انتخاب سافت استارتر با نرم افزار WinStart

انتخاب سافت استارتر

برای انتخاب سافت استارتر و در نظر گرفتن همه‌ی جوانب، بهتر است از نرم‌افزار به عنوان راهنما استفاده کنید. تمام شرکت‌های تولیدکننده‌ی سافت استارتر، با استفاده از این ابزار سافت استارتر را انتخاب می کنند که می‌توانید شرایط محیطی، نوع بار، استارت ‌ها و غیره را در آن‌ها وارد کنید. در نهایت این نرم‌افزار یک مدل از سافت ‌استارترهای شرکت سازنده را به شما پیشنهاد خواهد داد. قابلیت دیگر این نرم‌افزارها محاسبه‌ی جریان کامل یا FLC سافت ‌استارتر است. در این بخش ابتدا مدل سافت‌ استارتر موجود را انتخاب کرده و سپس شرایط محیطی و تعداد استارت‌ها را مشخص می‌کنید. در انتها به شما مقدار مجاز جریان یا FLC سافت ‌استارتر را ارائه می‌دهد، در ادامه نرم افزار WinStart را بررسی میکنیم.

نرم افزار WinStart

نرم‌افزار WinStart در ورژن‌های مختلف برای انتخاب سافت‌استارترهای دانفوس، اوکام و غیره استفاده می‌شود. ازآنجایی‌که روش کار این ورژن‌ها بسیار به هم شبیه است، در ادامه فقط نسخه‌ی دانفوس را بررسی می‌کنیم. همچنین می‌توانید نسخه ویندوز این نرم افزار را به صورت مستقیم با کلیک بر روی دکمه زیر دانلود کنید.

با نصب و اجرای این نرم‌افزار، صفحه‌ی اصلی نمایش داده می‌شود. در بالای این صفحه چهار منو با عنوان‌های فایل، استارترها، تهویه و راهنما وجود دارد.

در نرم‌افزار Winstart ابتدا باید یک سری از سافت‌استارترهای دانفوس را انتخاب کنیم. سری‌های مختلف در منوی استارترها و قسمت میانی صفحه در دسترس شما هستند. به‌عنوان‌مثال روی عبارت MCD 500 BYPASSED  کلیک کنید. در ادامه پنجره‌ی مربوط به این سری از سافت‌استارترها باز می‌شود.

صفحه‌ی مربوط به سافت‌استارترهای سری 500 دارای سه تب با عنوان‌های About، Select Model و Calculate Max FLC می‌باشد. در صفحه‌ی About تصویر این سری از سافت‌استارتر به همراه عنوان آن نمایش داده شده و کاربردی در انتخاب و محاسبات ندارد. طبق تصویر زیر، با کلیک روی تب Select Model پنجره‌ی انتخاب سافت‌استارتر بر اساس اطلاعات محیطی، الکتریکی، نوع بار و غیره باز می‌شود.

مطالبی که در حال مطالعه ی آن هستید به صورت تصویری در دوره جامع راه اندازی و حفاظت موتور سه فاز آموزش داده شده است. در این دوره تصویری روش پلاک خوانی موتور، شناخت اصول حفاظت، شناخت تجهیزات راه اندازی و محاسبه سایز آن ها آموزش داده شده است. در بخش عملی می توانید سیم بندی راه اندازی های کنتاکتوری مانند تک ضرب، چپ گرد و راست گرد، ستاره مثلث به همراه نصب و سیم بندی 6 برند سافت استارتر زیمنس، اشنایدر، ABB، دانفوس، اوکام و سانترنو را مشاهده کنید. قسمت آخر دوره مربوط به بازدید از تاسیسات و تابلو برق های مختلف و بررسی چیدمان تجهیزات و سایز آن ها در تابلو برق است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید صفحه آموزش جامع راه اندازی و حفاظت موتورهای سه فاز را مشاهده کنید.

گام اول در این صفحه مربوط به انتخاب نوع تأسیسات است. برای این کار باید روی منوی Select Application کلیک کرده و یکی از گزینه‌ها را انتخاب کنید. در این نرم‌افزار روشی برای تعریف بار به‌صورت دستی وجود ندارد. درج مشخصات الکتروموتور در این نرم‌افزار تنها با وارد کردن جریان کامل یا FLC انجام می‌شود. در ادامه کادرهایی برای وارد کردن تعداد استارتر در ساعت، محدودیت جریان راه‌اندازی، زمان راه‌اندازی، زمان توقف، دمای محیط و ارتفاع از سطح دریا وجود دارد.

با کامل کردن این مقادیر تنها یک مدل سافت‌استارتر به شما پیشنهاد داده می‌شود. در قسمت پائین این کادر یک چک باکس برای انتخاب نوع نصب به‌صورت داخل مثلث (این روش نصب در مقالات بعدی بررسی خواهد شد.) نیز وجود دارد. در اغلب موارد با انتخاب این گزینه توان سافت‌استارتر پیشنهادی کاهش داده می‌شود. پس از انتخاب سافت‌استارتر می‌توانید روی گزینه‌ی Print در پائین صفحه کلیک کرده و گزارش خود را چاپ کنید. طبق تصویر زیر، تب دوم این نرم‌افزار مربوط به محاسبه‌ی جریان کامل یک سافت‌استارتر مشخص با توجه به شرایط محیطی و بهره‌برداری است. همان‌گونه که در بخش‌های قبلی شرح داده شد تغییر شرایط راه‌اندازی، توقف، محدودیت جریان، دمای محیط و غیره باعث کاهش میزان جریان مجاز سافت‌استارتر خواهد شد. برای مشخص کردن میزان این جریان یا FLC سافت‌استارتر می‌توانیم از تب Calculate Max FLC نرم‌افزار استفاده کنیم.

برای شروع شبیه‌سازی ابتدا باید یک مدل از سافت‌استارترهای دانفوس سری MCD500 را انتخاب کنیم. لیست سافت‌استارترهای تولید شده از این سری در منوی کشویی Model Name وجود دارد. در ادامه باید نوع تأسیسات را از منوی Select Application انتخاب کرده و شرایط راه‌اندازی، توقف، دمای محیط و ارتفاع از سطح دریا را کامل کنیم. در این قسمت نیز یک چک باکس برای مشخص کردن نوع اتصال فازی وجود دارد. با کامل کردن اطلاعات می‌توانید روند تغییر مقادیر در قسمت Maximum FLC Results را مشاهده کنید. این بخش شامل حداکثر جریان مجاز به‌صورت نصب خطی، نصب فازی، استاندارد مورد استفاده در محاسبات و تلفات داخلی سافت‌استارتر می‌باشد. در پایان می‌توانید روی گزینه‌ی Print در پائین صفحه کلیک کرده و گزارش خود را چاپ کنید. از نرم‌افزار Winstart می‌توانید برای انتخاب فن تابلو برق نیز استفاده کنید. برای شروع کار کافی است یکی از گزینه‌های استاندارد IEC یا Imperial را از منوی Ventilation در صفحه‌ی اصلی انتخاب کنید. قابل ذکر است که تفاوت این دو استاندارد در واحدهای اندازه‌گیری می‌باشد.

در ادامه باید ابعاد تابلو برق به همراه میزان تلفات داخلی آن را مشخص کنید. مقدار تلفات داخلی را می‌توانید از محاسبه‌ی FLC در بخش قبل با توجه به تعداد سافت‌استارترها به دست آورید. با کامل شدن اطلاعات، سطح تابلو و میزان افزایش حرارت با توجه به تلفات داخلی محاسبه می‌شود. در پایان کافی است در قسمت Maximum Allowable Temperature Rise میزان دمای مجاز تابلو را وارد کرده و مشخصات فن را مشاهده کنید.

تا این قسمت روش کار با چند نسخه از نرم‌افزارهای انتخاب سافت‌استارتر را فراگرفتیم. همان‌گونه که مشاهده کردید برای داشتن یک انتخاب مناسب، باید شرایط پیش روی سافت‌استارتر را به‌دقت مشخص کنیم. از این رو در مقاله بعدی به بررسی آیتم‌های بسیار مهم در انتخاب سافت‌استارتر پرداخته و مفهوم آن‌ها را بیشتر بررسی می‌کنیم.

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای: 0

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *