انتخاب کلید اتوماتیک برای موتور

انتخاب کلید اتوماتیک یا بریکر برای موتور

در این مقاله به نحوه انتخاب کلید اتوماتیک مناسب برای موتور و جدول های آن می پردازیم. بریکر یا کلید اتوماتیک یک سیستم حفاظتی مبنی بر جریان است. کلید اتوماتیک در ساده ترین حالت می تواند اضافه بار و اتصال کوتاه را تشخیص داده و قطع تمام قطبی داشته باشد. در مدل های پیشرفته بریکر می تواند اتصال زمین، عدم تعادل جریان و غیره را نیز تشخیص دهد. برای رفع مشکلات فیوز و افزایش قابلیت‌های کنترلی و حفاظتی می‌توان از انواع بریکر استفاده کرد. بریکرها در جریان‌های پائین از مدل‌های مینیاتوری و در جریان‌های بالا از مدل‌های کامپکت و هوا انتخاب شده و حفاظت پیشرفته‌ تری را ایجاد می‌کنند.
فیوز یک المان ذوب شونده بوده و با رخ دادن خطا، لینک داخلی از بین می رود. قطع شدن المان فیوز باعث جلوگیری از آسیب به مدار شده و یکی از ساده ترین روش های حفاظتی است. فیوز در کنار این سادگی دارای معایب خاصی نیز می باشد. در این ویدئو که برگرفته از دوره راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز است، با تفاوت فیوز و کلید اتوماتیک آشنا می شویم.

مزیت کلید اتوماتیک

مزیت اصلی این تجهیز توانایی وصل مدار پس از برطرف شدن خطا بدون نیاز به تعویض اجزای داخلی آن است. به عبارت ساده‌تر شما می‌توانید پس از رفع مشکل، بریکر یا کلید اتوماتیک را وصل کرده و مدار را راه‌اندازی کنید. این کار با توجه به نوع و تجهیزات نصب شده روی بریکر می‌تواند به صورت دستی، الکتریکی و یا خودکار انجام شود. البته برخی از بریکرهای خاص و آمپر بالا مجهز به فیوزهای ذوب شونده‌ی داخلی هستند. این فیوزها در اتصال کوتاه شدید قطع شده و از بریکر و تاسیسات دیگر محافظت می کنند. قابل ذکر است که برای وصل بریکرها به صورت الکتریکی به مکانیزم موتوری نیاز است که در دوره‌ی تصویری بریکرهای فشار ضعیف نصب آن روی دو کلید اتوماتیک کامپکت یا MCCB اشنایدر و ال اس آموزش داده شد.

بریکر یک کلید مجهز به سیستم تشخیص خطا بوده و می‌تواند اضافه جریان‌های غیر نرمال را شناسایی و قطع کند.

تشخیص خطا

سیستم تشخیص خطا در بریکرها یا کلیدهای اتوماتیک مدل‌های متنوعی داشته و می‌تواند شامل قسمت‌های مغناطیسی، مغناطیسی-حرارتی، الکترونیک و یا ترکیبی از این موارد باشد. علاوه‌بر تفاوت در روش تشخیص خطا، برخی از بریکرها دارای قابلیت تنظیم کمیت‌های جریانی مانند جریان اضافه‌بار، جریان لحظه‌ای، نشتی جریان و غیره نیز هستند. طبق تصویر، مکانیزم مغناطیسی معمولا شامل یک بوبین است که در مسیر اصلی جریان قرار می‌گیرد. این بوبین دارای یک شفت محرک و فنر بوده که در یک بازه‌ی جریانی باعث تحریک مکانیزم و قطع بریکر می‌شود. در نظر داشته باشید که این مکانیزم برای تشخیص جریان اتصال کوتاه استفاده شده و در کنترل اضافه بار نقشی ندارد.

اغلب کلیدهای اتوماتیک امروزی دارای مکانیزم مغناطیسی-حرارتی بوده و مجهز به یک بخش تشخیص جریان اضافه بار نیز هستند. این قسمت دقیقا شبیه به بی‌متال عملکرده و دارای یک منحنی معکوس نسبت به زمان است. با وجود این سیستم هرچقدر جریان عبوری از بریکر بیشتر شود، فرمان قطع سریع‌تر صادر خواهد شد. مکانیزم حرارتی-مغناطیسی موجود در بریکرها می‌تواند یک حفاظت قابل اعتماد در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار ایجاد کند. البته مکانیزم حرارتی این کلیدهای اتوماتیک جهت حفاظت تجهیزات تابلو و کابل‌ها در برابر اضافه بار بوده و برای الکتروموتورها مناسب نیستند. به همین علت توصیه شده هنگام استفاده از بریکرهای مغناطیسی-حرارتی، یک رله‌ی اضافه بار مجزا نیز در مدار قرار داده شود. در صورتی که الکتروموتور مجهز به سنسورهای دما باشد، رله‌ی ترمیستور می‌تواند این کار را انجام دهد.

با توجه به موارد شرح داده شده می‌توان از کلید اتوماتیک، کنتاکتور، بی‌متال و رله‌ی ترمیستور در راه‌اندازی الکتروموتورها استفاده کرد. ترکیب این تجهیزات در تصویر زیر نمایش داده شده‌است. بهترین حالت ممکن استفاده از کلید اتوماتیک، کنتاکتور، بی‌متال و رله‌ی ترمیستور است که در قسمت (c) مشاهده می‌کنید.

بریکرها از نظر تغییر کمیت‌های حفاظتی مانند جریان اضافه بار و جریان لحظه‌ای به دو گروه ثابت و قابل تنظیم تقسیم می‌شوند. در بریکرها یا کلیدهای اتوماتیک ثابت که با عنوان فیکس نیز شناخته می‌شوند، هیچ یک از بخش‌های حفاظتی قابل تنظیم نبوده و بریکر دارای یک رفتار مشخص در برابر اضافه جریان است. از این نوع تجهیزات می‌توان به مدل‌های مینیاتوری و برخی کلیدهای اتوماتیک کامپکت اشاره کرد. در طرف مقابل کلیدهای اتوماتیک قابل تنظیم وجود دارند که دارای یک یا چند بخش متغییر هستند. در این تجهیز با توجه به مدل و نوع حفاظت می‌توان میزان جریان اضافه بار، زمان اضافه بار، جریان لحظه‌ای، ضریب جریان لحظه‌ای، زمان تاخیر در عملکرد لحظه‌ای و غیره را توسط چند پتانسیومتر یا دیپ سوئیچ تنظیم کرد. اغلب بریکرهای پیچیده دارای رله‌ی الکترونیک با فانکشن‌های متنوع هستند. در این نمونه‌ها می‌توان با دقت بسیار بالا کمیت‌ها را تنظیم کرده و یک سیستم حفاظتی مطمئن ایجاد کرد.

جهت مطالعه ده ها مقاله ی تخصصی دیگر، بخش مقالات راه اندازی موتور سه فاز را مشاهده کنید.

مشخصات کلید اتوماتیک یا بریکر

برای انتخاب کلید اتوماتیک به اطلاعات زیادی مانند تعداد پل، ولتاژ نامی، ولتاژ عایقی، جریان نامی، قدرت اتصال کوتاه، مشخصه‌های حفاظتی اضافه بار و اتصال کوتاه، قابلیت تنظیم، نحوه‌ی کنترل و غیره نیاز داریم. این آیتم‌ها در قالب یک پلاک یا نیم پلیت روی بدنه‌ی تجهیز درج شده و قبل از نصب حتما باید آن‌ها را با مدار مطابقت دهیم. کلیدهای اتوماتیک چهار پل هنگامی استفاده می‌شوند که بخواهیم هادی نول را به‌عنوان‌مثال در مدارهای چنج‌آور یا ورودی اصلی تاسیسات، قطع کرده و یا از حفاظت نشتی جریان در شبکه‌های چهار سیمه استفاده کنیم. تاکید می شود که حفاظت نشتی جریان در تمام بریکرها وجود ندارد. قبلا از تهیه ی تجهیز حتما از وجود یا عدم وجود این حفاظت اطمینان حاصل کنید. معمولا در راه‌اندازی موتورهای سه فاز به این قابلیت‌ها نیازی نبوده و یک بریکر سه پل برای حفاظت فیدر کافی است.

پارامترهای ولتاژ در کلید اتوماتیک شامل ولتاژ عایقی، حد نهایی ولتاژ به صورت پالس و ولتاژ نامی بوده که باید با توجه به ولتاژ شبکه و محل قرارگیری این تجهیز انتخاب شوند. در نظر داشته باشید که هرچقدر بریکر یا کلید اتوماتیک به منبع یا تجهیزات قدرت نزدیک‌ شود، باید میزان ولتاژ Uimp آن را بالاتر انتخاب کنیم. این امر بعلت رخ دادن ولتاژهای گذرا با دامنه‌ی بالاتر در تاسیسات قدرت مانند شبکه‌ها، ترانسفورماتورها و غیره است. به صورت کلی هرچقدر جریان نامی بریکر بیشتر شود، شرکت‌های سازنده مقدار این ولتاژ را نیز افزایش می‌دهند. ولتاژ نامی بیشتر در بخش قدرت اتصال کوتاه مطرح شده و به صورت یک جدول روی پلاک نمایش داده می‌شود. این جدول مشخص می‌کند که بریکر در ولتاژهای مختلف توانایی قطع چه جریان‌هایی را دارد.

اطلاعات ذکر شده را می‌توانید در پلاک یا نیم پلیت زیر مشاهده کنید. این پلاک مربوط به یک کلید اتوماتیک 800 آمپر کامپکت از برند اشنایدر با ولتاژ عایقی 1 و ولتاژ پالس 12 کیلو ولت است. این تجهیز می‌تواند حداکثر 42 کیلو آمپر را در ولتاژهای 220/440 و 480/690 قطع کند. پارامتر بعدی میزان جریان نامی است که به صورت یک عدد یا کد روی پلاک آن درج می‌شود. میزان این جریان با توجه به بزرگی بارها، ضریب همزمانی، شرایط محیطی، احتمال توسعه در آینده و غیره محاسبه شده و به دست آوردن آن کمی پیچده است.

مطالبی که در حال مطالعه ی آن هستید به صورت تصویری در دوره جامع راه اندازی و حفاظت موتور سه فاز آموزش داده شده است. در این دوره تصویری روش پلاک خوانی موتور، شناخت اصول حفاظت، شناخت تجهیزات راه اندازی و محاسبه سایز آن ها آموزش داده شده است. در بخش عملی می توانید سیم بندی راه اندازی های کنتاکتوری مانند تک ضرب، چپ گرد و راست گرد، ستاره مثلث به همراه نصب و سیم بندی 6 برند سافت استارتر زیمنس، اشنایدر، ABB، دانفوس، اوکام و سانترنو را مشاهده کنید. قسمت آخر دوره مربوط به بازدید از تاسیسات و تابلو برق های مختلف و بررسی چیدمان تجهیزات و سایز آن ها در تابلو برق است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید صفحه آموزش جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز را مشاهده کنید.

انتخاب کلید اتوماتیک برای موتور

نکته‌ی مهم در کلیدهای اتوماتیک، وجود سیستم حفاظتی مستقل به صورت حرارتی و مغناطیسی است. این مکانیزم ها نباید در خلال راه‌اندازی باعث قطع مدار شود. مکانیزم قطع می‌تواند مشخصه‌ی ثابتی داشته و یا قابل تنظیم باشد. اگر کلید اتوماتیک مانند نمونه‌های مینیاتوری دارای مشخصه‌ی ثابتی باشد، علاوه بر جریان نامی باید حداکثر جریان راه‌اندازی الکتروموتور را با تیپ حفاظتی آن نیز مطابقت دهیم. به عنوان مثال یک بریکر تیپ C از 5 تا 10 برابر جریان نامی خود را به صورت لحظه‌ای قطع کرده و نباید جریان راه‌اندازی الکتروموتور در این محدوده قرار بگیرد. برای درک بهتر موضوع راه‌اندازی تک ضرب یک الکتروموتور 7.5 کیلو وات سه فاز را در نظر بگیرید که دارای جریان نامی 14.4 و جریان راه‌اندازی 6 برابری یعنی 86.4 آمپر است.

برای اینکه جریان راه‌اندازی این الکتروموتور در محدوده‌ی 5 تا 10 برابری قطع مغناطیسی تیپ C قرار نگیرد، جریان کلید اتوماتیک باید بیشتر از  آمپر باشد. از طرفی جریان نامی آن حداقل باید 25 درصد بالاتر از جریان الکتروموتور یعنی آمپر انتخاب شود. برای رعایت شرایط فوق، می‌توان از یک مدل 20 آمپر تیپ C با محدوده‌ی قطع مغناطیسی 100 تا 200 آمپر استفاده کرد. اگر جریان نامی بریکر یعنی 20 آمپر را بر جریان کامل الکتروموتور یعنی 14.4 آمپر تقسیم کنیم، می‌بینیم که سایز بریکر 1.38 برابر بزرگتر است.

جریان و زمان راه‌اندازی به توان الکتروموتور و میزان بار آن در لحظه‌ی استارت بستگی دارد. در صورتی که زمان راه‌اندازی کامل از 5 ثانیه تجاوز کند، شرایط کاری مدار به شکل سنگین یا Heavy-Duty لحاظ می‌شود. قابل ذکر است که افزایش زمان راه‌اندازی باعث بالارفتن احتمال تریپ بریکر شده و مجبور به انتخاب کلید اتوماتیک یا بریکر با سایز بزرگتر هستیم. از طرفی بالارفتن جریان الکتروموتور باعث ایجاد جریان‌های راه‌اندازی شدیدی می‌شود که مدل های کوچک قادر به تحمل آن نیستند. در چنین شرایطی ممکن است از ضرایب بالاتر مانند 2.5 برابر جریان کامل الکتروموتور نیز استفاده شود. این مطلب در جدول شماره 430.52 از استاندارد NEC بیان شده است. طبق این جدول در صورتی که بریکر دارای منحنی عملکرد به صورت زمان معکوس باشد، جریان نامی آن 2.5 برابر جریان کامل الکتروموتور قفس سنجابی انتخاب می شود. در جدول زیر حداکثر جریان نامی یا تنظیم بخش حفاظتی بریکر مربوط به فیدر الکتروموتور طبق استاندارد NEC نشان داده شده است.

نوع موتوربریکر با تریپ لحظه ای ( Full load current instantaneous trip breaker)بریکر با تریپ زمان معکوس (Inverse time breaker)
موتور تک فاز800250
موتور قفس سنجابی800250
موتور طراحی B1100250
موتور سنکرون7800250
موتور رتور سیم پیچی شده800150
موتور جریان مستقیم250150

مشکل اساسی دیگر هنگام کار با بریکرهای مینیاتوری، سطح اتصال کوتاه پائین آن‌ها است. به عبارت دیگر اگر میزان انرژی در دسترس یا Available Current در تاسیسات افزایش پیدا کند، احتمال انفجار آن ها هنگام رخ دادن اتصال کوتاه وجود دارد. منظور از Available Current جریانی است که در صورت عدم وجود سیستم‌های حفاظتی مانند فیوز و بریکر  هنگام رخ دادن اتصال کوتاه در مدار جاری خواهد شد. برای رفع مشکل انفجار بریکرهای مینیاتوری از فیوزهای ذوب شونده به صورت سری با بریکر مینیاتوری استفاده می‌شود.

برای رفع مشکلات فوق توصیه می‌شود از کلیدهای اتوماتیک کامپکت در مدارهای راه‌اندازی الکتروموتور استفاده شود. این تجهیزات دارای قدرت اتصال کوتاه بیشتری بوده و در برخی مدل‌ها امکان تنظیم بخش‌های حفاظتی مانند اضافه بار و جریان ضربه را هم دارند. با توجه به مطالب شرح داده شده نیازی به افزایش بیش از حد جریان نامی بریکرهای کامپکت نبوده و کافی است آن را 25 درصد بیشتر از جریان کامل الکتروموتور انتخاب کنیم. البته در بسیاری از منابع ذکر شده که می‌توان سایز کلید اتوماتیک کامپکت را مساوی با جریان کامل الکتروموتور نیز در نظر گرفت.

درصورتی که بخش مغناطیسی یا جریان ضربه‌ی بریکر کامپکت قابل تنظیم باشد، می‌توان طبق جدول قبل آن را روی 800 درصد تنظیم کرد. این پارامتر در بریکرهای کوچک قابل تنظیم نبوده ولی مقدار آن برای راه‌اندازی الکتروموتورهای القایی کافی است. به‌عنوان‌مثال در کلید اتوماتیک کامپکت 25 آمپر LS به صورت فیکس، میزان جریان ضربه یا Ii معادل 400 آمپر یعنی 16 برابر جریان نامی آن است. در صورتی که پس از محاسبات به یک جریان نامی غیر استاندارد رسیدیم، می‌توانیم از جدول زیر برای انتخاب رنج صحیح کلیدهای اتوماتیک استفاده کنیم. در این بخش ابتدا جدول مربوط به بریکرهای مینیاتوری و بعد از آن بریکرهای کامپکت آورده شده‌است.

جدول رنج بریکرهای مینیاتوری

رنج بریکرهای مینیاتوری یا MCB

20

16 10 6 4 3 2 1.6 1

0.5

125 100 80 63 50 40 32

25

جدول رنج کلیدهای اتوماتیک کامپکت

رنج بریکرهای کامپکت یا MCCB

63

60 50 40 32 30 25 20 16 15

400

350 320 250 225 200 160 125 100

80

1600 1250 1000 800 630 600

500

در صورتی که بریکر وظیفه‌ی حفاظت فیدر راه‌اندازی یک الکتروموتور را برعهده داشته باشد، می‌توانیم کار را ساده‌تر کرده و از ضرایب مشخصی برای محاسبه‌ی جریان نامی آن استفاده کنیم. در نظر داشته باشید که به صورت کلی بریکرهای دارای منحنی معکوس شبیه به فیوز کندکار در نظر گرفته شده و جریان نامی آن از 1.25 تا 2.5 برابر جریان کامل الکتروموتور انتخاب می‌شود.

جدول انتخاب کلید اتوماتیک و کنتاکتور و بی متال

جدول زیر مربوط به انتخاب کلید اتوماتیک، کنتاکتور و بی متال در راه اندازی تک ضرب الکتروموتور در کوردینه سازی تیپ 1 است.

الکتروموتور 400 ولت

بریکر(A)

کنتاکتور(A)

بی‌متال(A)

(P(KW

\dpi{100} \fn_jvn I_{e} \dpi{100} \fn_jvn I_{q} \dpi{100} \fn_jvn I_{n} \dpi{100} \fn_jvn I_{rm}
0.18 0.6 50 0.63 8 6 0.57-0.8
0.25 0.85 50 1 13 6 0.8-1.2
0.37 1.1 50
0.55 1.5 50 1.6 22.5 6 1.2-1.8
0.75 1.9 50 2.5 33.5 6 1.8-2.6
1.1 2.7 50
1.5 3.6 50 4 51 6 2.6-3.7
2.2 4.9 50 6.3 78 6 3.7-5.5
3 6.5 50 10 138 9 5.5-8
4 8.5 50 10 138 9 8-11.5
5.5 11.5 15 14 170 12 10-14
7.5 15.5 15 18 223 18 12-18
9 18.1 15 25 327 25 16-24
11 22 15 25 327 25 16-24
15 29 10 32 416 40 23-32
18.5 35 50 40 560 50 30-40
22 41 50 50 700 65 37-50
30 55 50 65 910 65 48-65
37 66 50 73 1120 80 62-80
37 66 100 80 1040 80 48-65
45 80 100 115 1380 95 80-104
55 97 100 115 1495 115 95-120
55 97 150 1350 115 95-120
75 132 150 1800 150 110-140
90 160 220 220 185 132-220
110 195 220 2640 225 132-220
132 230 320 3200 265 200-330
160 280 320 4160 330 200-330
200 350 500 5000 400 300-500
220 388 500 5500 400 300-500
250 430 500 6000 500 300-500

جدول زیر مربوط به انتخاب کلید اتوماتیک، کنتاکتور و بی متال در راه اندازی تک ضرب الکتروموتور و کوردینه سازی تیپ 2 می‌باشد.

الکتروموتور 400 ولت

بریکر(A) کنتاکتور(A) بی‌متال(A)

(P(KW

\dpi{100} \fn_jvn I_{e} \dpi{100} \fn_jvn I_{q} \dpi{100} \fn_jvn I_{n} \dpi{100} \fn_jvn I_{rm}

0.18

0.6 130 0.63 8 9 0.4-0.63
0.25 0.85 130 1 13 9 0.63-1
0.37 1.1 130
0.55 1.5 130 1.6 22.5 9 1-1.7
0.75 1.9 130 2.5 33.5 9 2.5-1.6
1.1 2.7 130 4 51 9

2.5-4

1.5 3.6 130
2.2 4.9 130 6.3 78 9

4-6

3 6.5 130 10 10 9

5.5-8

4 8.5 130 10 138 9 7-10
5.5 11.5 130 14 170 25 9-13
7.5 15.5 50 18 223 25 12-18
9 18.1 50 25 327 25 16-24
11 22 50
15 29 50 32 448 40 23-32
18.5 35 50 40 560 40 30-40
22 41 50 50 700 50 37-50
30 55 50 65 910 65 48-65
37 66 50 73 1120 80 62-80
45 60 50 80 1120 95 63-80
37 66 100 80 1040 80 63-80
55 97 100 115 1495 115 90-150
55 97 100 150 1500 115 90-150
75 132 150 1950 150 90-150
90 160 220 2420 185 132-220
110 195 220 2860 225 132-220
132 230 320 3520 265 200-330
160 280 320 4000 330 200-330
200 350 5500 400 300-500
220 388 500 6250 500 300-500
250 430

لوازم جانبی

علاوه‌بر فانکشن‌های حفاظتی پیشرفته می‌توان از لوازم جانبی گسترده‌ای در بریکرها مانند انواع بوبین‌های آندر ولتاژ، شنت تریپ، مکانیزم موتوری، پلاتین‌های کمکی و غیره نیز استفاده کرد. بررسی و نصب این تجهیزات در دوره‌ی تصویری بریکرهای فشار ضعیف آموزش داده شده‌است.  قابل ذکر است که بریکرها در مدل‌های بسیار متنوعی تولید شده و برخی از فانکشن‌های پیشرفته مانند خطای زمین، تقارن جریان و غیره در بریکرهای خاص مانند نمونه‌های چهار پل و مجهز به رله‌های الکترونیک وجود دارد.

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 2.6 / 5. تعداد رای: 5

15 پاسخ
  1. ابوالفضل شیرمحمدی
    ابوالفضل شیرمحمدی گفته:

    سلام خدا قوت و خسته نباشید خدمت همه دست اندرکارهای مثلث زرد واقعا مقاله هاتون جالب و مفید است دستتون درد نکنه

    پاسخ
  2. هادی پروین
    هادی پروین گفته:

    با سلام! آیا مفهوم حفاظت در برابر اضافه بار با مفهوم حفاظت در برابر جریان حرارتی تعریفی واحده یا نه؟
    سوال دیگه اینکه چرا در راه اندازی تکضرب اگر از MCCB استفاده کنیم دوباره قبل از موتور بیمتال استفاده میشود. در حقیقت این سوال باعث شد سوال اول رو مطرح کنم.

    پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      ممکنه جریان اضافه بار رو با اصطلاح های دیگه ای مثل جریان حرارتی هم تعریف کنند. بریکرهای MCCB در مدل های متنوعی مانند توزیع یا خط، محافظ موتور و غیره تولید میشن. منحنی حرارتی MCCB های توزیع یا خط برای حفاظت از کابل ها بوده و مناسب برای سیم پیچ الکتروموتور نیست. به عبارت ساده تر حساسیت لازم برای حفاظت از سیم پیچ ها رو ندارن.

      پاسخ
  3. لیلا
    لیلا گفته:

    با سلام،
    اکر بخواهیم هم از فیوز هم از بریکر برای حفاظت الکتروموتور استفاده کنیم ضرایب را چطور تعیین میکنیم که تداخل حفاظتی نداشته باشیم؟ و اینکه اول بریکر عمل خواهد کرد و در نهایت اگر بریکر موفق به قطع نشود فیوز وارد عمل میشود؟
    در ضمن میخواستم از مطالب خوبتان تشکر کنم

    پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام وقت بخیر. باید منحنی فیوز و بریکر رو در یک محور جریان-زمان قرار بدید. تجهیزی که مایل هستید دیر تر عمل کنه باید منحنی اون بالا و سمت راست تجهیز دوم قرار بگیره. در کل سرعت عملکرد فیوز بیشتر از بریکر هست و قرار دادن اون بالای بریکر نیاز به افزایش آمپراژ و انتخاب تیپ های مقاوم مثل aM داره. در برخی بریکرهای قدرت و کنتاکتورها این عمل انجام میشه.

      پاسخ
  4. هادی
    هادی گفته:

    سلام یه سوال داشتم از خدمتتون برای راه اندازی کمپرسورهای بزرگ مانند کمپرسورهای چیلر، نحوه انتخاب کلید اتوماتیک میتوان از همین جدول الکتروموتورها استفاده کرد؟

    پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام. انتخاب کلید بر اساس روش راه اندازی و جریان موتور انجام میشه. اگر در تاسیسات مد نظر شما المان های خاصی مثل تعداد راه اندازی بالا، زمان راه اندازی طولانی و غیره هست باید اون ها رو در نظر بگیرید.

      پاسخ
  5. محمدرضا
    محمدرضا گفته:

    سلام،ممنون از مطالب خوبتون
    سوالم اینه که برای راه اندازی ستاره مثلث جت پمپ ۳۲۵ کیلو واتی با منبع ژنراتور ۵۶۳ کیلو واتی و ترانس،از بریکر ۳۶کیلو آمپری استفاده کردیم،اما تیغه ها ذوب شد،علت و راه کار چیست؟

    پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام وقت بخیر. ذوب شدن تیغه ها در شرایط نرمال اتفاق افتاده یا بعد از رخ دادن اتصال کوتاه؟ عددی که شما می فرمائید مربوط به قدرت قطع بریکر در حالت خطا هست و به کار نرمال و کلید زنی ارتباطی نداره. اگر کنتاکت ها در حال عادی ذوب شدن باید به چند نکته توجه کنید:
      ۱. جریان نامی متناسب کلید با بار
      ۲. اصل بودن بریکر یا مرغوب بودن اون
      ۳. اتصالات بریکر و مطمئن از محکم بودن و متناسب بودن اون ها
      ۳. استفاده از روش های کاهش جریان راه اندازی مثل سافت یا درایو

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *