتز بعلاوه‌ی یک سری جریان همپوشان تشکیل شده‌اند. جریان‌های همپوشان دارای فرکانسی با مضربی از فرکانس پایه بوده و به صورت هارمونیک تعریف می‌شوند. هارمونیک‌ها باعث خارج شدن شکل موج جریان و ولتاژ از حالت سینوسی خواهند شد. نتیجه‌ی هارمونیک یعنی تغییر شکل موج جریان و ولتاژ به شکل عوارض جانبی در شبکه مشاهده خواهد شد. از عوارض مهم وجود هارمونیک می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • اضافه بار هادی‌ها، بریکرها و ماشین آلات
  • تغییر زاویه فاز
  • تداخل در عملکرد تجهیزات الکترونیک
  • تریپ بی مورد بریکرها و RCCB ها

سطح هارمونیک‌ها اغلب به صورت نسبت اعوجاج کل یا THD اندازه‌گیری می‌شود. عبارت THD مخفف total harmonic distortion بوده و اغلب به صورت درصد بیان می‌شود. مقدار THD به معنی درصد مقدار RMS هارمونیک نسبت به مقدار پایه یا فاندامنتال است.

پارامترهای قابل اندازه‌گیری

دستگاه در شرایط اتصال مختلف می‌تواند پارامترهای الکتریکی متنوعی را نمایش دهد. این اطلاعات بر اساس نوع اتصال در جدول‌های بعدی آورده شده است.

جدول پارامترهای قابل اندازه گیری توسط کامپیوتر C Wi-Fi

پارامتر واحد فاز ماکزیمم مینیمم
کسینوس فی ϕ *
ولتاژ V * * *
جریان A * * *
فرکانس Hz * * *
توان اکتیو KW * * *
توان ظاهری KVA * * *
توان راکتیو KVAR * * *
THD% ولتاژ %THDV * *
THD% جریان %THDA * *
تعداد عملکرد *
تعداد ساعت عملکرد *

صفحه نمایش

این دستگاه مجهز به صفحه نمایش با نور زمینه است. در تصویر تقسیم بندی صفحه نمایش را مشاهده می‌کنید:

تقسیم بندی صفحه نمایش کامپیوتر wifi سیرکاتور

تصویر 12 : صفحه نمایش

  • بخش وضعیت خازن‌ها: در این قسمت وضعیت رله‌هاو خازن‌های متصل شده به آن‌ها نمایش داده می‌شود.
  • بخش اطلاعات: در این قسمت مقادیر اندازه‌گیری شده توسط دستگاه نمایش داده می‌شود.
  • بخش واحدها و وضعیت دستگاه: در این بخش وضعیت‌های مختلف، واحدها و اطلاعات دستگاه نمایش داده می‌شود.

جدول آیکون‌های نمایش داده شده در دستگاه

نماد توضیح نماد توضیح
توان راکتیو> صفر، اتصال استیج‌ها بیشتر از 9000 ساعت عملکرد کرد
توان راکتیو< صفر، قطع استیج‌ها وجود آلارم در دستگاه
تولید توسط تاسیسات منوی تنظیمات:

صفحه‌ی تنظیمات در حالت نمایش

صفحه تنظیمات در حالت ویرایش

مصرف توسط تاسیسات
دستگاه در حال اندازه‌گیری و رگوله مقدار ماکزیمم
صفحه‌ی تنظیمات مقدار مینیمم
فعال شدن ارتباط بدون سیم

در بخش رله‌ها و خازن‌ها، حالت زیر ممکن است:

  • اگر رله خروجی رگولاتور در حالت اتوماتیک وصل نباشد، در این قسمت چیزی نمایش داده نمی‌شود.
  • اگر رله خروجی رگولاتور در حالت اتوماتیک وصل باشد، در این قسمت نمایش داده می‌شود.
  • اگر استیج متصل بوده و در حالت دائم باشد، زیر عدد یک خط ثابت مانند نمایش داده می‌شود.
  • اگر استیج به صورت دائم خاموش باشد، فقط خط ثابت نمایش داده می‌شود.

وضعیت استیج‌ها در تنظیمات رگولاتور به این شکل قابل تنظیم است:

  • Auto: وضعیت استیج به صورت خودکار و بر اساس رگولاتور انتخاب می‌شود. به صورت پیش فرض تمام استیج‌ها در حالت خودکار است.
  • On: استیج به صورت دائم وصل است.
  • Off: استیج به صورت دائم قطع است.

رنگ زمینه‌ی صفحه نمایش بر اساس موقعیت‌های مختلف، تغییر می‌کند:

عملکرد کیبورد

رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi سیرکاتور دارای سه دکمه برای پیمایش بین صفحه‌ها و تنظیمات است. عملکرد دکمه‌ها در جدول زیر آورده شده است:

جدول فانکشن دکمه‌ها

دکمه فشردن کوتاه مدت فشردن بلند مدت
صفحه‌ی بعد وصل کردن خازن
صفحه قبل قطع کردن خازن
نمایش مقادیر حداقل و حداکثر وارد شدن به منوی تنظیمات

رله ی آلارم

رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi یک عدد کنتاکت آلارم دارد. این کنتاکت با شماره‌های 13 و 14 در جدول‌های قبلی مشخص شده بود. این کنتاکت با فعال شدن آلارم، بسته خواهد شد. آلارم‌ها در منوی پیشرفته می‌توانند فعال و غیر فعال شوند.

صفحه نمایش

هنگام راه‌اندازی دستگاه، ورژن نرم افزاری آن به مدت 3 ثانیه نمایش داده می‌شود. پس از گذشت 3 ثانیه، رگولاتور صفحه ی اصلی یا Home را نمایش خواهد داد.

ورژن نرم افزار رگولاتور سیرکاتور

تصویر 13: ورژن نرم افزار رگولاتور

صفحه‌های مختلف

از دکمه‌های چپ و راست برای پیمایش بین صفحه‌ها استفاده کنید. اگر هیچ دکمه‌ای به مدت 3 دقیقه فشرده نشود، دستگاه میزان کسینوس فی را نمایش خواهد داد. لیست صفحه‌ها به ترتیب عبارتند از:

  1. Cos Φ: ضریب توان
  2. Voltage: ولتاژ
  3. Current: جریان
  4. Active Power: توان اکتیو
  5. Reactive Power: توان راکتیو
  6. Apparent Power: توان ظاهری
  7. Frequency: فرکانس
  8. Current THD: THD جریان
  9. Voltage THD: THD ولتاژ
  10. Operation Counter: عملکرد پله‌ها
  11. Hours Of Operation: ساعت کار

صفحه‌های رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi

تصویر 14: صفحه‌های رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi

با گذشت 9000 ساعت از آخرین تعمیرات، آیکون  روی صفحه نمایش داده می‌شود. با ظاهر شدن این آیکون باید بازرسی‌ها و تعمیرات انجام شود. پس از تعمیرات می‌توانید این آلارم را ریست کنید. جهت ریست کردن آلارم هردو دکمه‌ی  را فشار دهید. در صورت اتصال رگولاتور به اپلیکیشن MyConfig باید ریست را از این طریق نیز انجام دهید تا آلارم تعمیرات سالانه غیر فعال شود.

مقادیر ماکزیمم و مینیمم

در صفحه‌های مختلف می‌توانید دکمه‌ی  را فشرده و مقادیر حداکثر و حداقل را مشاهده کنید.

نمایش حداکثر و حداقل ولتاژ

تصویر 15: نمایش حداکثر و حداقل ولتاژ

هنگام نمایش حداکثر و حداقل پارامترها می‌توانید از دکمه‌های  برای ریست استفاده کنید. فشردن دکمه‌های  به مدت 3 ثانیه باعث حذف مقادیر حداکثر و حداقل خواهد شد.

آلارم ها

هنگام رخ دادن آلارم، رنگ صفحه نمایش رگولاتور سیرکاتور تغییر خواهد کرد. در صورت قرار داشتن رگولاتور در صفحه‌ی CosΦ، کد آلارم فعال نیز نمایش داده می‌شود. کد آلارم‌ها و مفهوم هر یک در جدول بعد آورده شده است.

نمایش کد آلارم فعال

تصویر 16: نمایش کد آلارم فعال

جدول آلارم‌های رگولاتور کامپیوتر C Wi-Fi

کد خطا رنگ صفحه پیش فرض توضیحات
E01 زرد فعال بدون جریان: جریان بار کمتر از حداقل بوده و یا ترانس جریان متصل نیست. این خطا هنگامی فعال می‌شود که جریان ثانویه‌ی CT کمتر از 50 میلی آمپر باشد. با فعال شدن این آلارم، دستگاه به صورت خودکار خازن‌ها را قطع می‌کند.
E02 زرد غیر فعال جبران سازی بیش از حد: دستگاه توان راکتیو خازنی اندازه‌گیری می‌کند در حالی که تمام استیج‌ها قطع هستند. این آلارم می‌تواند بعلت تنظیم اشتباه ضریب C/K باشد. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 90 ثانیه‌ای است.
E03 زرد فعال اضافه جریان: جریان اندازه‌گیری شده‌ی به اندازه‌ی 20 درصد از جریان نامی بیشتر شده است. جریان اولیه‌ی ترانس جریان به عنوان جریان نامی در نظر گرفته می‌شود. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 5 ثانیه‌ای است.
E04 قرمز فعال اضافه ولتاژ: ولتاژ اندازه‌گیری شده بیشتر از 15 درصد ولتاژ نامی منبع است. رگولاتور در این حالت تمام خازن‌ها را به صورت خودکار قطع می‌کند. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 5 ثانیه‌ای است.
E05 زرد فعال اضافه ولتاژ: ولتاژ اندازه‌گیری شده کمتر از 15 درصد ولتاژ نامی منبع است. رگولاتور در این حالت تمام خازن‌ها را به صورت خودکار قطع می‌کند. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 5 ثانیه‌ای است.
E06 زرد غیر فعال آلارم کسینوس فی بالا: کسینوس فی از مقدار تنظیم شده‌ی حد بالا عبور کرده است. برای فعال شدن این آلارم باید جریان نیز از مقدار تنظیم شده بالاتر باشد. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 5 دقیقه‌ای است.
E07 زرد غیر فعال آلارم کسینوس فی پائین: کسینوس فی از مقدار تنظیم شده‌ی حد پائین عبور کرده است. برای فعال شدن این آلارم باید جریان نیز از مقدار تنظیم شده بالاتر باشد. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 5 دقیقه‌ای است.
E08 قرمز فعال 8 درصد آلارم THD ولتاژ: مقدار THD ولتاژ از حداکثر تنظیم شده بیشتر شده است. در این حالت رگولاتور تمام خازن‌ها را قطع می‌کند. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 30 ثانیه‌ای است.
E09 زرد فعال 5 درصد آلارم THD ولتاژ: مقدار THD ولتاژ از حداقل تنظیم شده بیشتر شده است. جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه، این آلارم دارای زمان تاخیر از پیش تنظیم شده‌ی 30 دقیقه‌ای است. این خطا به نوعی پیش آلارم E08 است.
E10 زرد فعال خطای داخلی دستگاه: دستگاه یک خطای داخلی را تشخیص داده است.

قطع و وصل دستی خازن‌ها

در هر صفحه‌ای اگر:

  • دکمه‌ی فشرده شود، دستگاه شروع به خارج کردن خازن‌ها می‌کند. برای اینکار باید دکمه را نگه دارید. در خلال این پروسه، آیکون خازن چشمک زده و خاموش می‌شود. با رها کردن دکمه و گذشت 20 ثانیه، آیکون از حالت چشمک زن خارج شده و دستگاه به وضعیت نرمال باز می‌گردد.
  • دکمه‌ی فشرده شود، دستگاه شروع به وارد کردن خازن‌ها می‌کند. برای این کار باید دکمه را نگه دارید. در خلال این پروسه، آیکون خازن چشمک زده و روشن می‌شود. با رها کردن دکمه و گذشت 20 ثانیه، آیکون از حالت چشمک زن خارج شده و دستگاه به وضعیت نرمال باز می‌گردد.