طراحی، مونتاژ و ساخت تابلو بانک خازنی

ساخت تابلو بانک خازنی

نقشه های مدار فرمان و قدرت در ساخت تابلو بانک خازنی پیچیده نبوده و تقریبا ساختار یکسانی دارد. در نظر داشته باشید که نکته ی بسیار مهم هنگام طراحی و ساخت تابلو بانک خازنی توجه به محاسبات و انتخاب صحیح تجهیزات است. به عنوان مثال با محاسبه ی صحیح ظرفیت کل خازن ها و انتخاب رنج مناسب تجهیزات حفاظتی و کنتاکتورها می توان یک بانک خازن مناسب ساخت. در این مقاله به صورت خلاصه با گام های اجرایی در ساخت بانک خازن آشنا شده و جدول های انتخاب سریع را بررسی می کنیم. این جداول به نوعی خلاصه ی اطلاعات ذکر شده در مقالات قبلی مانند انتخاب خازن برای موتور، ترانسفورماتور و بانک خازنی متمرکز است. لطفا برای کسب اطلاعات کامل در خصوص محاسبات عددی به مقالات بخش طراحی بانک خازن مراجعه کنید.

گام های اجرایی برای ساخت یک تابلو بانک خازنی

به‌صورت کلی پروسه‌ی ساخت جبران سازی توان راکتیو در تأسیسات معمولی را می‌توان به بخش‌های زیر تقسیم کرد. تاکید می شود که در تاسیسات آلوده به هارمونیک بخش‌های اندازه‌گیری، تحلیل و انتخاب فیلترهای نیز به موارد زیر اضافه خواهند شد:

روش متمرکز اتوماتیک یا بانک خازن

نوع و ظرفیت جبران سازی توان راکتیو

به‌منظور طراحی یک سیستم جبران سازی یا ساخت تابلو بانک خازنی بدون نقص باید در اولین مرحله به دنبال اطلاعات اصلی از تأسیسات مورد نظر باشیم. با این کار دقیقا نوع تأسیسات و بهترین روش جبران سازی توان راکتیو در آن مشخص می‌شود. در نظر داشته باشید که طراحی یک سیستم جبران سازی باید از ابتدا به بهترین شکل انجام شود زیرا هرگونه تغییرات بعدی نیاز به صرف هزینه و زمان خواهد داشت.

به‌عنوان‌مثال می‌توانید با طرح سوال‌های زیر به اطلاعات مفیدی در خصوص انتخاب روش جبران سازی، میزان خازن‌ها و روش کنترل آن‌ها دست پیدا کنید. قابل‌ذکر است که هر چقدر تعداد سوال‌های مفید را بیشتر کنید کیفیت اطلاعات به دست آمده نیز افزایش پیدا می‌کند.

  • در حال طراحی سیستم جبران سازی یا بانک خازنی برای چه تاسیساتی هستید؟ آیا این تأسیسات هنوز راه‌اندازی نشده و یا هم‌اکنون در حال کار هستند؟
  • نوع بارهای نصب شده در این تأسیسات با چه دقتی مشخص است؟ مثلا اطلاعاتی از تعداد و توان بارهای موتوری، ترانسفورماتورها و غیره وجود دارد؟
  • نحوه‌ی کنترل بارها در این تأسیسات به چه صورت است؟ آیا از بارهای غیرخطی مانند قوس الکتریکی، درایو، UPS و غیره در حجم زیادی استفاده می‌شود؟
  • میزان تغییرات بار در تاسیاست مورد نظر به چه صورت است؟ آیا میزان بارها به کندی تغییر می‌کند یا با سرعت بسیار بالا؟

همان‌طور که مشاهده کردید سوال اول در خصوص نحوه‌ی کار تأسیسات است. اگر تأسیسات در حال کار باشد بهترین شیوه برای جمع‌آوری اطلاعات مراجعه‌ حضوری است. با این کار می‌توان ضمن اندازه‌گیری دقیق کمیت‌های الکتریکی از وضعیت محیطی، تابلوهای اصلی و غیره اطلاعات زیادی به دست آورد.

حالت دیگر طراحی سیستم‌های جدید است. در این روش شما مزیت اندازه‌گیری دقیق را از دست می‌دهید اما فرصت ساخت و مونتاژ تابلو بانک خازنی استاندارد را خواهید داشت. در این پروسه و هنگام طراحی تابلوهای اصلی باید فضای کافی برای بانک خازن‌ها در نظر گرفته شود. این فضا باید به نحوی باشد که علاوه بر نصب تجهیزات موردنیاز فعلی، فضای مناسبی برای توسعه‌های بعدی نیز وجود داشته باشد.

در طراحی تأسیسات جدید باید میزان و نوع کنترل بارها مشخص شود. میزان بارها و نیازمندی آن‌ها به توان راکتیو تعیین‌کننده‌ی ضریب توان کلی سیستم است. توجه داشته باشید که در تأسیسات ولتاژ اولیه باید جبران سازی ترانسفورماتورها نیز مدنظر قرار بگیرد. با داشتن این اطلاعات می‌توان میزان خازن موردنیاز بانک خازنی را برآورد کرد.

پس از مشخص کردن ضریب توان و میزان خازن‌ها باید روش کنترل آن‌ها را انتخاب کنید. در این مرحله باید تصمیم بگیرید که روش کنترل سیستم جبران سازی باید معمولی یا سریع باشد. نتیجه‌ی این تصمیم نوع رگولاتور و نحوه‌ی سوئیچ خازن‌ها را مشخص خواهد کرد. همان‌گونه که قبلا شرح داده شد در تأسیسات سریع باید از رگولاتورهای هوشمند به همراه تایرستور سوئیچ‌ها استفاده شود. قابل‌ذکر است که در صورت استفاده از بارهای غیرخطی باید فضای کافی جهت نصب فیلترها را هم مدنظر داشته باشید. آیتم مهم دیگر در طراحی سیستم جبران سازی میزان تغییرات بار است. با داشتن اطلاعات کافی از شرایط کار تأسیسات می‌توان تعداد و نسبت پله‌ها را در بانک خازن مشخص کرد.

توصیه می‌شود قبل از طراحی و ساخت تابلو بانک خازنی حتما موارد اجرا شده در شرکت‌ها یا کارخانه‌های مشابه را بررسی کنید. این کار به شما در شناخت نوع تأسیسات از نظر نحوه‌ی قرارگیری تجهیزات و ماشین‌آلات، توان موردنیاز سیستم، نیازمندی به توان راکتیو، تغییرات بار، هارمونیک، اشکالات رخ داده در سیستم‌های جبران سازی، آلودگی‌های محیطی و غیره کمک خواهد کرد. درصورتی‌که شرکت‌های در حال کار دارای سیستم‌های اندازه‌گیری هستند می‌توان از اطلاعات ثبت شده‌ی آن‌ها به‌منظور تحلیل توان راکتیو و هارمونیک‌های احتمالی نیز استفاده کنید.

مشخصات تجهیزات برای ساخت تابلو بانک خازنی

پس از مشخص شدن روش جبران سازی و میزان خازن‌ها باید مشخصات دقیق تجهیزات مانند پارامترهای الکتریکی، ساختار، مدل، برند و غیره را تهیه کنیم. این اطلاعات می‌تواند در سندهای جداگانه یا در نقشه‌های الکتریکی ثبت شوند.

به‌عنوان‌مثال خازن‌های اصلاح ضریب قدرت را در نظر بگیرید. خازن‌ها از نظر ساختار به مدل‌های خشک، روغنی و غیره تقسیم می‌شوند. پس باید نوع آن‌ها را با توجه به محیط نصب، دما، هارمونیک‌ها و غیره مشخص کنیم. به‌صورت کلی توصیه می‌شود در شرایط سخت یا اصطلاحا Heavy Duty از خازن‌های روغنی استفاده کنید.

پس از مشخص کردن نوع خازن باید ولتاژ، توان، فرکانس و آیتم‌های دیگر مانند مقاومت تخلیه و غیره را تعیین کنید. در شبکه‌ی ایران خازن‌های 400 ولت با فرکانس 50 هرتز و مجهز به مقاومت تخلیه گزینه‌های مناسبی هستند. در صورت استفاده از راکتور، ولتاژ خازن‌ها باید بیشتر در نظر گرفته شود.

تعداد و توان خازن‌ها باید با توجه به تغییرات بار و نوع رگولاتور مشخص شود. درصورتی‌که از رگولاتورهای هوشمند استفاده می‌کنید بهتر است ظرفیت پله‌ها افزایشی باشد. این کار باعث افزایش حالت‌های ممکن در سوئیچ خازن‌ها خواهد شد.

پس از مشخص شدن توان پله‌ها باید تجهیزات سوئیچ و حفاظتی را انتخاب کنیم. تجهیزات سوئیچ مانند کنتاکتور یا تایرستور بر اساس توان هر پله انتخاب شده و مشخصات آن‌ها در دیاگرام ثبت خواهد شد.

این روند در مورد تجهیزات حفاظتی نیز صادق بوده و باید در دیاگرام‌ها دقیقا نوع و آمپراژ آن‌ها مشخص کنیم. قابل‌ذکر است که در اغلب تأسیسات از فیوزهای ذوب شونده به‌منظور حفاظت پله‌ها و حفاظت اصلی بانک استفاده می‌شود. در صورت تمایل به استفاده از بریکر باید مشخصات حفاظتی و تنظیمات پیشنهادی نیز به اطلاعات فوق اضافه شود.

پس از مشخص شدن خازن‌ها، تعداد پله‌ها و تجهیزات حفاظتی باید نوع رگولاتور را مشخص کنیم. از موارد مهم در انتخاب رگولاتور می‌توان به نوع کنترل، تعداد پله‌ها، برند، قابلیت‌های اضافی مانند شبکه، کنترل فن و غیره اشاره کرد. توصیه‌ی می‌شود قبل از تهیه‌ی رگولاتور چندین کاتالوگ را بررسی کنید. رگولاتورهای پیشرفته می‌توانند تعداد سوئیچ‌های بی‌مورد را کاهش داده و در افزایش طول عمر تجهیزات بسیار مؤثر باشند.

از مشخصات مهم دیگر می‌توان به هادی‌ها، تجهیزات فرمان، تهویه و غیره اشاره کرد. این اطلاعات باید به‌صورت کامل در دیاگرام‌ها ثبت شده و یا به سندهای پروژه ضمیمه شوند.

جهت مطالعه ده ها مقاله ی تخصصی دیگر، بخش مقالات طراحی بانک خازنی را مشاهده کنید.

مونتاژ تابلو بانک خازنی

مونتاژ و اجرای سیستم جبران سازی با توجه به نوع و بزرگی آن می‌تواند به‌صورت داخلی و یا توسط پیمانکاران انجام شود. نکته‌ی مهم در اجرای این تأسیسات مشخص کردن دقیق اطلاعات در نقشه‌های الکتریکی و ضمیمه‌های آن است.

این اطلاعات علاوه بر مشخصات سیستم جبران سازی باید محل نصب و روش اتصال آن به شبکه‌ی قدرت را مشخص کند. به‌عنوان‌مثال اجرای یک بانک خازن در تأسیسات فشار ضعیف را در نظر بگیرید. بهترین حالت قرار دادن بانک خازن در کنار تابلوهای اصلی و اتصال آن از طریق شینه است. از مزایای این روش می‌توان به یکپارچه بودن سیستم، عدم نیاز به کابل‌های قدرت، راه‌اندازی سریع‌تر، سرویس و نگه‌داری ساده‌تر و غیره اشاره کرد.

در تصویر زیر نقشه تک خطی تابلوهای فشار ضعیف به همراه بانک خازن و چنج‌آور را مشاهده می‌کنید. در این نقشه حتی بریکر اصلی بانک خازن نیز حذف‌شده است. این کار هزینه‌های اجرا را کاهش می‌دهد اما برای سرویس و نگهداری بانک خازن باید برق کل تأسیسات قطع شود. در نظر داشته باشید که مونتاژ بانک خازنی در تابلوی جداگانه و اتصال آن از طریق کابل باعث افزایش هزینه‌های اجرا خواهد شد. کابل‌های استفاده شده در ارتباط بانک خازن به تابلوهای اصلی باید ضمن تحمل جریان نرمال و اضافه‌بار در مقابل جریان‌های اتصال کوتاه  نیز مقاوم باشند.

طرح کلی تاسیسات فشار ضعیف اصلی شامل بانک خازن و چنج آور

مطالبی که در حال مطالعه ی آن هستید به صورت تصویری در دوره طراحی بانک خازن آموزش داده شده است. در این دوره تصویری با توان در جریان متناوب، مفهوم جبران سازی توان راکتیو، مزایای فنی و اقتصادی جبران سازی، مشخصات بانک خازن، محاسبه ضریب توان، محاسبه خازن از طریق قبض برق، انتخاب خازن برای الکتروموتور و ترانسفورماتور، انتخاب تجهیزات سوئیچ و حفاظت در بانک خازن و دستور العمل راه اندازی بانک خازن آشنا شده و چند بانک خازن را به صورت عملی بررسی و تست می کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این دوره می توانید روی عبارت طراحی بانک خازن کلیک کنید.

جدول انتخاب بانک خازنی

در مقالات قبلی با محاسبه‌ی ضریب توان و توان راکتیو موردنیاز سیستم آشنا شدیم. همان‌گونه که مشاهده کردید توان راکتیو موردنیاز در سطح فشار ضعیف اغلب توسط خازن‌ها تولید شده و به شکل‌های مختلفی به مدار تزریق می‌شود. به‌عنوان‌مثال علاوه بر جبران سازی انفرادی، می‌توان تعدادی خازن را در یک بانک اتوماتیک نصب کرده و توسط رگولاتور کنترل کرد. این روش با عنوان های مختلفی مانند جبران سازی متمرکز یا بانک خازنی خودکار شناخته می شود.

نمای کلی از جبران سازی ترکیبی شامل حالت‌های انفرادی موتور و ترانس و متمرکز اتوماتیک

به دست آوردن توان راکتیو موردنیاز سیستم می‌تواند با روش‌های مختلفی انجام شود. به‌عنوان‌مثال در بخش‌های قبلی نحوه‌ی اندازه‌گیری یا محاسبه از روی صورتحساب را مشاهده کردید. علاوه بر محاسبات می‌توان خازن موردنیاز را از روی جداول نیز به دست آورد. این جدول‌ها از طرف شرکت‌های سازنده ارائه شده و با اطمینان بالایی می‌توانند به شما در طراحی و یا کنترل محاسبات کمک کنند. به‌عنوان‌مثال جدول زیر را مشاهده کنید. در این جدول میزان خازن موردنیاز به‌صورت درصد و بر اساس میزان بار ارائه شده است. با توجه به این جدول می توانید ظرفیت کل بانک خازنی را به دست آورید. قابل ذکر است که این جدول از اسناد شرکت فراکو استخراج شده و جهت انتخاب خازن طبق توصیه های این شرکت است.

نوع بار میزان خازن
خازن انفرادی برای الکتروموتور 35 تا 40 درصد توان الکتروموتور
خازن انفرادی برای ترانسفورماتور 2.5 درصد ظرفیت ترانسفورماتور

5 درصد ظرفیت ترانسفورماتورهای قدیمی

خازن برای بانک یا روش متمرکز 25 تا 33 درصد ظرفیت ترانسفورماتور جهت رسیدن به

40 تا 50 درصد ظرفیت ترانسفورماتور جهت رسیدن به

طبق جدول می‌توان به‌منظور جبران سازی توان راکتیو یک شرکت تا ضریب توان 0.9 بین 25 تا 33 درصد ظرفیت ترانس را به‌عنوان بانک خازن در نظر گرفت. همان‌طور که می‌دانیم ظرفیت ترانس یا ترانس‌ها پس از مشخص شدن تعداد و توان بارها با در نظر گرفتن ضریب هم‌زمانی به دست می‌آید.

در مقالات قبلی نحوه‌ی محاسبه‌ی ضریب توان از طریق صورتحساب یک قبض برق را بررسی کردیم. در این پروژه واقعی یک ترانسفورماتور 2500 کاوا و یک بانک خازن 760 کیلو وار وجود داشت. مشخص است که این بانک خازن ظرفیتی حدود 33 درصد ترانس شرکت را دارد.

به‌منظور انتخاب سریع خازن در جبران سازی انفرادی الکتروموتور و ترانسفورماتور نیز جدول‌های جداگانه‌ای وجود دارد. در ادامه دو جدول از شرکت فراکو به این منظور را مشاهده می‌کنید. این جداول خازن موردنیاز جهت جبران سازی انفرادی الکتروموتور و ترانسفورماتورهای توزیع از دید شرکت فراکو هستند. لطفا قبل از طراحی و ساخت تابلو بانک خازنی اطلاعات به دست آمده از روش های دیگر را با این جداول انطباق دهید.

جدول خازن مورد نیاز برای جبران سازی توان راکتیو موتور سه فاز

توان الکتروموتور خازن بر اساس کیلو وار
1 تا 1.9 0.5
2 تا 2.9 1
3 تا 3.9 1.5
4 تا 4.9 2
5 تا 5.9 2.5
6 تا 7.9 3
8 تا 10.9 4
11 تا 13.9 5
14 تا 17.9 6
18 تا 21.9 7.5
22 تا 29.9 10
30 تا 39.9 حدود 35 درصد توان
40 و بالاتر حدود 40 درصد توان

جدول خازن مورد نیاز برای جبران سازی توان راکتیو ترانسفورماتور

ترانس بر اساس کاوا خازن بر اساس کیلو وار
100 تا 160 2.5
200 تا 250 5
315 تا 400 7.5
500 تا 630 12.5
800 15
1000 20
1250 25
1600 35
2000 40

جدول ضریب K جهت رسیدن از ضریب توان فعلی به ضریب توان هدف

یکی از بهترین روش‌های محاسبه‌ی میزان توان راکتیو موردنیاز سیستم، استفاده از ضریب K در فرمول \({Q_c} = k \times P\) است. در جدول قبلی ضریب K جهت اصلاح ضریب توان از 0.6 سلفی تا 1 ارائه شده بود. به‌منظور جبران سازی در دامنه‌ی بسیار بزرگ‌تر می‌توانید از جدول بعدی استفاده کنید. در این جدول ضریب K جهت جبران سازی توان راکتیو بار سلفی از ضریب توان 0.3 تا 0.9 خازنی آورده شده است. در ضمن ستون اول این جدول از سمت راست با عنوان “تصحیح نشده” دارای پارامترهای کسینوس و تانژانت فی است.

تصحیح نشده سلفی(i)   خازنی(c)
tanφ cosφ 0.80i 0.85i 0.90i 0.92i 0.95i 0.98i 1.00 0.98c 0.95c 0.92c 0.90c
3.18 0.30 2.43 2.56 2.70 2.75 2.85 2.98 3.18 3.38 3.51 3.61 3.66
2.96 0.32 2.21 2.34 2.48 2.53 2.63 2.76 2.96 3.16 3.29 3.39 3.45
2.77 0.34 2.02 2.15 2.28 2.34 2.44 2.56 2.77 2.97 3.09 3.19 3.25
2.59 0.36 1.84 1.97 2.11 2.17 2.26 2.39 2.59 2.79 2.92 3.02 3.08
2.43 0.38 1.68 1.81 1.95 2.01 2.11 2.23 2.43 2.64 2.76 2.86 2.92
2.29 0.40 1.54 1.67 1.81 1.87 1.96 2.09 2.29 2.49 2.62 2.72 2.78
2.16 0.42 1.41 1.54 1.68 1.73 1.83 1.96 2.16 2.36 2.49 2.59 2.65
2.04 0.44 1.29 1.42 1.56 1.61 1.71 1.84 2.04 2.24 2.37 2.47 2.53
1.93 0.46 1.18 1.31 1.45 1.50 1.60 1.73 1.93 2.13 2.26 2.36 2.41
1.83 0.48 1.08 1.21 1.34 1.40 1.50 1.62 1.83 2.03 2.16 2.25 2.31
1.73 0.5 0.98 1.11 1.25 1.31 1.40 1.53 1.73 1.94 2.06 2.16 2.22
1.64 0.52 0.89 1.02 1.16 1.22 1.31 1.44 1.64 1.85 1.97 2.07 2.13
1.56 0.54 0.81 0.94 1.07 1.13 1.23 1.36 1.56 1.76 1.89 1.98 2.04
1.48 0.56 0.73 0.86 1.00 1.05 1.15 1.28 1.48 1.68 1.81 1.91 1.96
1.40 0.58 0.65 0.78 0.92 0.98 1.08 1.20 1.40 1.61 1.73 1.83 1.89
1.33 0.60 0.58 0.71 0.85 0.91 1.00 1.13 1.33 1.54 1.66 1.76 1.82
1.27 0.62 0.52 0.65 0.78 0.84 0.94 1.06 1.27 1.47 1.59 1.69 1.75
1.20 0.64 0.45 0.58 0.72 0.77 0.87 1.00 1.20 1.40 1.53 1.63 1.68
1.14 0.66 0.39 0.52 0.65 0.71 0.81 0.94 1.14 1.34 1.47 1.56 1.62
1.08 0.68 0.33 0.46 0.59 0.65 0.75 0.88 1.08 1.28 1.41 1.50 1.56
1.02 0.70 0.27 0.40 0.54 0.59 0.69 0.82 1.02 1.22 1.35 1.45 1.50
0.99 0.71 0.24 0.37 0.51 0.57 0.66 0.79 0.99 1.19 1.32 1.42 1.48
0.96 0.72 0.21 0.34 0.48 0.54 0.64 0.76 0.96 1.17 1.29 1.39 1.45
0.94 0.73 0.19 0.32 0.45 0.51 0.61 0.73 0.94 1.14 1.26 1.36 1.42
0.91 0.74 0.16 0.29 0.42 0.48 0.58 0.71 0.91 1.11 1.24 1.33 1.39
0.88 0.75 0.13 0.26 0.40 0.46 0.55 0.68 0.88 1.08 1.21 1.31 1.37
0.86 0.76 0.11 0.24 0.37 0.43 0.53 0.65 0.86 1.06 1.18 1.28 1.34
0.83 0.77 0.08 0.21 0.34 0.40 0.50 0.63 0.83 1.03 1.16 1.25 1.31
0.80 0.78 0.05 0.18 0.32 0.38 0.47 0.60 0.80 1.01 1.13 1.23 1.29
0.78 0.79 0.03 0.16 0.29 0.35 0.45 0.57 0.78 0.98 1.10 1.20 1.26
0.75 0.80 0.13 0.27 0.32 0.42 0.55 0.75 0.95 1.08 1.18 1.23
0.72 0.81 0.10 0.24 0.30 0.40 0.52 0.72 0.93 1.05 1.15 1.21
0.70 0.82 0.08 0.11 0.27 0.37 0.49 0.70 0.90 1.03 1.12 1.18
0.67 0.83 0.05 0.19 0.25 0.34 0.47 0.67 0.88 1.00 1.10 1.16
0.65 0.84 0.03 0.16 0.22 0.32 0.44 0.65 0.85 0.97 1.07 1.13
0.62 0.85 0.14 0.19 0.29 0.42 0.62 0.82 0.95 1.05 1.10
0.59 0.86 0.11 0.17 0.26 0.39 0.89 0.80 0.92 1.02 1.08
0.57 0.87 0.08 0.14 0.24 0.36 0.57 0.77 0.90 0.99 1.05
0.54 0.88 0.06 0.11 0.21 0.34 0.54 0.74 0.87 0.97 1.02
0.51 0.89 0.03 0.09 0.18 0.31 0.51 0.72 0.84 0.94 1.00
0.48 0.90 0.06 0.16 0.28 0.48 0.69 0.81 0.91 0.97
0.46 0.91 0.03 0.13 0.25 0.46 0.66 0.78 0.88 0.94
0.43 0.92 0.10 0.22 0.43 0.63 0.75 0.85 0.91
0.40 0.93 0.07 0.19 0.40 0.60 0.72 0.82 0.88
0.36 0.94 0.03 0.16 0.36 0.57 0.69 0.79 0.85
0.33 0.95 0.13 0.33 0.53 0.66 0.75 0.81
0.29 0.96 0.09 0.29 0.49 0.62 0.72 0.78
0.25 0.97 0.05 0.25 0.45 0.58 0.68 0.73
0.20 0.98 0.20 0.41 0.53 0.63 0.69
0.14 0.99 0.14 0.35 0.47 0.57 0.63
0.00 1.00 0.20 0.33 0.43 0.48

خازن موردنیاز جهت جبران سازی انفرادی الکتروموتور و ترانسفورماتورهای توزیع از نظر اشنایدر الکتریک

در این بخش جدول‌های انتخاب سریع خازن به‌منظور جبران سازی انفرادی الکتروموتور و ترانسفورماتور از شرکت اشنایدر الکتریک را مشاهده می‌کنید.

الکتروموتورهای سه فاز 230/400 ولت
توان نامی خازن موردنیاز بر اساس سرعت
Kw Hp 3000 1500 1000 750
22 30 6 8 9 10
30 40 7.5 10 11 12.5
37 50 9 11 12.5 16
45 60 11 13 14 17
55 75 13 17 18 21
75 100 17 22 25 28
90 125 20 25 27 30
110 150 24 29 33 37
132 180 31 36 38 43
160 218 35 41 44 52
200 274 43 47 53 61
250 340 52 57 63 71
280 380 57 63 70 79
355 482 67 76 86 98
400 544 78 82 97 106
450 610 87 93 107 117
جبران سازی ترانس 20/0.4kv
Kva خازن موردنیاز
بدون بار بار کامل
100 2.5 6.1
160 3.7 9.6
250 5.3 14.7
315 6.3 18.4
400 7.6 22.9
500 9.5 28.7
630 11.3 35.7
800 20 54.4
1000 23.9 72.4
1250 27.4 94.5
1600 31.9 126
2000 37.8 176

جمع بندی

همانطور که مشاهده کردید انتخاب ظرفیت خازن ها از پیچیده ترین و مهم ترین بخش طراحی و ساخت تابلو بانک خازنی است. پس از مشخص کردن ظرفیت کل خازن ها می توان باتوجه به تغییرات بار تعداد و ظرفیت پله ها را مشخص کرد. قابل ذکر است که تغییرات بار در انتخاب نوع رگولاتور و تجهیزات سوئیچ نیز دخیل است. به منظور به دست آوردن ظرفیت خازن ها بدون محاسبات پیچیده می توانید از جداول موجود در این مقاله استفاده کنید. روش دیگر استفاده از فرمول ها و مطابقت دادن نتیجه با جدول های فوق است.

این مقاله تا چه حد برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 2.9 / 5. تعداد رای: 9

2 پاسخ
    • مثلث زرد
      مثلث زرد گفته:

      سلام. باید اطلاعات دیگه در دسترس باشه مثل کسینوس فی. در بخش مقالات بانک خازن خودتون می تونید مقدار بانک رو محاسبه کنید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *