رله کنترل بار چیست؟

کنترل بار یا رله اضافه بار الکترونیک

کنترل بار یا رله اضافه بار الکترونیک برای حفاظت موتور طراحی شده است. رله های E.O.L یا Electronic Over Load Relay رقیب رله های حرارتی یا T.O.L یا Thermal Over Load Relay هستند. امروزه ساخت رله های حرارتی در آمپراژ بالا بسیار محدود شده و رله های الکترونیک به سرعت در حال توسعه هستند. به عنوان مثال رله های حفاظت اضافه بار موتور در جریان های بالاتر از 100 آمپر به شکل الکترونیک ارائه می شوند. رله اضافه بار الکترونیک به صورت آنالوگ و دیجیتال در مدل و برندهای مختلفی تولید می شود. از کنترل بار می توان به شکل های تکفاز، دوفاز و سه فاز جهت حفاظت انواع الکتروموتور و بارهای صنعتی استفاده کرد.

کنترل بار به شکل غیر مستقیم در مدار قدرت قرار گرفته و جریان بار را توسط CT اندازه گیری می کند. ترانس های جریان با توجه به نوع کنترل بار 2 یا 3 عدد خواهد بود. سی تی ها در آمپراژ پائین مستقیم روی رله قرار گرفته و سیم های مدار قدرت از داخل آن ها عبور می کنند. در جریان های بالا از ترانس جریان مجزا استفاده شده و سمت ثانویه ی آن ها به رله متصل خواهد شد. رله های کنترل بار با ترانس جریان اغلب به صورت متناوب بوده و برای موتورهای DC قابل استفاده نیستند. برای حفاظت اضافه بار موتورهای جریان مستقیم از رله با مقاومت شنت یا ترانس های جریان خاص استفاده می شود.

کنترل بار یک رله ی ثانویه بوده که در مسیر مدار قدرت قرار می گیرد. این رله توانایی قطع مدار قدرت را نداشته و باید با تجهیزات دیگر مانند کنتاکتور یا بریکر استفاده شود. رله اضافه بار الکترونیک دارای یک یا چند کنتاکت فرمان بوده که توسط آن ها دستور قطع یا تریپ را صادر می کند. تغییر وضعیت کنتاکت فرمان باعث خاموش شدن کنتاکتور یا قطع بریکر توسط رله های شنت و آندر ولتاژ می گردد.

زمان سنجی در کنترل بار

رله های حرارتی دارای منحنی زمان معکوس هستند. منحنی زمان معکوس به معنی عملکرد سریع تر رله در جریان های بالا است. به عبارت دیگر با افزایش جریان عبوری از بی متال؛ زمان صدور فرمان تریپ کاهش پیدا می کند. زمان تریپ در رله اضافه بار حرارتی به وضعیت گرم یا سرد بودن آن نیز بستگی دارد. جهت آشنایی کامل با بی متال مقاله ی بی متال یا رله اضافه بار حرارتی را مطالعه کنید.

رله های اضافه بار الکترونیک از نظر زمان سنجی به دو گروه زمان ثابت و معکوس تقسیم می شوند. در مدل زمان ثابت یک ولوم برای تنظیم تاخیر در قطع وجود دارد. در این مدل؛ پس از رخ دادن خطای اضافه بار و بدون توجه به مقدار آن باید زمان تنظیم شده سپری شود. مدل های پیشرفته تر دارای منحنی زمان معکوس با کلاس های مختلف هستند. کلاس حفاظتی در برخی رله ها قابل تنظیم است. کلاس حفاظتی رابطه ی بین میزان جریان عبوری و زمان تاخیر را مشخص می کند. در تصویر منحنی کاری زمان ثابت و زمان-معکوس را مشاهده می کنید. منحنی معکوس در کلاس های مختلف به صورت سرد و گرم در تصویر سمت راست نمایش داده شده است. با افزایش کلاس حفاظتی، زمان عملکرد رله افزایش پیدا می کند.

منحنی کاری زمان ثابت و زمان معکوس کنترل بار

انواع کنترل بار سه فاز

قابلیت های حفاظتی یا فانکشن های رله الکترونیک به مدل و برند آن بستگی دارد. رله های حفاظت موتور به شکل الکترونیک را می توان به گروه های مختلفی تقسیم کرد. ساده ترین دسته بندی از نظر قابلیت های حفاظتی، تنظیمات و کنترل کمیت ها عبارت اند از:

  • کنترل بار آنالوگ ساده یا ارزان قیمت
  • کنترل بار آنالوگ پیشرفته
  • کنترل بار دیجیتال
  • رله اضافه جریان پیشرفته

آنالوگ ساده یا ارزان قیمت

رله ی اضافه بار آنالوگ و ساده قابلیت تشخیص خطاهای اضافه بار و قطع فاز را دارد. رله های ساده فاقد ورودی ولتاژی بوده و خطای قطع فاز را به واسطه ی افزایش جریان فازهای دیگر تشخیص می دهند. در این رله معمولا دو ولوم جهت تنظیم مقدار اضافه جریان و زمان عبور آن وجود دارد.

بخش نمایشی رله های اضافه بار ارزان قیمت یا آنالوگ از چند سیگنال نورانی تشکیل شده است. کنترل بار آنالوگ سه فاز تنها سیگنال های خطا را به شکل نورانی و تغییر وضعیت کنتاکت فرمان اعلام می کند. در این رله قابلیت تنظیم دقیق پارامترها و یا قرائت مقادیر مانند جریان موتور در حال کار وجود ندارد. این رله ها ساده و ارزان هستند ولی تمام فانکشن های حفاظتی را پوشش نمی دهند. به عنوان مثال کاهش جریان، عدم تعادل، خطای زمین و غیره توسط این رله ها قابل شناسایی نمی باشد. رله های آنالوگ ساده به صورت زمان ثابت بوده و افزایش جریان عبوری باعث کوتاه تر شدن زمان تریپ نخواهد شد.

کنترل بار آنالوگ ساده

رله کنترل بار میکرو و راهنمای نصب آن به صورت کامل در مقاله ی دیگری بررسی شده است.

در مدار راه اندازی موتور می توان از ادوات الکترونیک استفاده کرد. از تجهیزات حفاظت موتور می توان به کنترل فاز و کنترل بار اشاره کرد. کنترل فاز مربوط به حفاظت ولتاژ و کنترل بار مربوط به حفاظت اضافه بار است. در این ویدئو با دو رله میکرومکس آشنا شده و تست آن ها را مشاهده می کنید.

آنالوگ پیشرفته

رله های سه فاز آنالوگ و پیشرفته دارای فانکشن های بیشتری هستند. به عنوان مثال رله کنترل بار و سه فاز زیمنس سری ESP200 را در نظر بگیرید. این رله با عنوان رله اضافه بار الکترونیک و SSR در وب سایت زیمنس معرفی شده است. در این رله می توان کلاس حفاظتی را به شکل 5، 10، 20 و 30 تنظیم کرد. کلاس حفاظتی، تعیین کننده ی رابطه ی زمانی بین رخ دادن اضافه جریان و صدور فرمان تریپ است. کلاس های بالاتر به معنی صدور دیرتر فرمان قطع می باشد. فانکشن های حفاظتی رله زیمنس شامل شناسایی اضافه بار به شکل زمان-معکوس، عدم تعادل جریان، قطع فاز و خطای زمین هستند.

کنترل بار آنالوگ پیشرفته

رله های الکترونیک پیشرفته با عبارت Over Current Relay شناخته شده و قابلیت اطمینان بیشتری دارند. برندهای دیگر مانند اشنایدر نیز تولید کننده ی رله اضافه بار یا اضافه جریان آنالوگ و پیشرفته هستند. در تصویر یک رله LT47 سه فاز با دو کانال جریانی را مشاهده می کنید. این رله از مدل Electronic Overcurrent بوده و در رنج های 0.5 تا 60 آمپر ساخته می شود. از فانکشن های حفاظتی این رله می توان به شناسایی اضافه بار، قطع فاز، رتور قفل شده و اشکالات مکانیکی موتور اشاره کرد. این رله دارای 3 ولوم برای تنظیم جریان کامل، عدم تشخیص خطا در زمان راه اندازی و زمان تاخیر در قطع است.

رله LT47 سه فاز با دو کانال جریانی

مطالبی که در حال مطالعه ی آن هستید به صورت تصویری در دوره جامع راه اندازی و حفاظت موتور سه فاز آموزش داده شده است. در این دوره تصویری روش پلاک خوانی موتور، شناخت اصول حفاظت، شناخت تجهیزات راه اندازی و محاسبه سایز آن ها آموزش داده شده است. در بخش عملی می توانید سیم بندی راه اندازی های کنتاکتوری مانند تک ضرب، چپ گرد و راست گرد، ستاره مثلث به همراه نصب و سیم بندی 6 برند سافت استارتر زیمنس، اشنایدر، ABB، دانفوس، اوکام و سانترنو را مشاهده کنید. قسمت آخر دوره مربوط به بازدید از تاسیسات و تابلو برق های مختلف و بررسی چیدمان تجهیزات و سایز آن ها در تابلو برق است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید صفحه آموزش جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز را مشاهده کنید.

دیجیتال

رله های اضافه بار الکترونیک به شکل دیجیتال نیز ساخته می شوند. رله کنترل بار دیجیتال دارای چند سیگنال نورانی و سون سگمنت است. توسط رله اضافه بار دیجیتال می توان پارامترها را به دقت تنظیم کرده و جریان دریافتی موتور را مشاهده کرد. در تصویر دو نمونه از رله های کنترل بار دیجیتال را مشاهده می کنید. رله سمت چپ از برند شیوا امواج بوده که دارای سه کانال جریانی با قابلیت تنظیم پارامترها با دکمه می باشد. در مقاله ی معرفی و تنظیم رله کنترل بار شیوا امواج این رله را به صورت کامل بررسی کرده ایم. تصویر سمت راست از برند اشنایدر با دو کانال جریانی و تنظیم توسط ولوم و دیپ سوئیچ است.کنترل بار دیجیتال

رله اضافه جریان پیشرفته

رله های اضافه جریان دارای رابط گرافیکی قدرتمندی هستند. از طریق این رابط کاربری می توان پارامترها را به دقت تنظیم و مانیتور کرد. برخی از رله ها دارای صفحه نمایش مجزا بوده که قابلیت نصب روی درب تابلو را دارد. رله های پیشرفته مجهز به پورت های مختلف و امکان اتصال به شبکه های صنعتی نیز هستند.

رله اضافه جریان پیشرفته

در رله های دیجیتال قابلیت تنظیم پارامترها بسیار زیاد بوده و خطاهای قابل تشخیص نیز گسترده تر هستند. سیستم های حفاظتی جدید با عنوان های مختلف مانند رله محافظ موتور یا رله اضافه جریان الکترونیک یا Electronic Overcurrent Relay نیز شناخته می شوند. از قابلیت های یک رله ی دیجیتال پیشرفته می توان به این موارد اشاره کرد:

  • قابلیت تنظیم کلاس حفاظتی
  • قابلیت انتخاب عملکرد با منحنی معکوس یا زمان ثابت
  • تشخیص اضافه بار
  • تشخیص کاهش بار
  • تشخیص عدم تعادل جریان
  • تشخیص قطع فاز
  • تشخیص اتصال کوتاه
  • تشخیص نشتی جریان یا خطای زمین به صورت داخلی
  • قابلیت اتصال ترانس کور بالانس جهت تشخیص خطای زمین
  • تشخیص رتور قفل شده در حال استارت
  • تشخیص رتور قفل شده در حالت کار
  • تشخیص جابجایی فاز به صورت جریانی
  • وجود خروجی های دیجیتال و آنالوگ
  • پورت های صنعتی جهت اتصال به شبکهرله اضافه جریان پیشرفته

رله مدیریت موتور

نسل بعدی رله ها با عنوان مرکز مدیریت موتور شناخته می شوند. این رله ها دارای ورودی ولتاژ، سنسور دما و غیره بوده که در مقاله رله کنترل موتور بررسی شده اند.

رله مدیریت موتور

طریقه نصب کنترل بار سه فاز

نصب کنترل بار سه فاز در دو مرحله انجام می شود. بخش اول مربوط به نصب فیزیکی و قرار دادن کنترل بار در تابلو برق است. کنترل بار یا رله ی اضافه بار الکترونیک از نظر ظاهری و قابلیت های الکتریکی در مدل های بسیار متنوعی ساخته می شود.

نصب در تابلو برق

از نظر نصب فیزیکی می توان این رله ها را به دو گروه وابسته و مستقل تقسیم کرد. رله های وابسته شبیه به بی متال بوده و مستقیم به کنتاکتور متصل می شوند. این رله ها نیاز به سیم بندی اضافی نداشته و دقیقا شبیه به بی متال در مدار قدرت قرار می گیرند. برای انتخاب رله اضافه بار الکترونیک با تیپ بی متال باید به برند و فریم سایز کنتاکتور توجه کنید.

نصب کنترل بار در تابلو برق

در صورت نیاز به نصب جداگانه ی رله های تیپ بی متال باید از آداپتورهای مخصوص استفاده کرد. آداپتور نصب جداگانه روی ریل 35 میلی متری نصب شده و رله ی اضافه بار الکترونیک را در خود نگه می دارد. با این تجهیز می توان سیم بندی مدار قدرت را به صورت مستقل انجام داد.

رله های کنترل بار تیپ بی متال

کنترل بار مستقل قابلیت نصب روی صفحه ی داخلی تابلو برق یا ریل های 35 میلی متری را دارد. رله کنترل بار می تواند به ترانس جریان داخلی مجهز بوده یا از ماژول های جداگانه استفاده کند. رله های کنترل بار در آمپراژ پائین دارای کانال های عبور سیم هستند. داخل این کانال ها ترانس جریان تعبیه شده تا بدون تماس با سیم مقدار جریان عبوری را اندازه گیری کند.

رله کنترل بار مستقل

سیم بندی مدار قدرت کنترل بار 3 فاز

سیم های مدار قدرت با توجه به تعداد و موقعیت کانال ها باید از داخل رله عبور داده شود. هنگام تهیه ی رله کنترل بار باید به قطر سیم های عبوری از کانال ها توجه کنید. هر گونه فشار یا دستکاری کانال های جریانی می تواند باعث صدمه به رله شود. قطر کانال ها یا سایز سیم های عبوری با توجه به رنج رله در کاتالوگ آن قید می شود. برخی از کنترل بارها دارای 2 کانال جریانی هستند. از رله های 2 کاناله می توان در مدار تکفاز، دوفاز و سه فاز استفاده کرد.

سیم بندی مدار قدرت کنترل بار 3 فاز

هنگام سیم بندی رله 2 کاناله در مدار سه فاز کافی ست یکی از فاز ها را به صورت مستقیم متصل کرده و دو فاز دیگر را از داخل کانال ها عبور دهید. معمولا فاز وسط به صورت مستقیم به بار متصل شده و دو فاز کناری از کانال های جریانی عبور می کنند.

سیم بندی رله کنترل بار 2 کاناله

سیم بندی مدار قدرت کنترل بار تکفاز

جهت حفاظت اضافه بار موتور تکفاز می توان از رله های 2 کاناله و 3 کاناله سه فاز استفاده کرد. در سیم بندی رله ی 2 کاناله کافی ست که سیم فاز از یک کانال و سیم نول از کانال دیگر عبور داده شود. برای استفاده از کنترل بار سه فاز در مدار تکفاز باید به چند نکته توجه کرد:

  • وجود قابلیت هایی مانند تشخیص کاهش جریان یا عدم تعادل جریان در رله
  • قابلیت خاموش کردن فانکشن ها
  • قابلیت انتخاب حالت تک پل یا سه پل

فانکشن های کاهش جریان و عدم تعادل جریان؛ اجازه ی استفاده از یک یا دو کانال جریانی را نمی دهند. در این حالت رله تصور کرده که مدار 2 فاز بوده و بالافاصله فرمان قطع را صادر می کند. اگر رله کنترل بار سه فاز این قابلیت ها را نداشته باشد، به سادگی می توانید سیم فاز را از یک کانال عبور داده و مدار را سیم بندی کنید. برای اطمینان بیشتر سیم فاز را از یک کانال و سیم نول از کانال دیگر عبور دهید.

سیم بندی مدار قدرت کنترل بار تک فاز

درصورتی که فانکشن های کاهش جریان و عدم تعادل وجود داشته و شما نمی توانید آن ها را غیر فعال کنید، بهتر است هر سه کانال را باهم سری کنید. در این روش سیم فاز وارد کانال اول شده و از آن خارج می شود. سیم خارج شده از کانال اول وارد کانال دوم شده و در نهایت از کانال سوم خارج خواهد شد. این روش مانند سری کردن پل های بی متال در مدار تکفاز است. در این حالت جریان هر سه پل با یکدیگر مساوی بوده و رله دچار اشکال نخواهد شد.

سیم بندی مدار فرمان کنترل بار

رله های اضافه بار الکترونیک از نظر تغذیه به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از این رله ها نیازی به تغذیه مجزا نداشته و انرژی مورد نیاز خود را از مدار قدرت یا عبور جریان تامین می کنند. به عنوان مثال در تصویر دو نمونه رله اضافه بار حالت جامد یا Solid State Overload Relay بدون نیاز به تغذیه از برند weg را مشاهده می کنید. این رله ها مانند بی متال به کنتاکتور متصل شده و قابلیت تنظیم کلاس حفاظتی و ریست اتوماتیک را دارند.

برای سیم بندی مدار فرمان حتما باید به کاتالوگ رله مراجعه کنید. برخی از این رله ها دارای کنتاکت فرمان شبیه به بی متال بوده و در صورت رخ دادن خطا یک کنتاکت N.C را باز می کنند. در رله های دارای تغذیه این پروسه به شکل معکوس انجام می شود. در هردو حالت باید از کنتاکت کنترل بار در بالاترین سطح مدار فرمان استفاده کنید.

رله اضافه بار حالت جامد بدون نیاز به تغذیه

رله های مستقل برای عملکرد خود نیاز به تغذیه دارند. ترمینال های تغذیه و ولتاژ مجاز روی بدنه ی کنترل بار درج می شود. رله های الکترونیک پس از وصل تغذیه یک کنتاکت را بسته؛ و به شما اجازه ی برقداری سیستم را می دهند. به عبارت ساده تر باید از کنتاکت N.O رله در مدار استفاده شود. این روش باعث ارتقاء حفاظت سیستم خواهد شد. به عنوان مثال اشکال در رله کنترل بار، قطع تغذیه، قطع سیم ها و غیره باعث باز شدن کنتاکت فرمان و خاموش شدن مدار می شود.

در برخی از رله ­ها قابلیت تغییر منطق رله به صورت N.O و N.C وجود دارد. به عنوان مثال به تصویر زیر توجه کنید. در سمت چپ بوبین کنتاکتور با عنوان MC از طریق یک کنتاکت بسته با شماره های 95 و 96 به نول متصل شده است. رخ دادن خطا در این حالت باعث باز شدن کنتاکت و قطع تغذیه ی بوبین خواهد شد.

قابلیت تغییر منطق رله کنترل بار

در تصویر سمت راست منطق رله تغییر داده شده و بوبین از طریق یک کنتاکت نرمال باز با شماره های 97 و 98 تغذیه می شود. در این حالت ابتدا تغذیه ی رله کنترل بار وصل شده و در ادامه کنتاکت N.O آن بسته خواهد شد. بسته شدن کنتاکت فرمان اجازه ی روشن شدن بوبین کنتاکتور را می دهد.

تنظیم کنترل بار

روش تنظیم پارامترهای کنترل بار به مدل و فانکشن های آن بستگی دارد. کنترل بار آنالوگ از ساده ترین مدل ها بوده که توسط دیپ سوئیچ یا ولوم تنظیم می شود. در این رله کافی است که مقدار جریان و زمان خطا را به درستی انتخاب کنید. رله ی کنترل بار آنالوگ دقت قابل قبولی داشته و به دمای محیط وابسته نیست.

میزان جریان در مدارهای موتوری با توجه به محل نصب رله تعیین می شود. به عنوان مثال در مدار تک ضرب تمام جریان موتور از رله عبور خواهد کرد. در این شرایط باید جریان کنترل بار مساوی با جریان کامل موتور باشد. موقعیت رله در مدار ستاره مثلث به 2 شکل قابل انتخاب است:

  • اگر کنترل بار قبل از کنتاکتورها قرار گرفته؛ باید جریان آن را مساوی با جریان کامل موتور تنظیم کنید.
  • در صورت قرارگیری رله بعد از کنتاکتورهای اصلی یا مثلث، مقدار جریان معادل 57 درصد خواهد بود.

تنظیم کنترل بار

جهت تنظیم زمان رله های آنالوگ باید پروسه ی راه اندازی الکتروموتور را در نظر گرفت. به عبارت دیگر مقدار زمان تنظیمی باید اجازه ی راه اندازی کامل موتور را بدهد. در نظر داشته باشید که این رله ها به صورت زمان ثابت عمل می کنند. راه اندازی الکتروموتور تحت بار باعث افزایش جریان و طولانی شدن زمان راه اندازی خواهد شد. کوتاه بودن زمان تنظیمی به معنی تریپ بی مورد رله و عدم راه اندازی موفق محسوب می گردد.

رله کنترل بار مستقل

رله های دیجیتال از مدل های آنالوگ دقیق تر هستند. پارامترها در رله های دیجیتال بیشتر بوده و به صورت عددی قابل تنظیم می باشند. در برخی از این رله ها می توان زمان راه اندازی را با یک آیتم یا منوی جداگانه تنظیم کرد. البته این قابلیت در رله های آنالوگ پیشرفته نیز ممکن است. زمان راه اندازی باعث غیر فعال شدن تعدادی از پارامترهای حفاظتی به صورت موقت شده و به موتور اجازه می دهد تا راه اندازی خود را کامل کند.

خطاها و ریست کنترل بار

در کنترل بارهای ارزان قیمت تنها اضافه جریان قابل تشخیص بوده و در زمان مشخص قطع خواهد شد. این رله ها دارای چند سیگنال برای نمایش وضعیت تغذیه، رله ی فرمان و میزان جریان عبوری از فازها هستند. با افزایش جریان یک یا چند فاز، سیگنال مربوط به آن روشن شده و پروسه ی زمان سنجی آغاز می شود. با اتمام زمان، وضعیت رله فرمان تغییر کرده و سیگنال فالت یا خطا روشن می شود.

ریست یا راه اندازی مجدد کنترل بار آنالوگ به دو شکل دستی و خودکار امکان پذیر است. ریست دستی به معنی فشردن دکمه ی روی رله است. با این کار بلافاصله وضعیت رله تغییر کرده و آماده به کار می شود. ریست خودکار از طریق تنظیمات یا اتصال ترمینال های فرمان صورت می گیرد. ریست خودکار به صورت آنی نبوده و نیاز به گذشت زمان دارد. زمان ریست اتوماتیک برای خنک شدن سیم پیچ موتور در نظر گرفته شده است.

در رله های پیشرفته خطاهای بیشتری مانند تقارن جریان، کاهش جریان، قطع فاز و غیره شناسایی می شود. این خطاها به صورت کد و سیگنال های نورانی روی پنل نمایش داده می شوند. رله های فوق دارای 2 شیوه ی ریست به صورت خودکار و دستی هستند.

رله های مجهز به پورت شبکه قابلیت ارسال مقادیر زنده و خطا ها را به مرکز کنترل دارند. از این پورت ها می توان جهت برداشت اطلاعات مانند مقدار جریان، زمان کار، خطا ها و غیره استفاده کرد.

مقایسه بی متال و کنترل بار

ویژگی های بارز بی متال و کنترل بار در جدول زیر آورده شده است. با در نظر گرفتن این موارد و میزان بودجه می توان بهترین سیستم حفاظتی را برای موتور انتخاب کرد.

بی متال کنترل بار
قرارگیری در مدار قدرت و کنترل مدار فرمان قرارگیری در مدار قدرت و کنترل مدار فرمان
وجود عنصر حرارتی در مسیر جریان و ایجاد تلفات اندازه گیری به صورت غیر مستقیم و بدون تلفات
وجود بخش دو فلزی و وابستگی به دمای محیط کاملا الکترونیک و عدم وابستگی به دما
تشخیص اضافه بار و قطع فاز تشخیص اضافه بار و قطع فاز در ساده ترین مدل
وابستگی زمان قطع به میزان جریان، دمای میحط و گرم بودن بی متال قابلیت انتخاب زمان ثابت یا معکوس در رله های مختلف
ریست دستی و خودکار ریست دستی، از راه دور و خودکار
عدم امکان ریست تا سرد شدن رله قابلیت ریست آنی
عدم حساسیت به کاهش جریان حساسیت به کاهش جریان در مدل های پیشرفته
عدم حساسیت به خطای زمین فانکشن زمین در مدل های پیشرفته
عملکرد تضمین نشده حین اتصال کوتاه فانکشن اتصال کوتاه در مدل های اضافه جریان
عدم حساسیت به توالی شناسایی توالی بدون ولتاژ در مدل های پیشرفته
عدم حساسیت به دمای سیم پیچ قابلیت اتصال سنسور دما در رله های پیشرفته
عدم نیاز به تغذیه نیاز به تغذیه
عدم امکان قرائت مقادیر امکان قرائت مقادیر در مدل های دیجیتال

برخی از فانکشن های حفاظتی مانند اتصال کوتاه، نشتی جریان، دامنه ولتاژ، توالی، قطع فاز، کنترل دمای سیم پیچ و غیره با رله و تجهیزات جداگانه قابل پوشش هستند. قرار دادن این تجهیزات در مدار راه اندازی الکتروموتور باعث ارتقاء سیستم حفاظتی و کاهش هزینه های بعدی خواهد شد.

جهت آشنایی با تنظیمات دیگر رله های کنترل بار، مقالات رله کنترل بار آنالوگ برنا و کنترل بار دیجیتال برنا را مطالعه نمایید.

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای: 3

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *